Anorexia

Príspevok v téme: Anorexia
renovatio

ahojte,

pred vyše rokom som sa spoznal s mojou priateľkou. Rada cvičí a celkovo ma taký fitnes lifestyle, tak isto ako ja. Zo začiatku bolo všetko v pohode, lenže začiatkom leta začala držať diétu aby sa trošku vysekala na leto. Problém je že tú diétu drží do dnes (miluje sladké ale nič si nedá) a trénuje strašne intenzívne, tréning nemôže proste vynechať. (trénuje aj keď je chorá alebo unavená)
Keď začala s tou diétou v našom vzťahu sa akoby začalo niečo meniť, častejšie bola bez nálady, bolo ťažšie ju rozosmiať, keď sme sa išli niekam najesť nie vždy dokázala zjesť to čo si objednala a chuť na sex sa znížila na minimum. (+ meškajúce krámy 3 mesiace) Pribrať čo i len kilo je pre ňu nepredstaviteľné.
Neskôr bola ku mne dosť výbušná, ako keby si všetko vybíjala na mne. Stačilo jedno zlé slovo, pohľad alebo žart a už bolo zle.
Má časté zmeny nálad, v jeden deň povie že ma miluje najviac na svete a o pár dní neskôr ako keby to už neplatilo, dokonca sa chcela už pár krát rozísť lebo že to už nie je také ako na začiatku.
Uvedomuje si že má problém, len je pre ňu ťažké o tom hovoriť aj s najbližšími.
Teraz ju často bolí bruchu a kvôli tomu ešte menej je.
Jej vek 21 rokov.

1. ako by ste to riešili? ako jej pomôcť?
2. ona si nemyslí že tieto jej problémy môžu za to čo ku mne cíti/necíti (hovorí že nevie prečo sa to zmenilo). ja to vidím naopak že je to práve kvôli tomu. aký je váš názor? môže to mať až taký vplyv?

ďakujem

Elaa

pokus sa jej byt orppu, kroej moze veerit, ktorej s amoze zdoverit, iste ma rpbolem so sbevedomim, davaj jej kompliemnty, oboklopuj ju laskou a pozrnosotou..toto ona potrebuje,,citiit sa prijata a dost dobra...

katie12

čím skôr ísť za psychiaričkou,už sa jej to vymklo úplne spod kontroly a prestava to ovladať a všetko okolo na to plýva až kým sa naozaj niečo nestane Anorexia je psychicka choroba z ktorej sa len tažko dostava viem sama som tým prešla 6 rokov nieje to sranda.

jjoe

Musí začať jesť, poriadne, aj keď ju bolí brucho. najlepšie by bolo zájsť za psychológom, možno už psychiatrom. Aby sa to neskončilo zle...