Chcela by som sa s Vami podelit o moju skúsenosť a bola by som rada, ak by ste mi napísal svoj názor na ľudí a ich konanie
Rodinu som si vždy vážila a pocit, že ju mám, ma veľmi tešila a cítila som, že pri nej som vždy akceptovaná...
Až do chvíle kým som neprišla o svoje ilúzie o nej
Patrí mi časť bytu po mame, druhá časť sestre.
Byt som chcela prepísať na mamu, bol kupovaný z jej finančných prostriedkov a chcela som naň dať ťarchu svojho brata, aby mal kam ísť, stále chodí po podnájmoch ...keby sa náhodou mamine niečo stalo ...
Svoj úmysel som napísala sestre a v tom to prišlo ...
Odpoveď znela. Nech to celé prepíšem na ňu. Odmietla som.
Nastalo peklo. Ona sa totiž prezentuje pred ľuďmi ako veľmi obetavý človek, navonok taká dokonalá osôbka, pritom na moju mamu z vysoka kašle, prišla za ňou raz ročne, keď niečo potrebovala nikdy jej nepomohla, iba ak sestra potrebovala chlebíčky, tak došla. Na to jej bola dobrá. Mama urobila zopár hlúpostí, poučila sa a posledné roky sa snaží a darí sa jej. Sestra ju po našej rodine ohovárala aká je nezodpovedná atď, vymýšľala si na ňu , napr. Zhorel jej istič ja s manželom sme to dávali opraviť a ona povedala rodine, že ju vypli, že neplatila, mama jej dávala peniaze na nájomné, mala tam vraj malý dlh, sestra bola veľmi iniciatívna v platení a aj pri vedení jej financií pri predaji predošlého bytu ...sestra jej vravi už to budeš mať splatené, na to ako sme sa pohádali vysvitlo, že je tam dlh 800€ ...zaplatili sme ho ...vo veľmi veľa veciach klamala a očierňovala mamu aká je nezodpovedná, nechce mame vrátiť ani papiere z predaja a vyúčtovanie, čo platila ..trvá jej to od r. 2010 ....ona už teraz s jej exmanželom to mali pod palcom....myslím, že ju oklamali
O dosť veľké peniaze.
Ja som jej po správe,že mám byt prepísať napísala, že to nespravím, že sa mi zdá,že sa chce obohatiť , lebo vždy keď bol problém alebo trebalo pomoc, nikdy jej nepomohla, obťažovalo ju, keď musela aj s mamou volať, inak po tom čo sa zistilo pár vecí, zahlásila mame, keď ešte jej mama dávala € na nájom, že tento mesiac nemusíš.
Ona je taký lakomec, bolo mi to podozrivé, potom sme zistili ten dlh a že tam stále narastá ...
Rodina si ju začala obhajovať, aká je sestra obetavá a že keď bude treba vybaviť domov dôchodcov, kto to vybaví ...zarazilo ma to ...
Vymazali si ma z Fb a odvtedy nekomunikujeme ....
Už mi to nieje ľúto, mama sa sťahuje do domu v rovnakej dedine kde bývame my, každý mesiac jej z účtu všetko uhrádzam, bez problémov ...
Pracuje, je bezproblémová, kúpila si auto, staršie ale zrepasované.
Ani s ňou rodina nekomunikuje, iba ja a brat, neviem prečo sú ľudia tak chamtiví ....a chcú mať zisk z niečoho, čo im nepatrí ...je to hanba! Už sa teším ako sa budem sestry doprosovať podpisu na predaj toho bytu ...len by ma zaujímalo, o čo sestre celý čas ide
Rodina a majetok
to uz mas tak. v rodine mame velmi podobnu situaciu. moja mama sa stara o jej a surodenci su pritomny len ked sa diskutuje o pripadnom dedicstve a len sa chvastaju ako sa staraju o svoju mamu pred znamymi ale pritom prd robia. plati asi stara pravda ze ked sa jedna o peniaze ani rodina sa nepozna. mas to smutnu situaciu ale vykasli na nich. ty a mama viete kde je pravda
ajaj takto to chodi, pridu majetky a nepozna rodiny
je to trošku chotické a miestami sa strácam. Už ste predávali jeden byt, kde sestra "vyrobila" dlžobu. Prečo ste ten dlh platili vy a nenechali to na sestru?
Načo potrebuješ tento byt prepísať na mamu, ked je polovica tvoja a sestrina? Mama býva kde? Dom do ktorého sa sťahuje je koho?
Sestra sa už dlhé roky správa tak ako sa správa (ohovára, vymýšľa si, neplatí to čo má) a ty si ZRAZU prekvapkaná, aká sestra je?? Ale ved to máš pod nosom už roky, tak čo sa divíš, že neni ako ty! Si sa teraz zobudila, či ako? Sestre o nič nejde, proste je trúba, bola trúba a trúba aj bude. Len ty to nevidíš či nechceš vidieť, neviem.
Sestre sa prosiť o podpis (pri predaji) vôbec nemusíš. Ono to môže byť aj obrátene - že ho bude chcieť predať ona a bude sa prosiť ona. Na byt sa vyser, nič s ním nerob a nechaj nech iniciatívu prebere sestra (ak ho bude chcieť predať). Peňazí máš dosť, nechýbajú ti, nepotrebuješ s majetkom hýbať. Tak s ním nehýb.
"Už sa teším ako sa budem sestry doprosovať podpisu na predaj toho bytu"
- najlepšie by si urobila keby si jej predala svoju časť a mala by si pokoj... a už sa s takou osobou viac nestýkať, vymazať zo života taku harpiu...
na majetkoch sa veľa rodín pohádalo, rozhnevalo nadobro..