stres stres a stres

Príspevok v téme: stres stres a stres
kleopatrae

mam problem a to je že som neustále v strese. Pred skuskou, prvé rande, stretnutie s nejakou osobou...proste akonahle mi trochu zalezi aby ta situacia vysla podlo toho ako si predstavujem a ked je nieco pre mna naozaj dolezite, dokazem sa extremne vystresovat ze cely den nic nejem, je mi zle a co horsie, ze som zacala mavat tiky v hlave a niekedy uplne prestanem vnimat co mi kto hovori, potom si ludia myslia ze so stojim na kabli ako mi bolo raz povedane. Pritom hlupa nie som, ovladam tri jazyky a mam skoro ukoncenu VS ale tohto sa neviem zbavit. Len kvoli stresu robim skusky na niekolko razy, kvoli stresu som nespravila vodicak ani som nepresla pracovnym pohovorom. Brala som prasky na ukludnenie ale nepomahaju a bojim sa ist ku psychologicke lebo viem ze by som tam rozplakala. Pripadam si totalne sprosta, a ked vidim v okoli ludi ktori vsetko beru OK a su stale v pohode, neviete si predstavit ako im zavidim. Boze kde som teraz mohla byt nebyt tohto. Bojim sa ze si takto totalne znicim cely zivot a okrem toho okrem stresu mam potom problem aj s vyjadrovanim, ktory nemam ked kecam s kamaratkami. Pomozte mi prosim, niekedy mam pocit ze sa zblaznim, strasne rada by som aspon vedela z coho toto vsetko prameni a ako sa toho zbavit :-((((((

13

Klea,
RNG má pravdu, že serotonin sa nedá kúpiť, ale myslela som, že lekárka Ti správne naordinuje liek s obsahom serotoninu.
Ak si presvedčená, že nepotrebuješ lekára, že zvladneš to sama!!!, vyskúšaj rady RNG a uvidíš. On má veľmi dobre odporúčania. Ja som tiež radšej za takéto doplnky, ako silné lieky od lekárov.
Držím Ti palce a veľa zdravíčka
13

RNG

Serotonin sa neda kupit- to vytvara telo.
Ale da sa kupit doplnok 5-HTP, ktory podpori vyrobu serotoninu v tele.
Spytajte sa predavacky v doplnkovom obchode. Ked ho aj nemaju, mozno vam ho zozenu
Davka je 2x50 mg denne.

kleopatrae

dakujem vám všetkým ludia za milé odpovede.. a neviete niekto náhodou či sa môžu kúpiť tabletky s obsahom serotoninu v lekárni bez aj predpisu?

13

Klea,
určite to máš z detstva, alebo si zablokovaná nejakou nepríjemnou situáciou, ktorú máš v sebe hlboko uloženú.
Si mladá, múdra, šikovná, určite pekná, sympatická, aj obľúbená... ale v pohode si vyhľadaj dobrú psychologičku a tam sa môžeš aj vyplakať... ver tomu, určite Ti ukáže "cestu tam, kde by si už mohla byť".
Schváľujem rady RNG, ale k tomu potrebuješ "ventil". Buď si istá, že nebudeš ani prvá, ani posledná a určite sa presvedčíš, kto všetko ju navštevuje.
Viem, že v ČR majú aj rodinného psychológa, veď v tomto hektickom živote človek čoraz viac potrebuje rýchle odborné rady a Ty si urobila už prvý krok, že si si vedomá toho, čo potrebuješ.
Ak by si sa rozhodla ku psychiatrovi, mal by to byť ozaj odborník, aby sa Ti trafil na dobrý liek (selen)
Veľmi Ti držím palce a želám veľa zdravíčka a úspechov
13

RNG

Pri strese sa spotrebuvaju viacere mineraly a vitaminy rychlejsie. Ak sa nedodaju, nastava telesny utlm.
Preto na stress dobre posobi zmes Stress-B.
Co sa tyka ukludnenia, to je vec hormonov a schopnosti kontrolovat svoju psychologiu.
Hormon zodpovedny za klud a pocit spokojnosti je serotonin.Prispieva aj k zlepseni spanku.
Hladina serotoninu sa da zvysit doplnkom 5-HTP(2x50 mg). Neuspava.
Tiez mensie mnozstvo mineralov, napr kompletna zmes ma kosti brana vecer umizni organizmu lepsie sa v noci regenerovat a zobudit sa menej napaty

gabka

To je ťažké, skús sa opiť, viem, možno to zneje čudne, ale veď vínom sa jazyk najrýchlejšie rozviaže, skús sa niekonmu zveriť, neboj =)

ryso:p

ked ides robit nieco dolezite ako napriklad tu skusku tak si mysli ze je ti jedno ako to dopadne ze nic sa nestane ked to pokazis proste akokeby ti to bolo jedno skus myslit takto mne to velmi pomaha

mil

Tu vetu kde som teraz mohla byt nebyt tohto..Ja som ju casto pouzivala,ked som si vycitala chorobu ,ktora ma strasne oberala o vsetko,ja hovorim,ze polovicu zivota,aj 14 rokov.Ale ty uz koncis skolu,ja dufam ,ze si ju este niekedy pri detoch urobim,ovladas 3 jazyky ,to musis byt sikovna.Mozno si len privelmi narocna na seba,a preto to tak funguje.A co teda robis,aby stres presiel?Mimo toho co nemozes?Ze nic nejes ,to dobre nie je,mne pomaha najviac sport,ked mam takyto stav ,alebo nieco riesim ,a uz neviem,ako dalej,no jednoducho odstranim to napatie ,ked len hlupymi jednoduchymi cvikmi,alebo nieco na fit lopte,ponatahujem si kalanetikou chrbat,je tam jeden vyborny cvik na zemi,ak poznas toto cvicenie.Alebo skus caj teply z materinej dusky,s medom ,lubovnik bodkovany.Alebo zhlboka dychaj.Pred skuskou,pred rande a tak .Vyskusaj.Sport velmi pomaha.Dviha sebavedomie,aj naladu.A skus zlavit z tych narokov na seba,pojde Ti to vsetko lahsie.