vyrecnost

damaxy

v drogerii si kúp technický benzín potieraj škvrnu a potom vyper ako normálne.Ja s riflami nemám skúsenost,myslím na farbu,ale bežne to robím s vetrovkami a iným oblečením.

zaja

ozaj to chce prax, ja som vela,vela citavala v detstve aj stale citam,ale som introvert tak mam problem byt vyrecna medzi ludmi a aj napriek slovnej zasobe neviem pohotovo vzdy reagovat.V spolocnosti som skôr ta tichsia a niekedy poviem poriadnu traposinu.Tak sa priklanam k teorii citanie plus prax v terene.

dilino

hej prd!s tebou absolutne suhlasim a takto to aj praktizujem,no v buducnosti planujem fakt sediet nad knizkami ;)
nazdravie*

heike

Jednoznacne citat, citat a citat:-) ja som od detstva citavala vsetko mozne a uspech zaruceny-slohove prace za 1 a diktaty bez chybicky :-)

broňa

niekedy človek aj má bohatú slovnú zásobu,ale je to od povahy,že sa nevie rýchlo,pohotovo či zábavne alebo trefne vyjadrovať v spoločnosti.Dokonca to môžu byť kamaráti.
Čítanie je veľké plus,ale naozaj to treba trénovť v spoločnosti, medzi ľuďmi.Možno to zo začiatku pôjde pomaly,neisto,ale je to najlepší spôsob ako sa vypracovať.Čím viac sa budeš zapájať do rozhovorov,všímať si,ako to ide iným,tak sa to zlepší.

Janulka

Ahoj! Ak nerád čítaš, radím kúpiť si nejaký prehrávač. Z toho si môžeš v autobuse, alebo tiež vo vlaku ale aj na bicykli skrátka v tzv. "mŕtvom čase" počúvať zaujímavé relácie rozhlasových staníc. Vyberaj hlavne tie, ktoré nesú "punc" spisovnosti. Toto je dobrý spôsob zdokonaľovania sa v jazyku a nielen v slovenskom. Veľa zdaru!