Panický strach z búrky

Príspevok v téme: Panický strach z búrky
panikarka

Takže, je zasa tu a s ňou prichádzajú aj búrky, z ktorých mám panický strach. Konkrétne z blesku. Bojím sa, že ma zasiahne, i keď šanca je malá, ale aj tak. A okrem toho, je strašidelný. Hrmot mi len naháňa zimomriavky, ale keď ho počujem, zaleziem dovnútra, lebo pravdepodobne sa o chvíľu bude blýskať.

Počas búrky nikdy nevycházdam von. Dvakrát som síce počas búrky vonku bola, ale mala som pocit, že sa zbláznim. Bolo mi do plaču (vyšlo aj pár sĺz), mala som nutkanie zakryť si uši, neopísateľný strach, silný tlkot srdca, proste des.

Keď som bola mladšia (6-10 ročná), tak som pri búrke vždy zatvárala oči a zakrývala uši.

Som dospelá a stále ten strach nezmizol. Zmizne niekedy vôbec ?

madgala

ja tiez neviem nikam chodit ked je burka, ked ma zastihne niekde vonku tak s aproste idem hned niekam schovat, do obchodu, restauracie, je jedno kam proste. ked viem, ze je take obdobie ze su burky tak to ani nejdem niekam kde ma môže zastihnúť vonku, doma ešte ako tak ale tiež mám strašne nepríjemný pocit z toho aj tak

Mia_91

vieš koľko je takých ľudí, čo sa boja búrky?...aj ja napríklad...no podľa mňa sa s tým nič nedá robiť..keď je búrka, tak som doma, oddychujem alebo si niečo robím..prejde a život ide ďalej..

cassey2

Ja mám tiež hrozný strach z bleskov, a to som dvojmetrový stokilovy chlap, je to fobia ako každá iná, niekto má výšky, niekto blesky, ale ja sa bojím len vtedy, keď si neviem pomôcť, a síce v lese, na turistike, kamarati z partie sa barkedy vyberu a nevedia pochopiť ak odmietnem z dôvodu hlásených búrok. Strach vždy nemusí byť na zlé, blesky obyčajne zasahujú nesmrteĽných hrdinov, čo to mali na háku, resp. smiali sa druhým :). Ale ak si v poriadne uzavretom dome alebo v aute, nič ti nehrozí, a skús si vtedy tú burku vychutnať, samozrejme nebiť nelepeny na okne, to tiež nie je dobre, Ak dáš tomu strachu zmysel, tak ta môže ochrániť, Takže šťastná to fóbia :)

Omen

Prežívaš strach len pri búrke? Či strach zmizne? Môže, nemusí. Všetko záleží od teba, ako s týmto pocitom budeš narábať. Či ho budeš naďalej v sebe pestovať alebo sa ho budeš snažiť prekonávať. On sám od seba neodíde, ani nezmizne.

Swift

Myslím, že je kopec iných a horších vecí, z ktorých máva človek strach a asi ti pomôže len to, keď si konečne uvedomíš, že búrky vôbec nie sú nič také zlé, aby si z nich musela mať strach. Blesk je samozrejme nebezpečný, ale šanca, že niekoho zasiahne, je isto extrémne malá. Skôr by som sa bál, že ma zrazí auto, pritom toho sa určite nebojíš a chodíš po ulici popri tisícoch áut. Mysli na to, že tvoj strach je prakticky neopodstatnený a búrky môžeš brať kľudne ako nejaké spestrenie počasia, veď keby stále len svietilo slnko, to by bola nuda. :)