Problémy s priateľovou rodinou

Príspevok v téme: Problémy s priateľovou rodinou
barbora987

Ahojte, chcela by som sa opýtať iba ľudí, ktorí majú podobné skúsenosti s rodinou partnera. S priateľom sme spolu skoro 4 roky, počas VŠ sme spolu bývali mimo jeho aj môjho rodiska, vzťah bol v poriadku - menšie nezhody ako v každom vzťahu v ňom boli, ale vždy sme si všetko vedeli vydiskutovať. Jeho mamu som spoznala až po vyše pol roku, dovtedy som vedela že majú rodinné problémy keďže otec od nich odišiel kvôli nátlaku jeho mamy a zároveň aj jej mamy - úplne chorobný vzťah medzi matkou a dcérou. Po dlhom uvážení sme sa rozhodli odísť do mesta kde býval, našetriť nejaké peniažky, začať budovať niečo svoje, keďže výdavky by sme mali menšie (nižšie sumy za podnájom atď.) Od kedy sme tu, som psychicky na dne, v jeho rodine fungujú intrigy na dennodennej báze, každý sa tam ohovára, potom sa spoločne strednú na opekačke a tvária sa ako ideálna rodina, mama sa chová ku mne ako anjelik, pritom som ju nie raz počula o mne rozprávať ako o poslednej chudere, keď som náhodou išla na kávu ku bývalej manželke jedného z rodiny pretože je matkou druhej sestry tak bolo peklo, vždy sa bojím už len s niekým stretnúť pretože si vymýšľajú že som niečo povedala, alebo sa stretla s niekým z rodiny koho nemajú oni radi, matka neustále dáva psychický nátlak na priateľa o tom ako žijeme, koľko zarobíme, čo nám v domácnosti chýba, prečo neprídeme 10x do dňa ku ním, keď ideme na výlet hneď mu píše sms ako ju sklamal, že sme sa neprišli rozlúčiť, neprišli sme na raňajky, priateľovi núti dennodenne odniesť jej rodičom niečo na jedenie (musíš ísť, musíš zavolať, odviesť..), keď odíde preč ideme tam radi, pretože otec je super, avšak hneď je tu výčitka či nemáme kde spať, či nemáme byť, pričom mne je otca ľúto lebo je celá rodina proti nemu, pritom je úžasný človek. Jeho mama neustále keď aj prídeme hovorí o niekom z rodiny, štýlom tá je sprostá, už majú na rozpadnutie vzťah, ja sa k tomu nevyjadrujem pretože ja nemám právo súdiť a zároveň sa nemienim rozprávať len s ich "krvou ", každý kto prišiel do ich rodiny s tým, že sa priženil, naviazal vzťah tak je zlý, ohovárajú ho, robia mu zo života peklo obe - aj mama aj jej mama. Priateľovi som o tom xkrát hovorila, stále povie že veci preháňam a zveličujem avšak ja už mám kŕče v žalúdku dennodenne čo príde, čo si na mna zas vymyslia, čo si vymyslia na niekoho iného. Mám tu dobrú prácu - avšak robím u priateľovho bratranca s ktorým mám super vzťah - aj s jeho ženou, oni to celé vnímajú a taktiež hovoria že je to choré. Máte niekto podobné skúsenosti ? Keď sme bývali v inom meste, hockedy prišla aj s babkou a dedom, začali tam vyvárať, ja som odišla ku svojim rodičom lebo som s nimi bola dohodnutá, oni tam boli celý víkend, prespávali v našej posteli, na gauči, varili, upratovali, keď sme prišli tu zobrali si kľúče z auta a išli ku nám na byt - ja som bola preč tak som o tom nevedela. Ja už nevládzem, keď som mame slušne povedala že si neprajem aby nám chodila do bytu tak predo mnou to bolo samozrejme že sa to nestane, následne bombardovala priateľa že čo si to ja dovoľujem, že ona sa mi už nikdy neozve, že som nevďačná - pritom som od nej nikdy nič nechcela, vždy som sa obrátila na svojich rodičov keď nám trebalo s niečím pomôcť, následne sa o pár dní tvárila akoby sa nič nestalo....ako sa mám správať? S ňou sa nedá slušne si sadnúť pretože je falošná, afektovaná, pri mne sa tvári ako anjelik a potom ma všade ohovára.

Jana Lukacova

barbora987:

ako sa máte správať? nedovoľte iným, aby Vám robili to, čo nechcete...ak Váš partner prehliada problémy, ktoré v rodine sú, nezasiahne a nezastane si Vás, bude to s veľkou pravdepodobnosťou časom iba horšie. V tom prípade bude pre Vás najlepšie ak zasiahnete Vy a partnerovi dáte jasne najavo, že súčasné spolunažívanie je pre Vás neakceptovateľné...Ako sa k tomu postaví Vám napovie o tom, ako veľmi mu na vašom vzťahu záleží...