Koľko vajec denne?

Príspevok v téme: Koľko vajec denne?
Erik135

Ahojte. Chcel by som sa spýtať koľko vajec môžem zjesť denne. Niektorí doktori a starší ľudia hovoria že vajcia obsahujú veľa cholesterolu, ktorý môže spôsobiť infarkt a rôzne iné choroby. A že ich treba jesť maximálne 1 kus do týždňa. Mladší ľudia a niektoré vedecké štúdie hovoria, že vajcia neuškodia. A kľudne aj 10 kusov denne.
Neviem, z toho vyjsť. Čo je pravda?(Ja sa prikláňam k tomu druhému názoru, no aj tak a sa chcem spýtať na váš názor poprípade skúsenosť)
Ďakujem za odpovede=)

kafe

Pokiaľ máš metabolizmus v poriadku, hýbeš sa, vieš aj oddychovať, nie len robiť jak kôň, jedz čo ti chutí. Vyskúšaj na sebe, koľko vajec môžeš v pohode jesť - zistíš to podľa toho, ako sa cítiš.
Infarkt a vysoký cholesterol nespôsobujú vajcia (potraviny), ale zlé trávenie, nahovno životný štýl (stres) a iné.

Sranda, ja aj medzi fajčiarmi poznám ľudí čo sú zdravý jak šľak. Proste si užívajú to čo im chutí a takéto keci, čo všetko škodí majú v paži. To, čo si človek vychutná a má rád je vždy dobré pre neho. Ked ti vajka chutia, jedz. Ak sa po nich nebudeš cítiť dobre, obmedzíš. Preto sa nemôžeš pýtať druhých, čo je pre teba dobré, lebo druhí nemajú tvoj žalúdok a trávenie. A všeobecné informácie neni dobre automaticky vzťahovať na seba.

Vajcovod

Cele moje detstvo som jedol vajcia.5x do tyzdna na ranajky 3-4 ks.ked zme doma namali nic navarené tak aj cez den .Celu strednu skolu tiež.Keď som zacal cvičit kazdy den som jedol vajcia ,_ cele.Mam 40 rokov som zdravy ako repa.Stale jem vajcia.cholesterol výborný.Športujem 20 rokov.

mjanik

mal som kolegu,ktorý každý deň na raňajky zjedol 12 ks vajíčok.Boli to síce preklepky,lacné,myslím,že jedno stálo 0,30Sk.Nebýval chorý a dožil sa 86 rokov Nuž sprav si záverečné hodnotenie sám.

Marosko-n

Vajíčko je najstaršou potravinou ľudstva má v sebe látky a vitamíny nenahradiťeľné umelými náhradami .Prvej sa vajíčka konzumovali surové už v dobe kamennej. Lebo boli dostupné a ľahko získateľné.
Náš organizmus sa nastavil tak že vajíčko je pre dnešného človeka nenahraditeľné ! Vo vajíčku je najideálnejší pomer všetkých potrebných látok a vitamínov pre rast človeka a jeho prežitie.

Prečo je ťažko straviteľné ? Preto lebo sa veľkou teplotou zrazí na iné látky pre náš organizmus nie najlepšie.
Vajíčka sú najlepšie surové, ale každému to nechutí tak sa varia aj sú v praženici .
Praženicu treba do masti podliať vodou aby nevznikla vysoká teplota,
Variť treba nechať vrieť maximálne 6 minút tak aby sa zachovali v žĺtku všetky pôvodné látky a vitamíny. Mali by sme minimálne jedno
až dva vajíčka denne a ťažší aj 3-4 denne a športovci aj viac.
Vedci teraz dokázali, že ak prijmeme cholesterol z vajec, ľudské telo žníži produkciu cholesterolu !
Cholesterol sa ukladá tam, kde vznikajú skryté dlhotrvajúce zápaly. Preto treba sa stále odhlieňovať a likvidovať v tele zápaly. Podľa najnovších poznatkov sú dve pre život dôležité potraviny na tento účel.

Tomas12345

Vajcia su ale tazke na stravenie, takze 10 denne urcite nie. Tak zo 3-4 vajec urobit prazenicu kazdy 2-3 den by som videl ako rozumne riesenie.

Najčítanejšie články