dedenie

nepochopim2

ovecka - pokial neboli zbaveni svojpravnosti tak to treba respektovat - jednoducho to tak vtedy citili a urobili a ked aj im niekto majetok daroval ci podedili, tak maju s tym pravo nalozit ako chcu.
manzelke zomreli rodicia - ma 4 surodencov, ked sa malo dedit a videl som ako sa z ludi stali kobylky nenazrate, tak sme podpisali ze sa vzdavame dedicstva - oni sa vsetci doteraz medzi sebou zeru a sudia (svokrovci darovali dom jednemu z vnukov) a robia si zle a my s manzelkou sa mame radi a mame kludny zivot...
majetok vzdy ukaze aky clovek v skutocnosti je...

0vecka

nepochopim2 akoze mas pravdu, tieto zakony su take pravdepodobne preto, lebo stari ludia casto pridu na stare kolena o rozum a z nejakej fanty sa mozu rozhodnut darovat vsetko jednemu dietatu, pritom v case ked ten majetok nahonobili, by sa takto urcite nerozhodli.

Navyse nevis ci to aj ti rodicia jednoducho nezdedili po starych rodicoh a teda moralne ten majetok neni az tak ich.

nepochopim2

toto nechapem, ved je to majetok tvojich rodicov. ked sa ho rozhodnu darovat alebo prepit, je to len ich vec, oni si na to zarobili. mna by hanba fackala ak by som sa mal o to sudit. ved kazdy nech si nahonobi majetok vlastnymi silami a nie ze sa spolieha na majetok, ktory si nadobudli rodicia. a keby aj vsetko dali surodencovi a tebe nic, tak co preboha? o co ide? vychovali ta, zivili??? bud vdacna a neries taketo somariny, zi svoj zivot a snaz sa sama!!! nech mali akzkolvek dovod to urobit - treba respektovat ich volu, lebo to je ich majetok, nie tvoj, nie tvoje mozole...

0vecka

podla netu sa da to darovanie napadnut + sa da zapocitat. Ak mal pred smrtou nejaky iny majetok tak sa da toto darovanie da zapocitat a napr ak mal dva domy a jeden daroval pocas zivota sestre mozes si robit narok na ten druhy, ak to ale raz akceptujete a dedicske konanie prebehne tak sa dalej dedi nejako takto:
www.notar.sk
ono vseobecne je to velmi nejednoznacne a zalezi ako rozhodne sudca. Nejaka nadeje by som si tam nerobil

0vecka

toto by ma tiez zaujmalo lebo standardne nemas narok na nic ale da sa o ten dom potom sudit aspon co som pocul, otazne je ake su sance.