Alergia na ovocie

Príspevok v téme: Alergia na ovocie
branoooo

Mam dost velky a dost zvlastny problem. Vzdy som milov al ovocie a jedol som ho bez vynimky. Pred cc 2 rokmi som spozoroval, ze po konzumacii jablk ma svrbia dasna a mam taky neprijemny palivy pocit v ustach. No a v sucasnosti sa tento pocit dostavuje uz aj po hruskach, broskyniach, nektarinkach a naposledy aj ked v mensej miere aj po melone... Dasna ma svrbia, pery tak isto - je to velmi neprijemne!!! Nema niekto podobnu skusenost?

vajanka

neviem, ci to pomože ale našla som stranku, kde si možete tento test sami urobit v pohodli domova a ukáže potravinovu intoleranciu, snad pomože aj na vylučenie alergie na ovocie píšu tam, že za 40 min. je to hotove -odkaz odstránený-

Palike

Ahojte tiez rad jedavam jablka banany a citrusove plody.a stale po zjedeni ovocia mi napuchla pera ale neriesil som to akosi... ale dneska to uz bolo vrchol... vcera som zjedol jablko napuchla mi tiez a dnes banan a tak isto mi napuchla.. a je mozne ze je to alegria..alebo to moze byt tym postrekom??? čo pri bananoch by to nemalo tak ucinkovat na mna lebo jem vnutorny obsah nie bananovu supku..:(

RNG

Kvasne infekcie v tele sa zivia cukrom a mozu sposobovat alergie alebo rozne skodlive reakcie.
Mozno to je u niektorych cast problemu.
Tiez postreky na ovoci(hlavne jablka, postrekovane alarom) a rozne plesne, ktore maju toxicke vylucky (casto je to aflatoxin)to mozu sposobit.(sojove a arasidove produkty su tym zname, ale aj ine)
Ale citrusove alergie a alergie na vlasske orechy su zname a tam nepomoze nic ineho, ako sa im vyhybat

charlotte

,mam syna ktory ma 5 rokov a mame taky problem ze ked spapa okrem jablcka a bananu hociake ovocie napr.pomaranc,mand.,brosk.,a tak isto vratane dzusov tak asi po troch hodinkach mu vyteka zo zadocka zlta tekutina,viete mi poradit ci je to nejaka alergia alebo co.

simona

aj ja mam takýto problém najprv sa to vyskytlo pri jablkách a orechoch začal ma svrbeť jazyk a pery. raz sa mi stalo že mi opuchla dolna časť pier a vôbec som si ju necítila. podobný problém som spozorovala aj keď som zjedla višne a paradjky... mam rada tieto plody tak sa niekedy neubranim a doprajem si ich ale v malom množstve aby mi neuškodili a niekedy sa im vyhýbam.

lenoccka

mam, som alergicka na brezu a ta je spojena s lieskovcami a inymi orechami, nejem jablka, hrusky, broskyne, mrkvu, hrach, kupenske nedozrete paradajky a papriky... je toho dost vela... ale melony a jahody mozem na nekonecno. Mne sa to prejavovalo podobne, plus ja som aj zvracala, teraz sa takymto produktom vyhybam, alebo ich jem az po tepelnej uprave resp. zavarane. Mam tabletky z alergologie a tot vsio.