Mal som 2,5 roka problemy... zacalo to palenim pri moceni, prvy krat som isiel urologovi dal mi na 1 tyzden ciproflaxacin na 1 tyzden s tym ze som len prechladol a prejde to... asi to trochu pomohlo no asi tyzden po dobrati ma to zase palilo, k tomu sa pridalo palenie a svrbenie predkozky, predkozka sa lepila na zaulud, islo to takto dalej 2 roky a teraz som bol u ineho urologa, ten mi dal spravit testy na ejakulat a vysla mi tam tato bakteria. Chcem sa opytat, mohla mi sposobovat prave ona palenie pri moceni 2 roky? A co ta predkozka, lepiva a podrazdena? Doktor to nejak neriesil proste predpisal zase spomenuty ciproflaxacin teraz na 3 tyzdne a mam sa tam ukazat ked to doberiem. Neviem ci zvolil dobre ATB, kedze som ho niekolkorat uzival.
Dakujem za vsetky rady
PSEUDOMONAS AERUGINOSA, mohla mi sposobovat 2 roky problemy?
Tá baktéria to podľa mňa mohla spôsobovať. A ešte ťa to stále páli? Treba si to čistiť ten povlak, ak ho tam máš.
Čo sa týka pseudomonas aerug. už som to aj ja mal vo výtere, keď som mal zapálenú predkožku- dg. bola vtedy fimóza (neviem, ty to zrejme nemáš) . Potom som išiel aj na infektol. amb. a ta pani mi povedala, že ten pseudomonas sa nachádza vlastne všade, každý by ho mal mať pravdep. aj na/v tele. Žije v mokrom prostredí, aj v kúpeľni ho máš. Ide ale o to, ŽE TO, ČI BUDE TÁTO BAKTÉRIA PATOLOGICKÁ PRE TEBA, ALEBO NIE, ROZHODUJE SILA IMUNIT. SYSTÉMU.
Pokiaľ ho máš oslabený, môžu ti dávať ofloxacínu koľko len chceš- to je môj názor.
Mne ho síce vo výtere našli (nie zo semena, ale z predkožky), ale nemal som problémy pri močení.
Kaido, napíš mi prisím ťa, čo si za posledné roky (2) užíval na posilnenie imunity. Mal by riešiť aj IMUNOLÓG. Odp. vypýtať si žiadanku na imuno-alerg. Ale aj tak mám pocit, že oni po tom pátrať moc nebudú (naše zdrabotníctvo).
TREBA POVEDAŤ DOKTOROVI, ŽE TAM VIDÍŠ SPOJITOSŤ TEJTO NÁKAZY S DLHODOBO OSLABENÝM I.S.
Táto baktéria napáda v prevažnej väčšine imunodeficitných ľudí (po operácii, HIV, iné ochorenia s oslabeným IS).
Ja si myslím, že táto infekcia (pálenie pri močení) je u teba "novšia choroba" a ešte predtým si mal iné problémy......a tie ti spôsobili, KEĎŽE ZNÍŽILI IMUNITU, tento problém.
Čiže preto treba posilniť IS a ak sa dá zlikvikovať baktérie/vírusy, ktoré ti toto spôsobujú.
Ja nevylučujem ani také infekcie,.kt. prenášajú kliešte (borelióza, anaplazmóza....). chlamýdia? mykoplazma? Ale už si presne nepamätám opis tých tvojich príznakov.
A na ofloxacín by som špeciálne dával pozor. Je to silné atb. A dávaj si pozor na šľachy. Nezačali ťa náhodou bolieť šľachy v priebehu užívania tých liekov? môže spôsobit zápal šliach, hlavne ak sa tento liek s niečím kombinuje. Už si to presne nepamätám zivotbezantibiotik.sk
Ja som ho vtedy dostal, ale z bezp. dôvodov som ho neužíval. Bol dom na dermatovenerológii.
Moja rada v tvojom prípade-
1. zistiť čo oslabuje tvoj IS
2. Ak sa to aj nepodarí, tak KAŽDOPÁDNE POSILNIŤ IS (lekári to častokrát ale nerobia. Dajú atb človeku s oslabeným IS a tie potom neúčinkujú). Môj návrh je VILCACORA. To som ti aj chcel poslať.
3. potom.keď bude IS posilnený, tak čo sa týka tvojej uroinfekcie (Pseudomonas), účinkuje na to dobre KAPUCÍNKA VÄČŠIA (Tropaneolum majus). Ja mám tablety od f. Eden Pharma. Ale teraz.to potrebujem. Cena je asi 10 eur. Ale možno by som ti aj mohol poslať. Majú to inak v lekárni.
Čítal som, že môže sa ako vedľ. účinok vyskytnúť zníženie libida.
Ešte sem napíš, ktorý doktor ti dal tie lieky (špecializácia) a prečo ti to robili zo semena?
Kaido, a u teba sa tie problemy (nemam na mysli teraz tie s mocenim) objavili pred 2 rokmi, alebo este predtym?