Caute,
mam alebo mozno lepsie povedane mal som priatelku 6 rokov, z toho 4 spolu byvame. Ja mam 28r, ona 27r. Dnes sme sa vratili zo spolocnej dovolenky na Bali a ako sme prisli domov, vysypala na mna, ze uz caka vyse 2r na to, kedy ju konecne poziadam o ruku a tuto dovolenku, pocas, ktorej sme mali aj nase 6te vyrocie vztahu bolo medznikom, dokedy bola este ochotna cakat, vzala si zopar veci a odisla. Zohralo sa to cele tak rychlo, chcel som to s nou este prediskutovat, ale povedala len, ze je sklamana, ze to s nou asi nemyslim vazne a ze nech ma ani nenapadne za nou zajtra dojst a poziadat ju o ruku, ze uz by to nemalo ten zmysel. Som hrozne nestastny, stale tomu neverim, ze je prec. Bol som debo, je pravda, ze sme sa o svadbe a zasnubach rozpravali velakrat, aj sme boli viackrat pozriet prstene, ale ja som to bral, ze este mame cas, naco sa ponahlat, ved sme mladi, vobec som netusil, ze ona ma nastaveny daky casovac na nas vztah. Ked som sa jej pytal, ako to dalej vidi s nami a ci je to definitivny koniec, povedala, ze nevie, ze chce byt teraz sama a ze ma stale lubi, ze pre nu som bol chlap s ktorym chcela stravit zvysok zivota, ale ze asi ona nie je tou zenou s ktorou ja chcem stravit zvysok zivota. Co je totalna blbost, najradsej by som hned teraz za nou siel a poziadal ju o ruku, neviem si predstavit, ze zajtra sa zobudim a ona tu nebude. Nas vztah bol skvely, rozumeli sme si, nehadali sme sa a ona je uzasna chcem ju spat, ale nechcem to pokazit, ako to odcinit prosim poradte co by ste robili v mojej situacii?
Poradte ako ju ziskat spat
Asi mala iba kramy, ju to.prejde.a potom chod za nou a povedz jej veci tak ako ich citis ale bez nejakych vacsich emocii. Snaz sa byt vecny.
Obaja ste urobili chybu a ty dosť zásadnú, ktorá tu už bola spomenutá. Načo si s ňou išiel pozerať prstene, veď to by každá jedna brala ako jasný signál toho, že ju chceš o ruku požiadať. Rozprávať sa o plánoch a budúcnosti vo vzťahu je normálne, povedať približnú predstavu kedy sa chceš ženiť, kedy začať spolu žiť, mať deti atd. Ale týmto gestom si ju len frustroval. Mne to urobil expriateľ rovnako, rok rozprával ako si ma vezme, pýtal sa na prstene a skutek utek..presne na tom sme sa rozišli, boli to prázdne slová.
Ona urobila chybu v tom, že už keď ostala sklamaná, že si s tebou nesadla a normálne sa neporozprávala, toto vyzerá len ako jeden veľký truc, že fajn nepožiadal si ma teraz tak ja idem. Podľa mňa medzi vami nastal jeden veľký komunikačný šum...
Teraz to chce len čas, ja si myslím, že ona len čaká na tvoju aktivitu, či vôbec o ňu zabojuješ, fakticky ti dala najavo, že buď sa teraz zobudíš alebo to skončí neskôr. Ozaj by som ani ja za ňou nebehala teraz s prsteňom, v prvom rade by som sa snažila o všetkom rozprávať a presvedčiť ju, že máš o ňu záujem, že ju chceš, že ti na nej záleží...venovať jej kopec pozornosti. A potom ako by sa to pomaly dostalo do správnych koľají tak vtedy možeš iniciovať zásnuby.
A ešte jedna vec, ona má 27 ty 28, žijete spolu, ste spolu 6 rokov..preboha aký čas máte? Na čo si ten čas ešte chcel? Toto sa presne stane s prechodenými vzťahmi. Jednoducho si ju poriadne naštval, ale myslím, že ešte nič nie je stratené
Nebola medzi vami asi dostatočná komunikácia o svadbe a ona ťa nechcela do ničoho tlačiť no a je teraz sklamaná. Tiež si myslím že keď ste v tom mali jasno, že sa chcete vziať, tak prečo ste to už neurobili? Prečo si čakal? Cakal si že nájdeš lepšiu ženu? Keď sa ľúbite tak ti dá ešte šancu, chce to teraz všetko len čas. A možno ona spozná niekoho s kým sa do polroka vezmú. Možno ty nájdeš ženu ktorú tiež si budeš chcieť čoskoro zobrať.
Rozprávali ste sa o zásnubách, boli ste viackrát pozrieť prstene - znamenia, ktoré ženy berú ako "áno, chce ma požiadať o ruku, juchuuu". Ste spolu 6 rokov, relatívne dlho spolu bývate, ty si jej (asi nie schválne) vysielal signály, že už už sa blížia zásnuby a nič sa nedialo. Hmm.. Nečuduj sa jej, že zostala takto sklamaná. A na svadbu teda nie ste mladí. Viem, že v dnešnej dobe sa to všetko posúva, ale cítiť sa mlado na svadbu v 28? No ja neviem.. Nepáči sa mi tento trend.
Verím, že ak sa naozaj ľúbite, tak toto nie je váš koniec. Chce to úprimný rozhovor a nechať jej trochu priestor. Netlačiť príliš na pílu, ale napriek tomu o ňu bojovať. O ruku by som určite na tvojom mieste v blízkej dobe nežiadala - mohla by to brať tak, že ťa k tomu dotlačila a vlastne ty si si ju zobrať ani nechceš. Určite by zásnuby za takýchto okolností neboli správne. Takže čas, trpezlivosť a komunikácia. Vysvetlite si to celé...
Nechcem sa jej zastávať, ja na manželstvo tiež nie som, ale kedy si sa pánoval oženiť ? V 40-tke ?