Pravidelné silné nádchy

Príspevok v téme: Pravidelné silné nádchy
Kontrol0r

Ahoj,

asi keď som mal 3 roky dostal som chrípku, ťažko som ju zvládal a v tom období sa u mňa začala prejavovať bakteriálna alergia a alergia na roztoče.

Od toho času mám pravidelne každé 3 - 4 mesiace zápal dutín. Ale nie len tak obyčajnú nádchu.
Prví deň začnem cítiť v jednej strane dutín že sa niečo deje. Nástup je rýchly, do niekoľkých hodín sa to už zo mňa leje. Biely hlien. Cítim sa slabý, mám triašku cítim sa ako by som mal teplotu ale zaujímavé je že ju nemám maximálne miernu okolo 37. V noci spím po sediačky, celú noc bludné myšlienky. Z nosa sa to leje tak že to nestíham vysmrkávať, a prichádzajú také vlny: kľudu kedy nemusím tak často smrkať len každú minútu napríklad a vlna pri ktorej smrkám bez prestávky a ak nestihnem to dostavať von príde také kýchanie že ešte neskončilo to prvé kýchnutie a už je tu ďalšie, strašná bolesť dutín a extra nepríjemný pocit, aj 20 kýchnutí za sebou. Počas týchto akútnych dní som nepoužiteľný, len sa snažím aby mi den čo najrýchlejšie ubehol. Najčastejšie je to tak že sa to začne v jednej strane dutín po dni utrpenia to prejde du druhej strany nosa a po tých dvoch strašných dňoch, sa hlien zmení na žltý začne sa to zlepšovať už nemusím toľko smrkať len každé 10 - 15 minút napríklad a po 4 - 5 dňoch je pokoj, samozrejme potom ešte 3-4 dni vykašľavam to čo je napadané na prieduškách za tie noci čo spím po sediačky a nesmrkám.

Je to hrozné lebo vždy to príde v najnevhodnejšej chvíli a veľmi rýchlo ma to odstaví na pár dni, vždy keď mi nádcha skončí viem že sa nemusím báť že mám teraz čas, ale po 3 mesiacoch už sa bojím a čakám kedy znova udrie a ona vždy udrie. Niekto má takú nádchu že si sem tam smrkne a nič viac a mňa ide poraziť, nikdy som to u nikoho nevidel.

Má niekto s niečim takým skúsenosti, nejaké rady ako sa tejto pliagy zbaviť?

Zdendik

Suhlasim s @KatarinaPP.. tiez nie som zastanca klasickych protialergickych liekov, ktore sa predpisuju ako na pase. Stopalerg je dobra alternativa.

naivkasprosta

Ja mavam take iste nadchy... ale viac-menej nepravidelnej intenzity. Mala som obdobie, kedy pocas dvoch rokov som mavala tieto nadchy takmer nonstop. Byvala som vtedy v jednom byte a zo styroch tyzdnov v mesiaci som najmenej dva, tri prenadchovala, nie a nie to prestat. Nebola ina moznost ako susit pradlo v miestnosti, v ktorej spavam a prala som vzdy vecer, cely cas s pradlom. Zistila som, ze som alergicka na susiace sa pradlo. Nemozem ho mat vo svojej blizkosti. Nezalezi, ci som pouzila prasok na pranie, alebo som prala bez prasku. Nie prasok mi skodi, ale skodi mi vlhkost, ktora ide z toho do vzduchu. Chodila som k alergologicke, davala mi Rupafin, odvtedy po nadche ani stopy. Potom som sa odstahovala prec z toho bytu a davam pozor, aby som nemala susiace sa saty vo svojej blizkosti, pouzivam susicku. Ze na co je to alergia, to sa nezistilo, ona mi zistila len slabu alergiu na roztoce. Mne ale roztoce nevadia a nemam s nimi problem... Dnes uz neda termin skor ako o 4 mesiace, nemam cas tam chodit, neviem si to zladit, chodim po lekarnach a kupujem Zodac a Zyrtec, uzivam viac-menej nepravidelne. Obcas sa stane, ze sa vonku topi sneh... Nevadi mi minus 20 stupnov, nevadi mi mraz a sneh... Vadi mi len to, ked uz je tak, ze je vonku namiesto snehu clapkanica a voda. Vtedy pride ta hnusna nadcha, ze aj 10x za minutu fukam nos, kychnem. Tecie riedky sopel, ktory vyzera ako voda, vyteka nonstop. Vadi mi, ked je niekolko po sebe nasledujucich dni dazdivo. Ze sprchne, potom prestane, prehanky viackrat denne, stale mokro... Aj z toho mam take nadchy. Riesim to tym, ze kupujem ten Zodac a Zyrtec a uzivam to, ked pride na mna taka nadcha. Akonahle sa prechadzam napriklad v lete vonku po dazdi, tak smrkam, uz si musim dat tabletku. Plus mavam svrbenie usi a na to mi usna povedala, ze je to alergicky ekzem, tiez dala Rupafin nejaku masticku - pomohlo. Vysvetlila mi, ze by mi bolo treba dalsie testy na alergiu, ale ked nevedia dat termin v normalnom case, tak to zatial neriesim a pomaham si volne dostupnymi liekmi na alergiu. Ked mas take problemy, normalne si kup ten Zodac a v case nadchy si daj aj 6 tabletiek denne, mne to pomoze, ked v case nadchy nasadim taku brutalne vysoku davku. To troch dni je nadcha prec.

KatarinaPP

Zodac je urcite co sa tyka ucinku efektivny (ak nie jeden z najlepsich), no osobne by som sa bala brat ho dlhodobo, skus sa pozriet skor po niecom prirodnom typu Stopalerg a podobne. Mala investicia, ktora sa moze vratit a ak ti bude zaberat rovnako, co mam otestovane, kedze som alergicka, ze mne funguje, rozhodne to bude lepsie riesenie.

Omen

Okresná alergička takéto testy nerobí! Nemá totiž k dispozícii baktérie. Žiadne! A musela by testovať každú jednú zvlášť. Tá robí testy len základne testy, podľa zdravotného stavu jednotlivca. Pozri si ten papier poriadne, či sa nejedná o alergickú nádchu.

Kontrol0r

Fuu to ja neviem testy sa mi robili dávno chodil som ku alergologičke ale už som tam dlhšie nebol. Beriem denne Zodac. Napísal som len to s čoho som vychádzal, čo viem od detstva.

Omen

Kontrol0r, alergiu na baktérie nemáš! To by by musel podstúpiť testy na špičkovom imunologickom pracovisku. Len tí majú oprávnenie o.i. s baktériami narábať. Tak ako? Máš, či nemáš? A na ktoré by to malo byť?