Byvanie s rodicmi

Príspevok v téme: Byvanie s rodicmi
0vecka

Dost casto tu vidat diskusie, kde niekto byva s rodicmi a ostatni sa donho navazaju ze je nesamostatny atd.

Aky je vas nazor na byvanie s rodicmi pocas studia?

Ja som tiez byval a obcas sa mi dostalo kazania so strany najme ludi mimo BA aky som nesamostatny. Podla mna je to hovadina. Tyzden po statniciach este pred promociou som sa odstahoval, dostal od rodicov prve najomne a odftedy som od nich dostal len minimalnu pomoc ak vobec nejaku.

Ale zase na druhu stranu plne chapem vyhradu zien ze sa s takym chlapom nechcu dat dokopy. Vo vela pripadoch su tito ludia citovo naviazany na rodicov co urcite skodi kazdemu vztahu. Moja konverzacia s rodicmi v tom obdobi bola vecsinou len o praci a o tom co mam doma spravit.

klobucik

urcite si myslim ze to zalezi pripad od pripadu. casto je to vylozene kvoli tomu ze clovek nema pracu/prijem tak s financnych dovodov ostava u rodicov, sam zijem v zahranici a ked raz za uhorsky rok pridem pozret na svk tak si uprimne neviem predstavit ako by som tam ja prezil. mam uplne obycajnu pracu s ktorou tuna v pohode vyzijem ale na slovensku by som mal minimalnu mzdu a ked vidim tie ceny v obchodoch - velmi casto veci drahsie ako tu a najmy co kamarati platia tak by som zarucene byval s rodicmi, lebo inac by som nezvladal. a to je este take male, prd bezvyznamne mesto a napriek tomu ceny jak v metropole... no ale dovodov byva vseliakych vela, tazko sudit takto vseobecne

jumbacisko

Všetko záleží od okolností. Ak je to kvôli štúdiu, je to podľa mňa úplne v pohode a dá sa to pochopiť. Ak je to pre citové naviazanie, je to už problém. Ani ja veľmi nemusím typy ľudí (jedno či chalan alebo baba) ktorí majú 30+ rokov a nevedia sa od rodičov odpútať alebo naopak rodičia sú závislí na tých deťoch a deptajú a citovo ich vydierajú, aby ostali spolu s nimi. Príde mi to úchylné a s takou babou z takejto rodiny by som ja vzťah napr. nechcel. Všetko má pre a proti a nič nemusí byť problém. Záleží od okolností.

liberta

Môj drahý, vyživovacia povinnosť rodičov voči dieťaťu je daná zákonom. Je preto rozdiel študovať VŠ na báze denného štúdia, a aj to má svoje podmienky - alebo externého, keď rodičia na študenta - pracujúceho a sebestačného jedinca - prispievať nemusia, ale môžu z vlastnej iniciatívy.