Prebaľovanie seniorov

Príspevok v téme: Prebaľovanie seniorov
nataška

Ahojte! Práve sa chystám do Rakúska ako opatrovateľka. V práci, ktorá sa mi naskytla, je potrebné starkú aj prebaľovať, a ja nemám tušenie... Bola by som rada, ak by sa našla nejaká sestrička, alebo opatrovateľka, ktorá to robí, a poradila mi prosím podrobnejšie postup. Moc ďakujem.

cwrbka

baby obdivujem vas, my mame doma na starosti babku (alzheimer) a tu treba prebalovat x-krat za den, vetkym nam z toho doma uz sibe...nepoznate nejake zariadenie na slovensku (najlepsie BA)? dakujem a drzim vam palce

baby

bola som v nemocnici nedavno. ma iba 25 rokov, no nejako z liekov som sa pokakala a vracala a museli ma prebalovat. taku trpezlivost, co mali... ked mi bolo lepsie a prepustali ma domov, ked som sa nad tym zamyslela,
ja by som to nevedela robit. obdivujem ich. ja by som nemala taku trpezlivost.

RNG

Prelezaniny su rozpady svalstva z nedostatku cirkulacie v plyvom lezania na tom istom mieste bez pohybu.
Ked pacienta hybu kazdych 10 minut,nemoze sa to stat.
Zatial nepoznam ziadnu mechanicku postel(madrac) co by to robil, koci nevidim ziadny problem s navrhnutim pneumatickeho madraca, co by ten pohyb(prevalovanie) obstaraval.
Na hojenie prelezanin("bercove vredy')pracuje husta kasa s jemneho praskoveho cukru, kokosoveho oleja a par kvapiek GSE/citricidal(tak cca 0.1%). Denne nanasat cerstve.

nataška

Ďakujem za Vašu podporu dievčatá. Ešte by som mala jednu otázku. Babka je ležiaca, len sem tam prejde par krokov, alebo je niekedy na vozíku...Je nutné, že musí mať preležaniny? Díky moc.

poliewoocka

nie je to nic zlozite casom si zvyknes.Len nech nema 100 kil vtedy to ide tazko.Prve dni sa ti bude mozno dvihat zaludok-stary clovek je predsa nieco ine ako dieta-ale ako som uz povedala,po case si zvyknes.Vela stastia

janka

ja som minuly rok mala rovnaku pracu v nemecku. robila som sestricku v domove dochodcov a tiez som ich musela prebalovat. Nic sa neboj, oni ti to vsetko vysvetlia. Nie je to nic zlozite. Len mu vyberies tu pouzitu plienku, umyjes ho ,vydezinfikujes a das novu. Oni ti vsetko vysvetlia a na zaciatku s tebou bude vsade chodit sestricka alebo niekto iny a ukazovat ti co sa ako robi. Podla mna ta nenechaju hned od zaciatku samu.