Je to možné?!

Príspevok v téme: Je to možné?!
Nahnevany chlap

Tak už toho mám dosť puče!
Prišiel som domov na Slovensku po piatich rokoch a cítim sa dosť zle. Nejde o horšie finančné ohodnotenie, pretože s tým som rátal, nejde o to, že som prišiel o dosť ľudí, pretože som bol dlho preč a odcudzili sme sa navzájom. Najviac ma sere, že som zdedil starší barák, ktorý mi je na dve veci. Predať, prerobiť? Po mojej dôkladnej analýze ani spať nemôžem čo mám nábeh na porážku ked mi vyšla suma 50 tisíc euro na rekonštrukciu !!!!! Strecha, krov, okná, oplotenie, zateplenie, ko*otiny ....
čo ti je*e? ospravedlnujem sa za vulgarizmy, ale mám z toho normálne zvýšený tlak! Predať to? Taká haraburda ide za cca tých 50 litrov dajme tomu .... ale čo potom? za 50 litrov si kúpim čo? garzonku? alebo nejaké fetácke doupe? nejaký squat?

Neviem ,prečo, ale som na Slovensku necelý mesiac a cítim sa ťažko. Chápem, že ľudia tu žijú horšie, lepšie atd. ale ja som po príchode do "reality" dosť mimo. Neviem či som sám a či ste to tak mali aj vy ostatní čo ste sa vrátili zo zahraničia, ale ja som pekne mimo :/
Všetci si myslia, že som bol 5 rokov v zahraničí tak mám milióny, ale realita je taká, že som dosť cestoval po svete (som mladý mám 28) užíval si život a našetril som cca 12 000 euro ... čo je dosť na to, že som nerobil nejakú extra robotu a dosť som si užíval ...
cítim sa, že ako človek nemám na nič ... nemám sa kam pohnúť a založiť si rodinu? tak na to nemám už vôbec, pretože by som jej nevedel zabezpečiť dôstojné bývanie :( fakt sa cítim ako troska ...

Jana Lukacova

Nahnevany chlap:

od sebaľútosti potrebujete prejsť k prejaveniu svojho hnevu, potom sa Vám bude rozhodovať o tom, čo ďalej, ďaleko ľahšie...

Ako píšu prispievatelia nižšie, mnoho ľudí by si prialo byť vo Vašej situácii...buďte vďačný za to, čo máte.

Ovecky

No vitaj na Slovensku. Davam ti rok, presne ako vsetkym mojim znamym. Tu ti z platu veru na cestovanie nezostane! Aj ked nechapem co places, ze musis prerabat, alebo predat dom. Co by ini za to dali? Ja som si za tri roky v zahranici doniesla 10 tisic a musela som byvat v najme. Tak si to predstav. Tu mi dali 500€. Navrat bol jasny.

0vecka

lol nepoznam ani jedneho cloveka co by sa vratil tak po min. 5tich rokoch a do polroka nenadaval ako ty, ze to bola dobra hovadina sa vracat :). Ono clovek velmi rychlo zapadne na to zle.

kafe ma pravdu. Inak co si cakal ze ten dom das do poradku za 10k? Ja som takto daval dokopy stary barak v nemecku. Mozno tiez trochu naivne som si myslel ze si to dam spravit za 100k. Prvi robosi mi povedali ze beru 60 na hodinu bez uctu. Asi 10min mi trvalo kym som to rozdychal a pozrel si youtube a zacal si to robit sam. Pre info mam vysku a skusensosti s takymito vecami som mal minimalne. Trvalo to sice asi 3 roky ale s vynimkou zopar veci ako napr kupelne a okna som si vsetko spravil sam. V dnesnej dobe mas tolko info na nete ze to fakt neni problem. Ak to nechces mat zajtra tak si naozaj mozes vsetko spravit sam.

Mozno ti to nepomoze ale na tvojom mieste beriem tych 50k za tu budu a vratim sa a kupim si tam nieco. Neviem kde si bol ale tak ak to bolo mimo velkeho mesta tak za 200k zozenies ake take byvanie a ty by si uz mal 50+12 cize skoro tretinu.

kafe

dôstojné bývanie je čo? Vila s bazénom?
Domček sa dá opraviť svojpomocne. A staré domy majú svoju atmosféru, dušu. Kľúčový je schopný murár. Mala som priateľa čo robil kvalitne a žiadne horibilné sumy (stavebné firmy pýtali 3x viac ako on) nepýtal, ale zas zaplatiť murára treba. Robieval sám, prípadne s jedným pomocníkom a starú barabizňu opravil za rok (ked sa tomu venoval na plný úväzok).

Keď som sa vracala na SK, cítila som sa rovnako ako ty. Akoby mi balvan sadol na plecia. A aj tak tu žijem.

A teraz si ma nasral! "nemám na nič ... nemám sa kam pohnúť" ti j..e?? Sii slepý? Nebývaš na ubytovni, ani v podnájme, máš niečo SVOJE. Si zdravý, máš niečo našetrené, žiadne záväzky, decko na krku, videl si kus sveta, nestratíš sa... môžeš robiť ČOKOĽVEK čo sa ti zachce. Aj odísť žiť do inej krajiny.
Že sa ti domčúrik nepáči a nespadol ti z neba presne podľa tvojich predstáv... no tak si to svojim predstavám prispôsobíš. Čo si ležiaci kripel na lôžku a nedokážeš pohnúť zadkom? Dokážeš. Si schopný precestovať kus sveta, poradíš si aj s bývaním.
Máš milión možností, tak nefňukaj. Najprv sa rozhodni, či vôbec chceš žiť na Slovensku. Dom môžeš predať, opravovať postupne, pomaličky. Typická slovač - nie aby si sa tešil z toho čo máš, nedostal si lopatou po hlave, ani vidličkou medzi oči, ale ešte si nasratý že máš barák! Ech...

Tomas12345

Ak ti bolo v zahraničí dobre, tak preco si sa potom vratil na Slovensko ?
Ja by som ti odporucil predat dom za ktorý dostanes 50 tisíc eur. 50 tisíc eur ti síce nebude stačiť na kupu nejakeho domu/bytu v kvalitnej stvrti avsak ak by si si chcel kupit jednoizbovy dom dakde v kvalitnej stvrti v meste tak zaplatíš okolo 100 tisíc eur. Takže zoberes si na ten dom hypoteku so splatkou 15 rokov to znamena ze mesacne budes platit 555 eur a po 7,5 rokoch ked uz budes mat splatenych 50 tisíc z 100 tisíc eur, tak priložíš tých nasetrenych 50 tisíc eur a mas zaplatenú hypoteku a byt ktorý je tvoj.

Ideálne by ale bolo kebyže sa vrátis do zahranicia a tam pracujes, a tu na Slovensku si zoberies len hypoteku na dom v SR, ktorú budeš splácať.

a_dr1a

Ahoj. Hlavne si zachovaj klud a nestresuj. Niekedy je lepsie stare zburat a postavit si na tom pozemku daky bungalov ci mensi domcek. Stare bude vzdy stare a zrat ti iba peniaze. Vsak pozemok by si uz mal. Tieto bungalovy su celkom fajn, hlavne ze nemaju schody)) Pozri. Je pravda, ze tych 12tis ti stacit nebude. Si vsak mlady chalan. Byt tebou, isla by som teraz spat do sveta ale uz s cielom - si nieco zarobit. Vsak si si za tych 5r uzil pocestoval, mal si celkom fajn zivot zabavu, a teraz skus zarobit si na daky bungalov vsak tie ani tak drahe nie su, pozemok uz mas, takze nepotrebujes nan zhanat ci hladat si ho, pozeraj sa na vsetko optimistickejsie) Vsak co ta nezabije, ta posilni. A popri praci si hladaj aj daku fajn zenu do zivota. Vsetko v pohode stihas. Zivot mas este pred sebou)