Ahojte! Práve sa chystám do Rakúska ako opatrovateľka. V práci, ktorá sa mi naskytla, je potrebné starkú aj prebaľovať, a ja nemám tušenie... Bola by som rada, ak by sa našla nejaká sestrička, alebo opatrovateľka, ktorá to robí, a poradila mi prosím podrobnejšie postup. Moc ďakujem.
Prebaľovanie seniorov
baby obdivujem vas, my mame doma na starosti babku (alzheimer) a tu treba prebalovat x-krat za den, vetkym nam z toho doma uz sibe...nepoznate nejake zariadenie na slovensku (najlepsie BA)? dakujem a drzim vam palce
bola som v nemocnici nedavno. ma iba 25 rokov, no nejako z liekov som sa pokakala a vracala a museli ma prebalovat. taku trpezlivost, co mali... ked mi bolo lepsie a prepustali ma domov, ked som sa nad tym zamyslela,
ja by som to nevedela robit. obdivujem ich. ja by som nemala taku trpezlivost.
Prelezaniny su rozpady svalstva z nedostatku cirkulacie v plyvom lezania na tom istom mieste bez pohybu.
Ked pacienta hybu kazdych 10 minut,nemoze sa to stat.
Zatial nepoznam ziadnu mechanicku postel(madrac) co by to robil, koci nevidim ziadny problem s navrhnutim pneumatickeho madraca, co by ten pohyb(prevalovanie) obstaraval.
Na hojenie prelezanin("bercove vredy')pracuje husta kasa s jemneho praskoveho cukru, kokosoveho oleja a par kvapiek GSE/citricidal(tak cca 0.1%). Denne nanasat cerstve.
nie je to nic zlozite casom si zvyknes.Len nech nema 100 kil vtedy to ide tazko.Prve dni sa ti bude mozno dvihat zaludok-stary clovek je predsa nieco ine ako dieta-ale ako som uz povedala,po case si zvyknes.Vela stastia
ja som minuly rok mala rovnaku pracu v nemecku. robila som sestricku v domove dochodcov a tiez som ich musela prebalovat. Nic sa neboj, oni ti to vsetko vysvetlia. Nie je to nic zlozite. Len mu vyberies tu pouzitu plienku, umyjes ho ,vydezinfikujes a das novu. Oni ti vsetko vysvetlia a na zaciatku s tebou bude vsade chodit sestricka alebo niekto iny a ukazovat ti co sa ako robi. Podla mna ta nenechaju hned od zaciatku samu.