Mal som rozhovor so znamym a velmi ma prekvapilo, ked tvrdil, ze na Slovensku je 90% ludi zlych. Je z Oravy. Ja zijem v BA, ale podla mojho okolia a podla ludi s ktorymi prichadzam do styku (aj neznamymi) by som povedal, ze je tak 5% zlych, aj to je skor sposobene, ze im niekto ublizil a preto sa tymto skor brania. Co si myslite vy? Kolko % je podla vas zlych a dobrych Slovakov a odkial zhruba ste (okres, kraj)?
% dobrych a zlych ludi
Kazdy sa chova tak aby mu bolo dobre, resp. lepsie. Problem je len v tom, ze druhi to vnimaju ako to zle pre seba a z toho vznikaju konflikty medzi ludmi a kazdy vyzera z vacsej casti ako zly, pretoze kazdy ma ine nevyriesene traumy, ktore vyskakuju pri inych ludoch na povrch.
Podla mna kazdy mame v sebe iste percento aj dobroty aj zla ;)
to sa neda definovat ze co je to zly a co dobry clovek. Logicky ich musi byt 50 na 50. Absolutne dobro a ani absolutne zlo neexistuje preto je to vzdy velke spektrum a hranicu treba imho spravit zhruba v polovici.
je to aj o stasti, na koho natrafis a tak kazdy ma svoj nahlad... ale dnesna doba... ludia su svine a lutujem, ze som na to neprisla skor, clovek je casto slepy a nevidi veci, ktore vidi az s odstupom casu (samozrejme to nemyslim na vsetkych ludi, ale tych dobrych je naozaj malo), dnes je naozaj vela zlych ludi... tolko moj nazor...
Otázka je, čo je to "zlý človek". Podľa mňa zlý človek, znamená, že má zlý úmysel. S takým niečim som sa stretol v živote len málo.
Ono väčšinou tí ľudia, čo sa javia ako nepríjemní, otravní, netaktní, impertinetní a podobne tak za tým nie je zlý úmysel, ale neschopnosť byť v tej situácii iný. Byť milý chápavý, prijímajúci a podobne je určitá schopnosť, ktorá sa nadobúda, k tomu sa človek musí prepracovať. Čo vidím konflikty medzi ľuďmi, tak väčšinou za tým nie je zlý úmysel ale chýbajúce sociálne schopnosti - social skills. Tí ľudia sú si dokonca moho krát aj vedomí toho, že im toto chýba, ale nepomôžu si, proste to nemajú a musia sa to s pokorou učiť. Poznám to nakoniec aj sám na sebe.
Takže zlých úmyslov podľa mňa nie je väčšina, ale väčšina sú neschopnosti.
1%
Maj ich u prdele a vyriešené.
Najprv by si musel zadefinovat, co je dobry a co zly clovek, co sa ti nepodari, lebo je to subjektivne. Zrejme kvoli tomu to vidite so svojim znamym rozdielne.
Statistiku si nerobim.