Ahojte.Mala som jednu kamaratku v detstve.Neskor sa vsak nase vztahy menili.Vzdy robila sceny, ziarlila na mna.Lebo si nasla zleho priatela a on balil vsetky holky.No srandoval v podstate s nimi.My aj ja sme boli take ze vystrih sebadovera.A ona nie.Sice sa pekne obliekla ale akoby jej chybala iskra.Bola taka vazna skor.Neskor som sa s nou prestala stretavat nasla som si priatela.Bola som stastna.No ona mi stale pisala.Ja som sa neozyvala.Ona sem tam napisla ze som jej nezapriala k narodkam a take veci.Ona v podstate stale.Ked som nasla priatela mysela som ze mi da pokoj.Lenze nedala.Pisala volala ma von.Isla som ale len preto aby som mala pokoj.No nemala som.Proste asi som potrebovala razne jej povedat ze je koniec.Ze sa uz nechcem priatelit.Lenze nedokazem to.Nedokazem ublizovat.Boli to a nemam odvahu.Bala som sa ze budem v zivote sama.Potom som stretla priatela a prestala som sa bat lenze ja som to s nou neskoncila.A mala som trochu pocit akoby som ho podvadzala.Ale bola to len kamaratka ale aj tak.Neskor sa stala taka vec ze po case dlhom sme sa stretli opili aj sme sa bozkavali.My sme to robili ako deti ale len tak priatelsky.No vtedy ked sa to stalo zrazu som mala pocit ze som priatela podviedla.Nas vztah skoncil.Po 8 rokoch co som chcela svadbu a deti.Hadali sme sa uz skor.A asi aj pre ten zly vztah s nou.Akoby ma to dusilo a nemohla som ist dalej.Teraz je vsak uz priatel prec.Ponadavala som na neho, na rodicov.Vsetku vinu zlost v podstate hazdem na mamu, na priatela, akoze ublizil mi aj on aj mama scasti ale nikdy nie tak.Milovala som ho.A teraz sa mi znova ta kamaratka ozyva.Ma muza aj dieta vola ma vonku a tak.Lenze ja sa bojim ze mi znova znici zivot.Potrebujem to skocit ale mam strach.Lebo teraz nikoho nemam, iba mamu, mam depresie,takze odbodie bez prace a do konca zivota ma bude mrziet co som ponadavala na mamu a priatela.Ake sceny som zacala robit.A hladam vzdy v sebe dovod preco a mozno je to ona.Ze nemam odvahu povedat proste stroho ze koniec.Nech mi uz da pokoj.Ale iba ignorujem spravy ale tiahne sa to aj tak zo mnou..Urobit to ci nie.Inak sa pozname od detstva a vela sme zazili spolu a je to takze ale ked mne to akosi kazi zivot.Netusim ci je to ono ale nieco ma tazi.A akoby som sa bala stretavat s inymi ludmi citim ze ma nervy.Potrebujem slobodu a ona akoby ma drzi a nechce pustit.Lenze s mamou sa hadam priatel uz ma svoj zivot a ja sa bojim co bude so mnou.Chcela by som radu..
Ako sa zbavit zlych ludi
Kiežby to šlo
konecne sa vratila celebrita fb :) konecne tu je co citat
Bolo to pred rokom a pol. Mal som okruh známych s ktorými som sa šiel len opiť nič viac, klasický mestský nočný život. Kedže už som bol pár rokov po strednej a došiel som do bodu kedy som zistil, že toto nie je môj cieľ, rozhodol som sa pre zmenu. Urobil som to takto: zo dňa na deň som všetkých začal ignorovať. Písali mi či nejdem piť niekam, či neurobím šoféra, či nejdem tam alebo tam. A ja stále odpísal, že nemôžem, že už niečo mám, že nemám čas a podobne. Pár týždňov to trvalo a prestali. Proste sami od seba. Proste videli, že to nemá zmysel, nikto sa nebude vnucovať večne. Teraz mám desiatky nových priateľov s ktorými zdieľam koníčky a je mi dobre :)
Jednostranné kamaratstvo, to je velmi zla vec. Jak by malo byt kamaratstvo jednostranne, od toho radsej ziadne. Tu asi plati, ze inak vnima toto vase kamaratstvo ONA a inak ho vnimas TY. Pre teba je toto kamaratstvo iba obtazujuce, ale ona ta mozno povazuje za svoju NAJ kamosku a mysli si, ze je medzi vami doverny vztah a velikanske kamaratstvo na zivot a smrt, teda ona asi zije so svojimi ruzovymi okuliarmi niekde mimo reality a NECHAPE, ZA KOHO JU MAS! Mysli si totiz naivna chuderka, ze ona je pre teba ta najdolezitejsia osoba na svete. Iba preto, lebo ty si pre nu najdolezitejsou osobou na svete. Dokonca citi potrebu sa o teba starat, aby si netrpela samotou a aby si mala vyplnený cas, co je sice z jej strany mile a pekne a urcite aj dobre myslene, ale zase pre teba je to obtazujuce a ona to takto nevnima a ani si to neuvedomuje. Lebo co ak ty si chces vyplnit cas inak ako pocuvanim jej reci a nebavi ta pocuvat, co hovori? Dalej: niektori ludia su nechapavi a nevedia, co znamena, ked niekto neodpisuje na sms, nedviha telefony, dokonca zmeni cislo, a podobne. Nedojde im, ze posobia na cloveka obtazujuco a ze ten clovek by nemal nic proti, ak by sa navzajom stretli raz za rok, ale stretavat sa napriklad (vymyslim si) 3x tyzdenne uz je prenho moc a posobi to nanho obtazujuco. Na niekoho posobi obtazujuco aj ked mu zavolas iba raz za rok a volas ho na kavu. Uz vtedy sa vyhovori, ze nemoze, bla, bla... pozname to. No a ked niekomu nedojde, co znamena neodpovedanie na spravy a nedvihanie telefonov, a podobne, tak takemu clovekovi je najlepsie povedat narovinu, ze sa s nim uz nechces stretavat. Ked nepovies narovinu, nepochopi. Niekomu proste bolo dane chapat diplomaciu a nepriame naznaky a niekomu to dane nebolo, tak mu treba narovinu :) Ked kvoli nej zmenis telefonne cislo, ona si ho casom zisti a zase ta zacne bombardovat spravami. Dotieravec nevie travit cas osamote. Väcsinou sa na niekoho nalepi a az prilis sa mu stara do sukromia. Nenecha ho ani chvilku volne dychat a vycicia z neho vsetku energiu. Ked je ten clovek uz totalne vystaveny z jeho reci a zo stretavania sa s nim a z jeho vnucovania sa, tak ukonci kamaratstvo, ty ale neubehne hodina :) a dotieravec- energeticky upir uz ma novu obet. S byvalym priatelom sa snad aspon na tom facebooku vidite. Sama musis zvazit, ci stoji za to obnovit kontakt a stary vztah a dat veci do poriadku, lebo ked to fungovalo 8 rokov a bez vaznejsieho dovodu sa to rozpadlo, tak veci by sa dali napravit, on mozno caka. Ale to my nevieme. Lebo ty ho poznas najlepsie, rovnako ty vies najlepsie, ze ci by sa to este dalo napravit, ale kazdopadne ked napravit, tak cim skor, lebo v tomto pripade cas hra proti tebe.
Zase niekto prišiel na nápad, ako z nemysliacich a dôverčivých ľudí,vydolovať pár eúr alebo dolárov.
Uvedomil si, že dôverčivosť ľudí nemá hraníc.
Pochopil, že sa nájdu ľudia, ktorý by radi získali hodnotné veci v živote bez práce a námahy. Láska, peniaze, zdravie. Jediný orgán ktorý ovplyvní náš život je mozog.
Mozek nejedná samostatne,
nýbrž na základe signálu našeho srdce. Sprostosť.
nemozes ist za svojim byvalim, ospravedlnit sa mu za vsetko, a povedat mu, ze si nevies predstavit zivot bez neho? Ci chces hladat noveho? A kamoska, musis ju nechat, ak ta taha dole. Prijemne sa to neda, musis tu neprijemnu chvilu vydrzat, a aj nasledujuci tyzden ci mesiac, kedy este stale na to budes mysliet, a potom zabudnes, a bude ti fajn. To zvladnes
Od takých ľudí sa treba vedieť odištancovať, prerušiť kontakty alebo dokonca zmeniť aj tel. číslo.
Ale kto je vlastne zlý?
Zbavit sa minulosti je jedna.z.tých najtazsich vecí. A ešte depresia. Ja.by som ti navrhol ukončiť to. Keď ťa k sebe pozve/alebo von, tak jej povedz, že už s.ňou nechceš chodiť von.a.že ti to nerobí dobre. Povedz jej, že bude.pre TEBA.lepšie .(a možno aj pre ňu), keď už sa nebudete stretávať. A nechaj to tak. A môžeš jej naznačiť, že chceš o tom hovoriť.
Zákon rezonancie prečítaj si o tom to si presne ty to sme my..