Ahoj. Neviem ako zacat, ani ci take nieco sem vobec patri ale... mam 18 rokov, prestahovali sme sa 400 km ku Bratislave a nech sa akokolvek snazim, nedokazem si najst ziadne kamaratky. Pre obycajne dievca z dediny je Blava nieco nove, nieco velke, co som doteraz nepoznala. Prestupila som aj na novu strednu skolu a tam ma vobec neprijali, vysmievaju sa mi lebo som vysoka, prestala som mat akykolvek zaujem o skolu, zhorsila som sa z dvojkarky o 2 stupne, domov chodim s placom. Cele prestavky sedim v satniach na zemi, aby som nemusela pocuvat ohovaranie a konverzacie na styl: "Do pi*ce, do pi*ce, do pi*ce, ty pi*ca mna je*neee, ten ko*kot po*ebany co zaj*ebal do pi*ceee ku*va" a pod... ide mi prasknut hlava. To vazne sa ludia v mojom veku uz nevedia bavit o rozumnych temach? Vazne je kompliment, ked sa kamaratky navzajom pred sebou nazyvaju pi*ami? Som na skole bez urovne je mi to jasne a cakala som vselico, ale nie takyto extrem. Ucitelia sa tymto dievcinam idu zavrtat do zadku, lebo maju bohatych rodicov, ktori sponzoruju skolu. Ja mam akurat takych, ktori sa ma nikdy nepokusili spoznat, lebo inak by mi nevycitali, ze vsetko je to moja vina, lebo som ina. Som hrda na to, ze nefajcim, nepijem, nenadavam a ani ma to nelaka. Ale je mi luto, ze kvoli tomu nemam s kym ist von. Teraz ked je uz take krasne pocasie, tak velmi by som isla len tak niekam do mesta sa prejst, co ja viem pofotit sa, na korcule, na bajk, alebo vyvencit psika do utulku. Ale nemam s kym :( Nechcel by sa niekto skamaratit? Mozno nemam takyto problem sama a toto je posledna moznost co mi napadla, ze kam sa obratit :/ Vratila by som sa tak 10 rokov dozadu, ked neboli mobily a bolo to vsetko inak. Urcite nam moderne techologie nieco priniesli, ale za aku cenu, co vsetko nam vzali...
Ani neviem, asi kamaráti, táto generácia
Ľudia sa v tejto dobe nevedia vyjadrovať na urovni a s rozumom, ale sú aj normálni, pomenej, ale su, len bohužiaľ si asi vychytala zlu triedu. Ale držím palce, nech ti to tam pojde rýchlo...A skus sa možno prihlásiť na nejaký kurz, alebo nejaký šport, možno na brigádu, ani nebudeš vedieť ako spoznaš nových ľudí, možno veľmi nečakane, len treba vytvoriť nejakú akciu a stane sa reakcia:) Rob čo ta baví, a nesnaž sa zapadnúť niekde kde ti ľudia nesedia! Lebo to bude len vycerpavajuce. Oni si ta nájdu. A pokec určite nie je cesta, ani možnosť :D kebyže bývam v Bratislave tak by som aj išla sa zoznámiť, no som ďalej.. Držím palce :)
NEPOZERAJ NA NICH DIVNE, AKO KEBY SI MIMOZEMSTANOV VIDELA: Taketo hresenie, to pouzivanie vulgarnych vyrazov, to bolo na strednych skolach uz pred 20 rokmi. To sa normalne cudujem, ze z akej strednej skoly si to prisla na tuto novu, kde sa predtym nehresilo vobec? To skor asi tu predchadzajucu skolu tvoju, z ktorej si prisla, by uz dnes kazdy oznacil za cudnu. Jedine, co ti poradim, je, ze nepozeraj sa na nich divne, ked hresia. Ked nechces hresit, tak nehres, ked nechces pouzivat vulgarne vyrazy, tak ich nepouzivaj a ked nechces fajcit marihuanu cez prestavky, tak nefajci. ALe nepozeraj na nich divne, ked to robia oni a skus to sama vo svojom vnutri prijat ako uplnu samozrejmost, ze to robia a pozeraj sa na nich ako na uplne normalnych ludi, aj sa s nimi uplne normalne bav, ako by boli najnormalnejsi ludia na svete. To ja ked som pred 20 rokmi chodila na strednu, tak sme boli asi len dve nefajciarky v triede, ale necumeli sme na tie fajciarky takym stylom, ze buuuuuu, co to len robia? Ale sme ich brali uplne v pohode a mali sme v p*ci, ze vsak ked chcu fajcit, nech si fajcia a hotovo, je to ich vec, co nas je po nich.
NESCHOVAVAJ SA PRED NIMI: Ze sedis zatvorena niekde v satniach na zemi, to nie je celkom O. K., lebo tym sa vlastne pred nimi ako keby schovavas a to je este menej prilezitosti na komunikaciu, vlastne tým zabíjas jedinu prilezitost na komunikaciu, ktoru by si s nimi mohla mat, lebo predpokladam, ze na hodinach musite davat pozor a nie bavit sa. Lepsie je, ked zostanes sediet v lavici cez tie prestavky, prinesies si casopis (vsimni si, ake casopisy nosia a take iste citaj aj ty), mozes ale aj posediet so sluchadlami na usiach. Potom sa moze stat, ze niektory spoluziak pribehne k tebe, opyta sa ta, ake radio pocuvas. Pripadne aku hudbu mas v mp3. Uz sa mozes bavit. Uplna izolacia od nich nie je dobra. Nehovorim, aby si si medzi nimi hladala kamaratstva na zivot a smrt, lebo to tak, ci tak nenajdes, ale mozte sa aspon normalne bavit, komunikovat spolu o hocicom. O radiu, o casopisoch a o telke, o ucive, o hudbe, o spravach, o sporte. Ved zase aj tí fajciari maju aj taketo temy. Urcite nie su duti, ze by nevedeli a nechceli hovorit o inom ako o fajceni. Mozu pokecat o fajceni, ale mozu aj o vela inych veciach. Skus sa cez prestavky zapocuvat napriklad, o com sa bavia, ze co v telke pozeraju. Ked nieco, co aj ty, tak sa s nimi v pohode mozes o tom bavit.
DAJ IM NA JAVO, ZE MÁS ICH VÝSMECH U RITI: Kolki z triedy sa ti smeju? Vsetci? Asi nie vsetci, asi len niektori. Nevsimaj si vysmech. Daj im najavo, ze ti je to jedno a ze si z toho ich vysmechu nic nerobis. Oni potrebuju vidiet, ze ti je to jedno. Ked sa pred nimi rozplaces, tak si potom este viac budu na teba dovolovat a pridaju sa k nim dalsi, az by mohlo dojst k sikanovaniu. Ked im ukazes, ze ti je to jedno a ze to s tebou nic nerobi, tak nebudu mat zaujem zachadzat dalej.
VÝSKA A JEJ VÝHODY: Ked si vysoka, tak sa skus opytat telocvikara, ci mate na skole basketbalovy kruzok. Tam by si mohla chodit hravat a nasla by si si pre zaciatok kamosky z inych tried, mozno aj take, ktore poznaju baby z tvojej triedy a vysvetlia im, ze si vlastne celkom fajn baba a ze nie si az taka nenormalna, za aku ta maju oni... asi tak. Mala by si nejakych spojencov a ochranárov tym padom, co by sa ta vedeli zastat. Vysoke dievcata nie su len na basketbal, ale aj na modeling. Neuvazovala si o tom? Pre zaciatok len urobit nejake fotky, rozoslat do casopisov, do agentur. Nemyslim hole fotky, ale take normalne, na ktorych si oblecena. Chcem tym povedat, výska nie je ziadna nenormalnost, za ktoru by sa clovek musel hanbit iba preto, lebo vytrca z bezneho priemeru. Ale moze byt niekde vyhodou. Pri basketbale a pre modelingu napriklad.
RODICIA ASI STRATILI NERVY: ze si uz na druhej strednej v BA? Tak to by si asi na vsetkych mala rovnake spoluziacky, co rovnako hresia a fajcia m. Ale ked budes rodicom sustavne pilit usi o tom, ze chces prestupit na dalsiu skolu a potom zase na dalsiu a zase... tak ich to dost otravi a zozerie im to nervy a samozrejme potom na teba v navale hnevu a emocii nakricia a vynadaju ti, ze si ty ta zla. Radsej ich uz nejeduj s recami o dalsom prestupe a zostan tam, kde si. Rodicov by potesilo, keby si sa zlepsila v uceni.
MALÁ RADA: skus si hladat kamaratky na tej istej skole v inych triedach, ked to uz vo vasej nejde. Napriklad v skolskej kniznici sa mozes niekomu prihovorit. Vo vasej triede sa aspon posnaz trosku zlepsit vztahy medzi tebou a ostatnymi.
Ak sa smiem spýtať...a to na akú strednú školu chodíš ? Na nejakú učňovku alebo tak ?
Ináč, strašná táto generácia... ja som totálne ako ty, ale mám 16.
Tiež nepijem, nefajčím, a nehreším nikdy... ale ja mám to šťastie, že som v takej triede, v takom kolektíve, kde sú všetci ako ja, takí slušní.
Ale ja pochádzam z východného Slovenska a tu sú ľudia aj celkovo takí iní, priateľskejší by som povedala.
Mám otázku. To keď ti také veci rozprávajú, tak ty na to ako reaguješ ? Si ticho ?
Si skôr asi taký hanblivejši tichší typ, či ?
Tak pišeš že chceš spoznať novych ludí..Lenže ten pokec nieje až taká zlá alernatíva veď môžeš si tam nájsť aspon kamaratov chlapcov či nechceš?neuraz sa ale nesi v situacii kedy by si si mohla vyberať..skúšaj všeličo..a napokon ani samota nieje zlá..kamarátky si možno nenajdeš ale frajera alebo kamoša si nájsť môžeš a už budeš mať parťaka..a na pokeci niesu len uchýlaci síce nepopieram najdu sa aj takí tam ale nie uplne všetci..neber všetko tak negatívne..proste buď pekná vždy upravená netvar sa ako šedá myška...možno aj tam je trošku problém..to že nepiješ nefajčíš neje dôvod aby si bola za nulu prepáč...v prvom rade si nájdi zaľuby tak ako píšem..niekde začať musíš..
Ja som ti slušne písal, v predošlom príspevku aj poradil, žiadné útoky, iba z tvojej strany. Zrejme rovnaká osoba pod iným nickom s dalšou vymyslenou témou.
Tak teraz si kus protirecis. Ano pokec :D ked budem hladat uchylaka zajdem tam nepochybne, ale zial asi si si moj prispevok zle vysvetlil :) kazdopadne co je tema trosku nizsie z nej je vidno ze pod "Palo 9" je clovek, ktory je zakomplexovany voci zenam (takto som to precitala nie je to cisto moje tvrdenie), takze bud zmen prezyvku, alebo sa ja viac k nicomu pod tou prezyvkou nevyjadrim :) ...asi veci chapeme inak :)
Inteligentné komentáre si máme nechať pre seba ??? A aké steš rady ? Primitívne, plné vulgarizmov a nezmyslov ? Každý normálny človek by stel práveže inteligentnú radu...
Ešte ti možem poradiť, choj na nejakú zoznamku, napr, pokec a tam si hľadaj vrstvu...
Palo 9 - na zaver svojho prispevku som zabudla dodat, ze presne taketo inteligentne komentare si nechajte pre seba ;) ...chcem zapadat, kto by nechcel ale nie za taku cenu. A myslim, ze za tych par mesiacov som ich mala moznost spoznat dost a ked teraz sa musim v triede uhybat, lebo by do mna narazili co ma vobec neberu do paty, uz to lepsie nebude
Ked sa s nimi viac spoznáš a budeš chcieť medzi ne zapadať, stane sa z teba rovnaká fiflena ako sú oni, chce to len trochu času...