Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Stitna zlaza a euthyrox- preco mi to predpisala?

Príspevok v téme: Stitna zlaza a euthyrox- preco mi to predpisala?
David9800

Caute. Mam 16 a som chudý a predpisala mi euthyrox na stitnu zlazu. Nic mi o tom ani nepovedala iba rodicom a oni sa tomu nerozumeju, povedala iba mi to,ze mam nejake pozitivne protilatky a zapalena stitna zlaza tusim. Inak som poslednou dobou nervozny , nekludny, unaveny, tlaky v hlave, trasenie ruk...Cital som ze ten liek sa pouziva na doplnenie hormonu ktory mi chyba, ze stitna zlaza neprodukuje tolko hormonu ktore telo potrebuje.ale priznaky tohoto su obezita hnacka atd.. myslite ze sa mohla pomylit? Chudne sa z toho lieku? Nemala mi dat ten druhy liek, na obmedzenie hormonov? Prosim odpoveď :-/

Juja1

Je to uplne v poriadku. Ja ked som mala 11 zavreli ma na psychiatriu s nalepkou anorekticka. 3 tyzdne sa tak ku mne aj spravali a ked mi zistili znizenu cinnost stitnej zlazy do tyzdna som pribrala s euthyroxom tolko, kolko sa mi nepodarilo za rok a ta zmena spravania zo strany personalu, ked zistili, ze to mam v hlave v poriaku... dobre sa na to spomina teraz, ale vtedy cloveku vsetko jedno nebolo. Bud rad ze ti to diagnostikovali hned a nie az na druhykrat, na tie tabletky sa da zvyknut, po 10 rokoch uzivania uz si neviem predstavit nebrat ich :)

philips

Predpokladám, že ti stanovovala TSH a na základe toho stanovila hypofunkciu štítnej žľazy.
Tvoje vlastné telo bojuje proti tvojej štítnej žľaze, ktorá potom nie je schopná produkovať dostatok hormónov T3 a T4.