Niečo divne na jazyku prosím pomoc

Príspevok v téme: Niečo divne na jazyku prosím pomoc
Jnkcr2460

Dobrý deň mám 17 rokov ... mám alergie teraz na jar keď všetko kvitne... za poslednú dobu som mal často problémy z hrdlom a mám slabú imunitu .. a našiel som si na jazyku v zadu ako keby taký vyrástok mám aj biely povlak ale ten som dal trochu dole ... ale tam vzadu mám niečo čo je ako keby taký kopcek niečo ako vyrážka ..ale na dotyk to neboli ani nekrvaca ani nič .. rastie mi na tej strane zub múdrosti práve a ja mám taký jeden Krivý zub a je možné že to miesto sa mi o to obtiera plus mám problémy zu zubami ..to iste mám aj na druhej strane ale o dosť menšie ..doma mi hovoria že je to afta ale afta boli a mna to vôbec neboli ani to nerastie ani sa to nezmenšuje a moc sa bojím že to môže byt rakovina keďže mám iba 17 rokov :( prosím o radu ... pred asi mesiacom a pól keď som to ešte nemal mi lekárka robila výter hrdla a brala moč.. a nemal som žiadny problém .. a moc sa bojím

Tomas12345

pomoc aa :

určite si to sama neodstranuj. Ak je to chrasticka tak časom sama opadne, ale mala by opadnut sama a nie nasilu. Nic nie je dobre odstranovat nasilu. Zasiel by som s tým k doktorovi nech sa na to pozrie co to je.

pomoc aa

Verím že nebude vadiť keď nezaložím novú tému ale pridám to k tejto. Ode o to že za poslledný! Zubom asi tak eca centimetre dozadu som si jazykom nahmatala akokeby chrastičku, môže sa v ústach nachádzať? Je to tvrdé ale doať malé... Hrozne mk to zavadzia a neviem sa toho zbaviť, skúsiť chcem si to odstrániť so zubnou kefkou, dobrý nápad?

kopcek

Ahoj, tiež som mal niečo podobne, tiež som sa zľakol, prestal som kôli tomu fajčiť, doktorka mi povedala že sú to chuťové poháriky...Radšej prestaň fajčiť urobíš lepšie.

zubkovavila

Dobrý deň,
odporúčam zájsť za zubnym lekárom, aj keď som to nevidela, tak to môže byt afta. Pokial máte oslabenú imunitu, pre afty je to raj. Zatiaľ odporúčam vyplachovat ústnou vodou s obsahom chlorhexidinu na podporu hojenia a navštíviť zubného lekara :) na rakovinu nemysli.