Prečo naše uši a nos rastú, keď starneme?

Táto diskusia patrí k článku: Prečo naše uši a nos rastú, keď starneme?
Prečo naše uši a nos rastú, keď starneme?

Všetci vieme, že naše nechty či vlasy rastú od narodenia až po smrť. Len málokto je ale oboznámený s tým, že sú to aj iné časti tela, ktoré sa s vekom zväčšujú. Napríklad také uši či nos.

ped

Rast uší nemá nič spoločné so starnutím alebo inými vecami, súvisí to s neustálym, dôsledným až nenormálnym záujmom o dianie u susedov. Však ja som mal suseda, dedka, a ten Vám mal, prosím pekne, pravé ucho trikrát väčšie ako to ľavé, ja som si to všimol, hoci okrem mňa si to nevšimol nik. Ale keď sme si dali domáce vínko, tak sme sa na to vybodli a obdivovali sme spev jeho kanárika (čeľaď krátkosrsté), pekne trilkoval, to je pravda.

ped

Ľudí možno podľa mňa rozdeliť na dve skupiny sú to tzv. uchofili a nasofili. Tak jedna, ako aj tá druhá skupina sa stará o to, aby mali buď čo možno najväčšie uši (tvar lopúch, príp. satelit) alebo nosy (mrkva trojlistá). Ak to dotiahnete trebárs v tej druhej skupine na max., tak to dotiahnete v podstate na úroveň Raťafáka Plachtu, áno, mal ho a všetci sme ho preto obdivovali a mali radi, ale aj nemali. Jeden môj známy to dosiahol na úroveň tzv. Mrkváka, červený nos, korózia pečene, permanentne zvýšený tlak, niečo neskutočné. Aj jeho sme už obdivovali, R.I.P., bro.

Marosko-n

Na starosť už horšie počujeme a preto uši málo pracujú - počujú a musia sa zväčšovať aby podporili svoju funkciu- viac počuli.
Nos sa na starosť tiež stáva menej čuchový a preto sa zväčšuje aby sa zväčšila jeho vnútorná plocha, aby bola čo najviac zachovaná jeho funkcia, pri zmenšenej citlivosti.
Telo chradne, menej sa pohybuje, menej pracuje, tak sa zmenšuje. Ale nos a uši, stále hoci slabšie niečo cítia počujú - stále pracujú, kým svaly a kostra sa nehýbu a doslova nič nerobia.
Aj kulturisti majú veľa svalov, mohutnú kostru a malú hlavu, nos aj uši.