Ahojte, viete mi niekto povedať minimálne platy lekárov na SK? Pýtam sa, lebo kde tu som začul, že sú pediatri, ktorí zarábajú cca 700€, čo je vzhľadom na kvantum učiva, ktoré museli na VŠ zvládnuť, podľa mňa smutná suma. Zvažujem, či sa na túto dráhu dať. Vďaka za odpovede.
Platy lekárov
Akoze nechcem byt velmi negativna, ale suhlasim s Defconom. Co som si ja vytrpela na Kramarskej nemocnici bol otras a neprajem to ani najvacsiemu nepriatelovi. To len ako priklad a som si ista, ze to inde nieje o moc lepsie. Tam ti lekari na oddeleni kde som bola, sa tvarili ako panmi nasich zivotov a jednali s nami ako s odpadom, ktory nema absolutne ziadnu cenu. Psychicke a fyzicke tyranie. Vlastne sak aj mozem povedat. Neurochirurgia to bola. Neurochirurgovia zarabaju krasne a beru obrovske uplatky bez ktorych niesu ochotni ani cloveka zoperovat. Ano, takito su lekari na Slovensku.
Neochotu lekarov vseobecne si vsimam aj v zahranici , nielen na Slovensku ale tam to samozrejme krici.
Pediatricka, vzhladom na kvalitu nasich lekarov maju platy kralovske. Nasi lekari su lenivi, stale placu, vsetko ukradnu, zobru o uplatky..... a za toto beru super plat.
Maly priklad: spolu so skenerom sme dodali 3 noťasy, spotrebny material na 2 roky prevadzky plus par dalsich veci.... za 3 mesiace lekari a zdravotny personal ukradli vsetky notebooky, vsetok spotrebak a dokonca aj dva samostatne displeje.....
Pomaly na kazdom druhom pracovisku riesim neochotu lekarov ucit sa pracovat s nasou technikou. Kradeze riesim takisto zhruba na kazdom druhom pracovisku. Vyuzivanie funkcii detto.
Rovnaky pristroj v Strassburghu ako ma Roosveltka v BB, vykazuje vyssiu pracovnu vytazenost, nizsiu mieru restartov a nemusim riesit znicene privodne kable.
Nasim lekarom treba minimalne mzdy a denne bicovat korbacom.
Pediatricka: Nie, nechcem to robiť kvôli peniazom, len ma zaujíma približné rozpätie výplat, lebo mi je jasné, že nie každý lekár zarába rovnako. Odbor, ktorý by som chcel robiť, (psychiater), by ma veľmi bavil aj za tých 700€. Chcem najmä vedieť, čo je pravdy na tých "kráľovských" platoch, o ktorých sa všade toľko píše.
Prosim ta, ani na medicinu nechod, ked to takto zvazujes. :) Alebo, ked chces zarabat v medicine na ludoch, skus zubarinu, to je po niekolkych rokoch v praxi celkom slusny biznis a ani sa tolko nenadries ako vseobecniar.
A ano, platy lekarov su smiesne nizke vzhladom na narocnost studia, dlhorocne atestacie, prax, neustale vzdelavanie, nadcasy a hrozostrasne podmienky v niektorych nemocniciach, prave preto som takto zacala svoj prispevok.