partnerov názor na materskú

Príspevok v téme: partnerov názor na materskú
kukikuk

ahojte
veľmi by ma zaujímal vás názor na vec
mám úžasného partnera s ktorým si takmer vo všetkom rozumieme a sedíme, je inteligentný a chápavý ale minule ma zarazil jeho názor na materskú (nie deti ešte nemame ale ako každý normálny par sme sa už o budúcnosti rozprávali)
totižto keď som spomenula že by som chcela ísť na materskú aspoň na taky prvy rok, nie na cele tri roky (už to mi príde dosť velka obeta) tak sa čudoval že naco, že môžeme platiť opatrovateľku, že je skoda prist o další plat, je fakt že by som mala po škole dobre zarábať, ale mne osobne ako žene príde choré platiť cudziu ženu aby sa starala o moje dieta, nielen preto že je to predsalen cudzí človek a nemá sa čo starať o moje dieta, ktovie ako ho vychova, ale hlavne si neviem predstaviť od takeho malého dietatka odísť, veď by mi srdce odtrhlo v práci, jednoducho mne to príde že za tie peniaze mi to nestojí, ale snažila som sa pochopiť aj partnerov názor že predsa ani jemu asi nie je prijemne ťahať domácnosť po finančnej stránke

zaujimalo by ma ako ste to mali vy

Kacickaq

Bože to je teda inteligentný de bil.co vie o výchove detí kulove. Materialista čo vidí iba prachy.sebec. deti ani nechce. Načo by mu boli..nezávidím ti ho teda. Je mi ťa ľúto, lebo veríš aký je úžasný

0vecka

neviem si predstavit ze sa to nejako viac oplati si niekoho najat. Navyse dieta si takto vyvynie vztah k cudziemu cloveku a tiez nikdy neviete ci si to ta opatrovatelku po mesiaci nerozmysli. Najst niekoho vhodneho zase az take lahke neni. Podla mna si to typek predstavuje ako hurvinek valku.

Ovecky

Suhlasim s Nataliou, na co si do ri*i robite decka ked to financne nezvladate s jednym platom? To co je za doba, ze privediem na svet noveho cloveka a supnem ho po roku pestunke, alebo babkam? Ludom nacisto sibe! Potom to aj tak vyzera, decka arogantne, agresivne, vychova nula, lebo rodicia trcia v robotach a buduju kariery, fuj!

natalia-7

Mne aj na jeden rok príde málo. Vnímam toto ako jednu z mála výhod slovenska, že žena môže byť na materskej až tri roky. Mimino/malé dieťa má byť pri mame, príp. pri otcovi. Načo si robiť dieťa keď ho má niekto v pláne hneď šupnúť cudzej osobe? Prvé mesiace/roky kontaktu so svetom sú dôležité a nič nenahradí plnohodnotnú výchovu od rodičov.
Určite by som nesúhlasila s tým aby pomaly od začiatku moje dieťa vychováva opatrovateľka. Dokázala by som pristúpiť na variantu, že by po nejakom čase nastúpil na "otcovskú" muž (ak by sa to napr. oplatilo z hľadiska financii atď atď), ale určite som za to aby sa prvé roky podielali na výchove v prvom rade mama a otec.

A mňa zarazila aj veta "je škoda prísť o ďalší plat". Ak sa to nezvláda z hľadiska financii, tak pochopím, že sú niektorí ľudia nútení dať dieťa do jaslí. Ale názor, že škoda platu ak sa jedná o vlastné dieťa???

Ledgerka

To sa moze aj zmenit co si mysli. Este ani dieta necakate. Nemoze ta donutit ist spat ak ty este nechces. Myslim ze rok na slovensku je super kompromis. Urcite si za tym chod. Ja planujem vyuzit plnu matersku v krajine kde zijem, teda 4 mesiace. To bude tak akurat doma, viac by som nedala.