Vzťah s vozíčkarom

wheelz

Ja som na vozíku skoro 3 roky a potom čo sa mi stala nehoda ma priateľka opustila, čo k tomu dodať. Neskôr som sa chcel dokonca zabiť avšak doba mi do cesty priniesla úžasnú babu, tiež po nehode na vozíku a tak sme spolu. Rodičia nám vo všetkom pomáhajú, dokonca by sme si chceli postaviť domček.... Nikdy som nebol šťastnejší, takže moja rada, skús sa aj Ty poobzerať po babách na vozíku a možno si s nejakou sadnete :D

Trubela

Jumbacisko, mnohé veci, kt.si človek nezažije na vlastnej koži, nevie reálne posúdiť..keby je ten človek vyrovnaný so životom takým aký je, má nadhľad, pokoru, zmysel pre humor a vzťah je založený na dôvere, nevidím problém. A to som "turista". Treba mať aj svoje záujmy, záľuby, priateľov a občas dať partnerovi voľnosť v rámci morálnych medzí..a bla bla...v skratke - viem si predstaviť milovať človeka odkázaného na inv.vozík, ale očávam od neho isté kvality, ale tie očakávam aj od neinvalidov:)

Trubela

Jumbacisko, mnohé veci, kt.si človek nezažije na vlastnej koži, nevie reálne posúdiť..keby je ten človek vyrovnaný so životom takým aký je, má nadhľad, pokoru, zmysel pre humor a vzťah je založený na dôvere, nevidím problém. A to som "turista". Treba mať aj svoje záujmy, záľuby, priateľov a občas dať partnerovi voľnosť v rámci morálnych medzí..a bla bla...v skratke - viem si predstaviť milovať človeka odkázaného na inv.vozík, ale očávam od neho isté kvality, ale tie očakávam aj od neinvalidov:)

zuzazuza

Tvoja spolocnost = ty ako clovek si spolocnost pre druhych ludi. Ak sa necitia dobre s tebou, nevyhladaju ta a nechcu ta stretnut opat a nechcu stravit s tebou ziadny cas. O tebe pisem. Nie o druhych. Ty nie si asi prijemny spolocnik pre nich, kedze nemas kamaratov a zeny sa s tebou druhy raz uz nechcu vidiet.

Nudni = sedia ticho ako pat penazi a cakaju, aku temu zacnem a kam poviem, ze si mame ist sadnut a aky program poviem, ze budeme mat popoludni. To je nudny. A je jedno, ci pasivne caka pri mne v bare ci v lese.

Zaujmy, ano, zaujimala som sa. Bud neboli ziadne alebo boli a niekedy boli uzasne, vyjadrila som svoj obdiv. Ale to, ze vie chalan krasne hrat na gitare, ale inak si s nim nemam co povedat, na vztah vazne nestaci. A domased nebol ani jeden z nich.

Za svoje vybuchy si zodpovedny. To, ze ty si sa momentalne ukludnil a snazis sa presvedcit ma (neviem naco), ze si dobracisko, neznamena, ze to, co si povedal ci napisal, nema s tebou ziadnu realnu spojitost. Ked na teba pride rapel nabuduce, zase tu budes grcat nenavistnu propagandu proti zenam. A kde mas hranice? Vies, ako to postupuje. Najskor myslienky, ked ich neovladnes, prejde to do slov, ked nemas pod kontrolou, co hovoris, tak nasleduju skutky. Ak raz dokazes pisat veci, ake si napisal, a o dva dni otocis a prezentujes sa ako niekto uplne iny, potom kde je tvoja osobnost, za ktorou si stojis?

SklamanyZoZien

A co to je vlastne spolocnost? Aka spolocnost? Ako dieta som mal kamaratov, chodili sme sa hrat vonku, bola pohoda. V skole som bol sikanovany, nemal som kamaratov. A nebol som jediny, niektori museli aj odist z triedy/zo skoly kvoli sikane. Toto je tvoja spolocnost? Tak to dakujem pekne. Radsej nebudem mat ziadnych kamaratov ako zlych kamaratov. Teraz mam len kolegov, ktori su v pohode. Mame aj srandu v praci a tak dalej... s dobrymi ludmi sa stale da. Pre mna su nudní takí co sa chodia ozierat do baru. A mozno tebe sa to tiez paci a ked ta tam ti dobraci nepozvali tak si ich poslala do prdele... lebo su nudní, nezaujimaví. Sak kazdy ma nejake zaujmy, zaujimala si sa ty o ich zaujmy?? Mozno su domasedi, ale to neznamena, ze nic nerobia.
Uz som napisal, ze v tom prvom prispevku som to prehnal, a ty tu stale pises, ze sirim nenavist jak keby som tu chcel niekoho zlyncovat.

zuzazuza

Precitaj si po sebe, co pises. Ja som si to nevymyslela. Stale nechapem, preco si myslis, ze "dobracisko" nema sancu u zien. A ani neviem, preco si myslis, ze suchar v tesilakoch s popolnikmi na ociach je dobracisko a ze chlap, co chodi do posilovne a oblieka sa do roztrhanych rifiel, je grazel? Stale pises o dobraciskovi. Co ja tu vidim, su nenavistne komentare o zenach. To zdaleka nie je dobracisko. Ze si chlap nevie najst zenu, nerobi z neho niekoho zleho. Ale ze zacne nenavidiet zeny len preto, ze ziadnu nevie ziskat, to uz o nom cosi hovori. A som si ista, ze to, ze si "dobry", ako o sebe pises, nie je dovod, preco si sam. Skor by som sa pozrela na to, ako sa s tebou ludia citia vo vseobecnosti. Nemas prilis kamaratov. Podla mna to nie je nahoda. Ani kamarati, ani frajerka. Asi nebudes prilis vyhladavany spolocnik. Preco? Si nudny? Si pasivny? Si ticho? Nezaujimas sa uprimne o nikoho ineho iba o seba? Ludia sa pri tebe necitia asi dobre. Alebo o spolocnost ani nejak nestojis a ludia toto vycitia a radsej sa ti vyhnu. Chyba nie je v zenach ale hladaj v sebe dovod.