Arytmia

Príspevok v téme: Arytmia
Kacko19

Mám 19 rokov a pred mesiacom mi bola diagnostikovaná tetánia a dnes aj arytmia, kt. sa však musí potvrdiť ale už od dnes beriem lieky na arytmiu, kt. vedľajší účinok je práve arytmia.. preto sa chcem spýtať či tá tetánia s tým nemá niečo spoločné a či nie je zbytočné brať takéto lieky .. ked na mňa prídu stavy búšenia srdca a ťažkého dýchania tak si ihned zmerám tlak a tepy mám nad 120 a niekedy aj zvýšený tlak ale arytmiu neukazuje, je to možno len presne v ten daný moment ked mi príde zle ale aj tak sa bojím čo s tým... tak či je tu nejaká súvislosť arytmie a tetánie, bojím sa aj zaspať kvôli tomu aby to na mňa opäť neprišlo

Tomas12345

Tetania s arytmiou ma spoločné dost. Navyse tetania vznika z nedostatku mineralov v tele, ako je napriklad horcik, a v podstate nedostatok horciku vyvolava aj arytmie.

Zrychleny pulz býva pri tetanickom záchvate prítomný. Takze ak mas mimo tetánie normálny pulz, a zrýchleny ho mas len pri tetanii tak je myslim isté že zrýchleny pulz mas len z tetanie. Preto treba liecit primarne tu tetaniu.

ped

Tetánia s arytmiou nemá podľa mňa nič spoločné, technicky vzaté. Ale ak ti tetánia vyvoláva nejaké neg. emócie, tak to môže mať nejaký nepriamy vplyv. Strach?