Nechápem jednej veci, prosím poraďte mi.
Podnikám, mám maličkú predajňu, robím veci na zákazku. Známa poslala ku mne svoju sestru ako zákazníčku. Mali sme stretnutie, nekúpila, rozhodla sa kúpiť inde. Neskúmala som prečo. Veľmi nerada robím niečo známym, lebo si myslia, že to budú mať zadarmo, stále otravujú, stále sa im niečo nepáči, takže som s tým bola aj ok, že dobre, aspoň sa vyhnem problémom.
Stretli sme sa a bavili sme sa, že sme sa presťahovali do menšieho. Jej prvá reakcia bola, že či nám nejde podnikanie. Nechápem načo mi teda posiela sestru, keď by mi nemalo ísť podnikanie. Prečo takáto reakcia. Mňa by to ani nenapadlo, opýtala by som sa či sme spokojní.
Mali sme problémy, zdravotné, finančné, veľa vecí nebolo ideálnych, myslím, že je to normálne. Nikdy sme nezostali niekomu dlžní. Vždy keď sa ma niekto spýta, odpoviem úprimne, áno mali sme finančné problémy, riešili sme to aj presťahovaním do menšieho. Sme spokojní, žijeme, podnikáme, deti sú oblečené, umyté, najedené, obchod stále funguje. Nestalo sa mi to prví raz, prečo takto ľudia reagujú. Ja poznám kopu podnikateľov, čo majú aj väčšie problémy, nezhadzujem, skôr povzbudím. Poznám jedných čo mali veľký majetok a prišli problémy, reakcia ľudí bola, že tak im treba. Som rozhodnutá, že ak ešte niekho ku mne pošle, tak jej to pripomeniem. Rozumiete tomu?
Nechápem.
Máte pravdu, asi to tak bude. Mňa len prekvapuje tá negatívna reakcia. No áno som na to háklivá, stálo ma to hodne úsilia a aj stojí, dá sa povedať, že som na seba hrdá, možno iní by sa na mojom mieste položili.
Skôr by som očakávala niečo pozitívne, ja by som to takto nikomu nepovedala. Neznášam to. Ja to vnímam ako veľmi hlúpu reakciu, od hlúpeho človeka, asi zrejme čakali inú, cenu, keď nám teda to podnikanie nejde. Aké slovenské, ešte sa priživím na ich nešťastí. Veď možno mi to dá zadarmo, keď je taká chudera. Takže ja to vnímam takto, výborne, budem na to myslieť keď bude zase niečo potrebovať.
ja som tiež trošku mimo. Jednoduchá otázka. Bud odpoviem pravdu alebo trepnem hocijakú blbosť čo ma napadne - ANO, krachujeme. Prečo máš pocit, že by sa mali pýtať také otázky, aké sa tebe páčia? Pýtajú sa na blbosti, odpoviem ešte väčšou blbosťou. Vybavené.
Ľudia reagujú tak ako vedia, prečo sa nad tým pozastavuješ?
trubko1:
to, čo sa známa opýtala bola jednoducho jej prvá reakcia...pozornosť potrebujete presunúť od nej na seba. Pretože navonok ste svoj život zmenili ("Sme spokojní, žijeme, podnikáme, deti sú oblečené, umyté, najedené, obchod stále funguje"), avšak po emočnej stránke ste sa s problémami nevysporiadala, preto Vás komentáre iných "rozlaďujú" a beriete ich ako formu útoku na Vás...