Neviem sa najst , samu seba

Príspevok v téme: Neviem sa najst , samu seba
Tralali

Ahoj Mam uz takmer 30 no neviem sa najst Napriklad v obleceni Mam neskutocny chaos co si kupit citim sa pohodlne v tricku a rifliach lenze ked pride nejaka zena v satach alebo v dlhej sukni ocari a ja mam zlost a potom si neverim Chcem aj ja suknu tak kupim lenze pridem na dalsi den a zase si vsimnem na niekom koselu a uz sa citim trapne v tej sukni a chcem koselu Neviem si najst styl akoby A dost to ide aj do penazi tolko kupovat obcas nepotrebnych veci Ako na to a potom rovnako mam problem s ludmi neviem k akej partii sa pridat mam rada zabavu srandu otvorenost no aspon kedysi som mala teraz skor inklinujem k ludom takym skor uzavretym asi a neskutocne sa vieme zabavit ale aj tak obcas pozeram na tych druhych ze su lepsi a ze s nimi by bolo lepsie.Dlho to uz trva a som zmetena lebo sa bojim ze ani partnera si nenajdem ze najdem jedneho a potom zrazu sa mi zapaci iny a co spravit a tak menit a nemusim uz potom nasjt zase takeho.Ako si to usporiadat upratat v hlave dost ma to nici.

Filip TT

Tralali - ten Tvoj dlhý príspevok je napísaný tak, že písala čo Ťa práve napadlo, je vidno, že si nemala vopred urobenú predstavu, aká je hlavná myšlienka.

Pri zakladaní témy si múdro napísala, že sa obávaš toho, že keď si vyberieš životného partnera, že za chvíľu sa ti bude páčiť niekto iný.

Áno, to je riziko. Zvlášť u chalanov to je, lebo chlapcovi sa môže páčiť fyzicky každú chvíľu iná baba.

Človek si jednoducho musí povedať, že keď urobí výber, tak aj keby našiel neskôr niečo, čo by sa mu páčilo viac, zostane verný svojmu výberu.

Dôležitejšie než mať to najlepšie, je byť verný svojmu rozhodnutiu. Nemusíš mať najlepší sveter, najlepšiu školu najlepšieho partnera, dôležité je, aby si hľadala, čo je pekné, dobré a hodnotné na tom, čo si si už vybrala.

Filip TT

agava - keby to bolo výchovou, tak to by znamenalo, že sa jedná o niečo, čo sa mala naučiť a nenaučila sa. Ale učiť sa dá celý život. Keby to bola vec, ktorá sa nadobúda učením, tak by sa to dalo doučiť sebavýchovou alebo odpozorovaním od druhých..

poradim38

Ako pisem, vsetko je o vychove bohuzial.... tvoja matka na teba prilis tlacila a mala prilis vysoke naroky.... a nemala si ani moznost zatial skusit zivot a pomaly zakladat rodinu kedze si bola kvazi "odsudena" na vysoku, tzn. ze si tam musela ist lebo s gymplom ziadnu pracu nedostanes..... takze ani sa necudujem ze nemas ziadne priority v zivote ked si svoje najlepsie roky premrhala ucenim a stresovanim....... preto aj mne osobne pride vysoka zbytocna a som rada ze som sa rozhodla ist na odbornu, zarabam tak ako vysokoskolak ked sa dobre uplatni a staci mi to .... a nepremrhala som svoju mladost ucenim a stresovanim...... takze vysoka je dobra ak chce clovek vazne robit napriklad doktora, alebo zverolekara a pod. profesie ktore to vyzaduju...... ale naco je dobre toto??????? hmmmm na nic...... len tlak rodicov

Tralali

Ahoj.Ujala sa ma mama vo vychove.Takze som sa dobre ucila same jednotky, ked ma volali kamosky von na take viete pivo a somariny nechcela ma pustat oco ano ale tak radsej ustupil a povedal nech sa spytam mamy a mama vravela ze nikde nepojdem.Takze tak.Tazke sa mi podarilo dostat sa na najlepsie gymnazium, lenze nevedela som vobec vybrat si vysoku skolu.Mama bola za prirodne skoly oco matika technika.A znova teraz koho pocuvat.Absolutne som neverila ze dam nejaku medicinu tazka skola a hlavne sa tam hlasilo milion ludi a este nas poriadne na gympli nepripravili myslim biola chemia takze dost vela ziakov chodilo na doucovania ktore trebalo platit na co nasi nemali.A vysporiadat sa s neuspechom mama akosi nevedela.Viem ze uz ked som na zakladnej dostala jednu dvojku tak som sa rozplakala pred ucitelkov aby mi nedala dvojku.Ale dala.No a doma som pocuvala ze joj ta co uz.Dost velky tlak.Na mna.Toto nic.Tak som si vybrala vysoku skolu ekonomie lebo co uz.Neverila som akosi mame ze by mi niekdy pomohla z chemiou, oco mi prisiel ze tu matiku naozaj vie.Ze blby nieje.Ale mama mi velmi mudra nepride.Takze som zvolila tak.Samozrejme ze stale v maminej vychove skola kariera.A ze musim , musim.Vysku som dala ale uz fakt ku koncu z poslednych sil.Velmi tazke na psychiku hlavne to ze sa mi nepodarila diplomova praca a teda som nemohla mat promocie co som nevedela ako mame povedat a uplne som plakala pri ucitelke a prosila, dospela osoba chapes.Lebo som mala strach ze ma mama bude urazat ze som neschopna a ona je sikovna a ja nie.A tak tyrat ma potom.Lebo taka je uzasna ze mi sme nic.Kazdy komu sa nieco nepodari.No a to este nehovorim o tom ze sestra zacala pracovat kupovala si saty super veci a ja na vyske ako zobrak.Mama mi obliekla stare saty take ze uplne des az sa zo mna smiali takmer nic mi nekupila a chcela aby ze ked chcem tak este popri skole mam makat.Co ja som uz s tou skolou mala take ze na mna bolo velaa nie este makat Ja uz som si chcela uzivat , otec bol vzdy taky , ze kopu priatelov, zabava , uzivanie zivota, hlavne mat pracu akukolvek nesediet doma.A zavidela som sestre saty.Ze ja nemam iba stare veci.Po vyske prisiel sok , lebo samozrejme som pracu nenasla.Mama ze absolventska prax.Ze mam ist.Tak som sla.Ale co dalej.???A mi sme mali aj dost tazko financne doma a teda nemohla som si velmi dovolit sediet doma.Po skole kym nieco nenajdem.Tak som sa upla na priatela, ze sa o mna kus postara a nieco vymyslime.A mat pokoj uz od mamy lebo som vedela ze nebude spokojna s tym co robim.Ze predavam alebo take.A vzdy mi len vravela ze joj tak zatial mas taku robotu to nic nevadi najdes lepsie Ale ja som neverila ze najdem lebo nedarilo sa mi hladat a v podstate absolutne som nevedela ci vobec chcem robit nieco take zodpovedne ako ekonomku a tak.Vzdy ta ocova strana ma zase tahala ze fabrika makacka uzivanie si pivo party.Co u mamy bolo a nepi, nerob bordel, a tak dalej a dalej.Nikdy som sa jej nepacila.Chcela som byt ako ona myslim ze idem si za niecim ze ok, ale casom uz ani nie.Lebo teraz bolo toho na mna vela a ja po skole som nebola v klude co aj priatela odradzalo odo mna lebo som mu robila sceny ze ja nemam pracu a neviem ze mozno ani nechcem to robit a mama mi dala na skolu viedla ma a co ja teraz, ci ma nezabije.A viete nakoniec som odisla do zahranicia robit aby som mala peniaze ale to boli vecierky kazdy den makacka a to uz bol ocov zivot.Mame sa to nepacilo.Praca vsak skoncila a ja som nevedela co mam robit .Doma ostala iba mama oco pracuje prec a chcela aom radu co dalej lebo priatel ma nechal a mama mi vie odvtedy iba nadavat ze som bola hlupa ze som sla do zahranicia ze som bola hluoa ze som nebola sikovnejsia na skole ze mam bordel ze nic neviem varit pratat proste nic a teraz uz ani ucenie ....chce sa mi kazdy den plakat a neviem co robit dalej teraz po 2 rokoch doma ci sa uz vysrat na tu skolu a tak a ist makat alebo sa snazit o lepsiu pracu a posielat ziadosti a cakat??Potom ked sa vyseriem tak budem cely zivot lutovat ze som zabila tolko rokov na skole.A priatela co som tam nasla tak ma nechal, presne kvoli tomu ze sa nesnazim.Takze myslim ze mama mi priniesla do zivota akoby iba zle vsetko.A zase ked robim ako oco a pridem domov a rozpravam alebo ma prepustia a prace tak to su iba vycitky ze som hlupa v tom a v tom a tak.Ale to zeby mi skola nevysla alebo tak tak zase by zvalila na oca e taku hlupu skolu som si vybrala.A keby ze nedam tu medicinu tak neviem co by rovila Ci by ma takisto zhodila.Neviem..

poradim38

Tvoj problem zrejme spociva v tvojom detstve..... rodicia ta zrejme ako velmi malinku nezacali viest k niecomu, tak to takto dopadlo..... neukazali ti ziadny smer zivota ktorym by si sa mala uberat... to je o vychove... psycholog by podla mna mal vediet pomoct.... aspon ti pomoze ta usmernit..... skus

Modko

Ja viem velmi.dobre poradit zene pri kupovani veci a presne viem povedat ako budu ludia na nu reagovat. Najlepsie poradi nejaky chlap, ktory sa tiez vie ohaknut.