Ahojte
Nikdy som nemala nejakého lepšieho kamaráta a nech sme šli kamkolvek šla som sama. Vždy som preto bývala velmi smutna no po case som sa s tým naučila žiť. Nikdy som sa neučila úžasne. Moj priemer bol 2,40. No teraz boli prímačky na stredne školy a na skolu po ktorej som fakt tužila ma nevzali. Ja uz neviem co mam robit. Ja sa asi zabijem ak skoncim na skole bez maturity. Co mam robit?
Môj život nemá zmysel
Ahoj, neber to vobec tragicky. Nie kazdy je genius, kebyze si sa dostala na skolu, kde ta neprijali, strasne by si sa zrejme trapila s ucenim, a velmi pravdepodobne by bolo len 5% co by sa ti v tej skole pacilo, a 95% nie. len tych 5% by ta bavilo, a zvysok sa len s nechutou takmer zbytocne ucit. Naozaj takto to casto zvykne byt. Kazdy ked si hlada skolu, pozera na tie veci co sa mu tam pacia, no a prakticky prides na tu skolu, a zistis, ze je strasna. Takto pojdes na inu, a nebudes sa tolko trapit s ucenim. Potom si spravis nadstavbu.
Týmto sa svet nekončí :)
Na to kašli, rob čo ťa baví a užívaj si život. Potom sa začne dariť aj v škole. A maturitu si urobiš, verím ti. To bolo najľahšie čo som v živote dosiahol, škoda že nemám vš :D Len tam som nešiel pre soc. fóbiu
Na zakladke som mala podobny problem ako ty. Nemohla.som si najst poriadnu kamaratku a aj ked ma niekde so sebou spoluziacky zobrali citila som sa ako tretie koleso na voze. Tak som s nimi potom uz ani nikde nechdila a radsej som bola sama doma aj ked musim priznat ze ma to tiez ako teba trapilo a myslela som si ze ja som ta vadna a niekedy som aj z toho aj rozplakala ze som neustale sama. Moje znamky boli tiez priemerne nebola som ziaden super student ale ked som raz nevedela pochopit napr. fyzike a slo mi to tazko velmi som si s tym nedokazala poradit kedze nemam vystudovanych rodicov a nevedeli mi velmi ohladom skoly pomoct. No ked som prisla na strednu vsetko sa zmenilo. Pochopila som ze ja nie som ta ktora je vadna a neschpna ale ti ludia ktori ma doteraz obklopovali ma nevedeli prijat taku aka som. Na strednej som spoznala novych ludi ktori ma prijali a aj treraz po skole sa s nimi rad stretnem. Hned ako som zmenila prostredie v ktorom som bola dlhu dobu ako v zacarovanom kruhu sa do mojho zivota vratilo stastie zo zivota. A aj ked som sa ani na strednej neucila excelentne skoncila som ju uspesne a teraz rok po skole na nu len s usmevom spominam. Tymto vsetkym som ti chcela len povedat, ze nie si jedina ktorej nejde vsetko podla predstav a urcite to nie je dovod nato, aby si si kvoli tomu nejako siahla na zivot alebo co. Pozri, netrap sa a hlavu hore! A co sa tyka tej skoly, ja som prijmacky na skolu sice nerobila, no ako vieme skoro vzdy si vyberas dve skoly na ktore by si chcela ist. A ak ti to na tu tvoju top nevyslo a ak sa nedaju spravit nejake opravne prijmacky alebo ak sa neposunie poradie alebo co ja neviem ako to teraz na skolach chodi, tak chod proste na tu druhu, na ktoru ta prijali. Myslim ze to nebude ziadna katastrofa a mozno sa ti tam zlepsi zivot ako mne.
Ale prestaň!!Život nie je len o dobrých známkach a tituloch!!
Nic v zivote nestoji za to, aby si sa zabijala, znamky, skola, rozchod, nic! Zivot je naozaj prilis cenny na to, aby si takto zmyslala
Ziadna skola nemusi byt bez maturity. Na ucnovke sa da tiez spravit maturita, ale by to bolo 3 plus 2, takze o rok dlhsie by si musela chodit do skoly ako gymnazisti. Ale v konecnom dosledku by ti to vynieslo maturitu a tym padom si mozes podat prihlasku aj na VS, takze nic nie je stratene a neber to ako tragediu.