prosim RNG porad mi

Príspevok v téme: prosim RNG porad mi
sophia

ozyvam sa teraz ,ked sa mi dstali do ruk moje kevne testy,mala som zvysenu hladinu enzymov v krvi,ale toto vysetrenie je robene v Londyne ,takze vsetko bude po anglicky
neviem co znamena:
serum creatine kinase level,-mam 459iu/L...ma byt 29-168
erythrocyte sedimentation rate mam 8 mm/h ,ma byt 0-7
vitamin D mam 151nmol/L ma byt 40-144
serum fgerritin ma 7ug/l ,ma byt 16-2o4
a mam nizku hladinu fosforu.....
prosim RNG porad co mi je..DAKUJEM

p

sophia

dakujem RNG za odpovede,ani som necakala,ze mi tak skoro odpovies.DAKUJEM a este doplnim,ze dietu nedrzim,maso jem,akurat som mala problem s HAK a vypadavanim vlasov a tak som ju vysadila.
a este k tym enzymov,nesuvisi to s tou pecenou?je pravdou,ze dost stojim na nohach cely den,ale necvicim,nic take a o ten zvyseny vitamin d-mam ho taky posledny rok a co ten fosfor niz
ky...DAKUJEM!!!

RNG

Ja aby som nezabudol-serum ferritin je meranie zeleza v krvi, to mas dost nizke, mala by si jest jedla so zelezom(maso, hlavne pecienku, spenat atd) alebo si zobrat aspon 20 mg zeleza vo forme glycinatu alebo chelatu.
Bez zeleza mas malo hemoglobinu a pocit nedokyslicenia-vedie to az k slabosti.
Nedrzis nejaku dietu nahodou? Alebo si vegetarian?

RNG

V USA su jednotky mg na deciliter, ale pozrel som sa do britskych zdrojov a nie je to velmi zle.
CK(kreatin kinazu) mas zvysenu, nie extremne, znamena ze si mala nejake svalove poranenie(aj svalova horucka z cvicenia to moze sposobit).Tak isto prehriatie a prilisna unava
Trocha zvacsena sedimentacia je pri hociakom zapale.
Ak inac nemas ziadne ine priznaky, neznervoznuj sa z toho prilis.
Zober si nejake cecko(1 g) alebo zjedz denne 1 kiwi a v klude.