Autocvičisko v Petržalke

Príspevok v téme: Autocvičisko v Petržalke
Magdalena_46

Pozdravujem všetkých.
Už takmer 27 rokov vlastním vodičské oprávnenie skupiny B, teda osobné automobily. Až doteraz som vôbec nejazdia, ale teraz som bola nútená začať. Naštudovala som si všetky predpisy, vybrala sa jazdiť, najskôr len po dedine a neskôr aj ďalej. Bola som sama prekvapená, koľko toho si ešte pamätám a ako vcelku dobre viem šoférovať. Tak som začala jazdiť. Len môj najväčší problém je parkovanie. Tak by som si to chcela ísť vyskúšať na auto cvičisko, prípadne sama doučiť. Chcela by som sám spýtať, či autocvicisko v bratislavskej Petržalke (Starý Háj, vedľa dostihovej dráhy) je otvorené aj pre verejnosť, teda či sa tam dá normálne ísť. Viem, že kuzele sú tam položené stále. Len či tam nie je zákaz pre vodičov, okrem autoskol. Ak sa nedá, kde v Bratislave na auto cvičisku by sa dalo? Ďakujem. Magda

Jax

Vychadzam len z toho, co pise. A pise, ze jazdi, jazdi po dedine aj dalej, len potrebuje potrenovat parkovisko...

Kuzele su prilis nizke, trenuje sa na nich zvlast pre ludi so slabou priestorovou predstavivostou velmi tazko a su dost vzdialene realite.

Co sa tyka oskretia draheho auta, ona si vybera do akeho auta sada a pri ake parkuje, takze neviem preco by muselo byt drahe...

A co sa tyka bezpecnosti a spolujazdca, kedze uz jazdi asi spolujazdca prilis nepotrebuje. Potrebuje ho vsak kvoli radam. A pri najhorsom jej ten naraznik zachrani rucnou brzdou. Osobne som ich tymto sposobom zachranil niekolko. Je to v principe to iste, co robi instuktor v autoskole, akurat ze nemas spojku a zhasne motor.

Defcon

Lenze kuzele su lacnejsie ako blatniky. Ani piloti nejdu hned naostro ale cvicia na trenazeroch. Niekoho tam ozgre a vymena naraznika a blatnika na drahom aute ju bude stat rocny plat. A spolujazdec chvilkovej chybe nezabrani......

Jax

Ides na to zle. Parkovanie sa na kuzeloch nenaucis. Ak ti ide ozaj len o parkovanie, nastuduj si teoriu, zober si do auta niekoho rozumneho a chod na parkovisko pred Hypertesco alebo byvali Carrefour. A tam medzi realnymi autami trenuj do zblbnutia. Odskusane, velmi ucinne.

Magdalena_46

Rozmýšľala som aj nad tým, ale keď sa to viem naučiť aj sama, tak nebudem na to míňať peniaze. Až také lacné to nie je, je to 15-20€ na hodinu. Na internete je mnoho videí s presným postupom, už len to viac razy vyskúšať.

MelanieF

čo tak ísť do autoškoly a zaplatiť si kondičnu jazdu? inštruktor ti prípadne aj poradí, vysvetlí ak robíš niekde chybu... myslím že na osobak ta kondična hodina draha nebude...