štúdium onkológie

Príspevok v téme: štúdium onkológie
anonym159

Dobrý deň!
Chcel by som sa spýtať ohľadom štúdia onkológie...nemá niekto s tým skúsenosti? Chcel by som študovať onkológiu ako špecializáciu lekárstva takže pár informácií by mi veľmi pomohlo... ak by som vyštudoval onkológiu ako tretí stupeň vysokej čiže by som mal titul PhD. tak by som mohol pracovať okrem nemocnice aj v labáku? A nevie náhodou niekto že ako je to so špecializáciou lekárov? Lebo niektorý mi hovoria, že to len po tých 6 rokov všeobecného lekárstva ale počula som že aj po 3 rokoch.
Za odpovede ďakujem :)

Neumann9

Nemáš zač...:)
Poznám jedného lekára, ktorý si po medicíne robil atestácie na gynekológiu-pôrodníctvo, a teraz robí tiež niečo "mimo", v rámci výskumu, neviem presne, ale zdá sa mi, že niečo s liekmi... No ale neviem, či na to treba ešte doplňujúce vzdelanie, to by som klamala.
Ale iste môže človek, ktorý vyštudoval medicínu robiť aj vo výskume, nielen v nemocnici... :) Ale ak ťa prioritne zaujíma ten výskum, tak skús prírodovedeckú fakultu, tam by ťa to asi viac bavilo, keď tak riešiš výskumy a podobne..

anonym159

Jaaj ďakujem :) A mohla by som sa ste spýtať ohľadom lekárskeho výskumu? má vôbec lekár možnosť pracovať v labáku?

Neumann9

Mas v tom riadny gulas.
Ked chces byt onkolog, treba ist po strednej s maturitou na medicinu- vseobecne lekarstvo, vystudovat 6r, a potom si vybrat atestaciu-onkologiu, co je kvazi dalsie studium (orientacne 4,5,6 dalsich rokov), ale zato uz nedostanes zidne PhD. ani nic... len ta to opravni byt onkologom, nie nejakym sekundarom alebo tak...