Mam dost velky a dost zvlastny problem. Vzdy som milov al ovocie a jedol som ho bez vynimky. Pred cc 2 rokmi som spozoroval, ze po konzumacii jablk ma svrbia dasna a mam taky neprijemny palivy pocit v ustach. No a v sucasnosti sa tento pocit dostavuje uz aj po hruskach, broskyniach, nektarinkach a naposledy aj ked v mensej miere aj po melone... Dasna ma svrbia, pery tak isto - je to velmi neprijemne!!! Nema niekto podobnu skusenost?
Alergia na ovocie
neviem, ci to pomože ale našla som stranku, kde si možete tento test sami urobit v pohodli domova a ukáže potravinovu intoleranciu, snad pomože aj na vylučenie alergie na ovocie píšu tam, že za 40 min. je to hotove -odkaz odstránený-
Ahojte tiez rad jedavam jablka banany a citrusove plody.a stale po zjedeni ovocia mi napuchla pera ale neriesil som to akosi... ale dneska to uz bolo vrchol... vcera som zjedol jablko napuchla mi tiez a dnes banan a tak isto mi napuchla.. a je mozne ze je to alegria..alebo to moze byt tym postrekom??? čo pri bananoch by to nemalo tak ucinkovat na mna lebo jem vnutorny obsah nie bananovu supku..:(
Kvasne infekcie v tele sa zivia cukrom a mozu sposobovat alergie alebo rozne skodlive reakcie.
Mozno to je u niektorych cast problemu.
Tiez postreky na ovoci(hlavne jablka, postrekovane alarom) a rozne plesne, ktore maju toxicke vylucky (casto je to aflatoxin)to mozu sposobit.(sojove a arasidove produkty su tym zname, ale aj ine)
Ale citrusove alergie a alergie na vlasske orechy su zname a tam nepomoze nic ineho, ako sa im vyhybat
ja to vsetko plus kiwi po ktorom skoro stracam hlas ako aj po melone, ale tiez netusim co s tym
aj ja mam takýto problém najprv sa to vyskytlo pri jablkách a orechoch začal ma svrbeť jazyk a pery. raz sa mi stalo že mi opuchla dolna časť pier a vôbec som si ju necítila. podobný problém som spozorovala aj keď som zjedla višne a paradjky... mam rada tieto plody tak sa niekedy neubranim a doprajem si ich ale v malom množstve aby mi neuškodili a niekedy sa im vyhýbam.
mam, som alergicka na brezu a ta je spojena s lieskovcami a inymi orechami, nejem jablka, hrusky, broskyne, mrkvu, hrach, kupenske nedozrete paradajky a papriky... je toho dost vela... ale melony a jahody mozem na nekonecno. Mne sa to prejavovalo podobne, plus ja som aj zvracala, teraz sa takymto produktom vyhybam, alebo ich jem az po tepelnej uprave resp. zavarane. Mam tabletky z alergologie a tot vsio.