Odpustiť jej ?

Príspevok v téme: Odpustiť jej ?
covynato

Dobrý deň.
Takže ja a moja spolužiačka (trochu aj kamarátka) sme sa v škole pohádali. Priznám sa, povedala som o nej niečo, čo som nemala. Začala byť poriadne naštvaná a z tej zlosti ma pritlačila k stene. Niečo povedala a potom odišla. Totálne ma to šokovalo, pretože je veľmi tichá a hanblivá, ľudia si k nej dovoľujú. Viem o nej, že nemá žiadne kamarádky, pretože sa ľudí veľmi hanbí a má strach zo zoznamovania sa. My v triede si niekedy nevšimneme, že je medzi nami.
No, nikdy by som o nej nepovedala, že môže zájsť až tak ďaleko. Nikdy som ju nevidela kričať. Síce vždy vidím, keď je naštvaná, no drží to v sebe.

Na druhý deň prišla za mnou a ospravedlnila sa mi. Prosila ma, aby som jej odpustila, že zareagovala tak prudko.
Svoje správanie zdôvodnila tak, že si k nej celý život niekto dovoľuje, vysmievajú sa k nej a ona tú všetkú zlosť drží v sebe. To ju spravilo agresívnou a výbušnou.
Hovorila, že doma je tiež taká výbušná, že ju takmer všetko vytočí.
Vyzeralo to, že jej to bolo naozaj ľúto a bolo jej aj do plaču, hlas sa jej triasol, keď sa mi ospravedlňovala. Sľúbila, že to už nikdy neurobí.

Zradila som ju, no nebola to až taká vec, aby mi toto urobila.

Čo si myslíte ?

Jana Lukacova

covynato:

spolužiačkyn výbuch jej pomohol uvedomiť si lepšie to, čo vnútri prežíva... čo však Vám samej priniesol?... nechcete byť viac ako iba "trochu" kamarátka a na oplátku sama sa aj ospravedlniť a zmeniť svoje vlastné správanie (napr. aj tým, že jej budete podporou, aby sa vysporiada so všetkým, čo ju trápi..)?

drbnutaslovac

ubohe dievca ze takto musi trpiet.uz slovenske debilne deti sa vzdy priklonia na stranu toho kto robi zle... nikto sa nezastane toho kto potrebuje pomoc... hnusny stat

bendiq

Pokiaľ je to tak, ako si napísala, tak ja osobne sa jej ani nečudujem, že vybuchla. Aj v takom utláčanom človeku sa to proste raz zlomí a vybuchne. Môžeš byť len rada, že ťa len pritlačila o stenu. Mohlo to dopadnúť aj horšie a byť na tvojom mieste, tak by som jej isto odpustil

ninkaW

Pritlačila ťa o stenu? Byť na jej mieste tak ťa prefackám tak, že by ti všetky steny dali druhú- , že nepripadalo mi, že by bolo až taká urážlivá ... - a čo? Za to, že je tichá tak môžeš o nej rozprávať čo chceš a zrádzať jej dôveru? Vôbec sa ti nemá za čo ospravedlňovať. Asi si si myslela, že ked je tichá a hanblivá, že si k nej môžeš dovoliť hocičo a teraz si v šoku, že ti to vrátila svojím spôsobom. Preber sa z tej bubliny v ktorej žiješ a hanbi sa. Život ti to všetko raz zráta.