Dlhodobo zvýšená teplota a únava

Príspevok v téme: Dlhodobo zvýšená teplota a únava
JurajZA

Čaute všetci

Ja som už pol roka s teplotami.
Všimol som si to takto
Na začiatku decembra 2017 dostala asistentka zápal pľúc a bola mimo 2 týždne. Stýkal som sa s ňou, nakolko sme riešili pracovné veci. Potom 10.12.2017 mi začalo byť hrozne a aj pri malo nádychu som sa rozkašlal. Šiel som za lekárom v piatok 15.12.2017 a ten mi predpísal Summamed na 3 dni ATB. Potom mi bolo celkom dobre.
Týždeň na to som šiel na výstup na Kriváň. Cestou hore sa mi trošku zatočila hlava. Zastavil som a dal som si čokoládu, nakoľko som si myslel že mám nízky glykemický index. Na druhý deň som sa šiel prejsť s manželkou na kopec Straník. (malá prechádzka nič náročné).- ale zaujímavé už bolo, že som nemal vôbc svalovicu z predošlého dňa. Na tretí deň som šiel na ťažký výstup na kopec Minčol. Hore sme išli celkom dlho, na čo som nieí zvyknutý a tak som šiel dole sám, takým polo-klusom. Resp. rýchlim zostupom. A tu sa začali moje ťažkosti. Už vtedy som mal celkom vysoký tep. cca 160/min

Prišiel som k autu a začala sa mi točiť strašne hlava. Doplnil som tekutiny + cukry a nič. Prišiel som domov a stale ma motalo. Zmeral som si TK a mal som 110/70 TF130.
TK som si zmeral o 10 min neskôr s výsledkom 160/110 TF130. Ležal som v kľude a mal som takéto TF. Zavolal som si záchrannú službu. Kde mi povedali, že som bol len vyčerpaný. Ja keď som hrával profesionálne volleyball a plážový volleyball, tak som strávil bez jedla aj 12 hodín a nikdy som nemal príznaky vyčerpania. RZP mi zmerala aj telesnú teplotu s 37.3.
Ďalšie dni som si šiel k obvodnému lekárovi kde mi spravil krvný obraz s nijakým vážnym výsledkom. Iba S-ALT mierne zvýšené a Cholesterol z 5,0 na 7,0 sa mi vidí.
Šiel som k internému lekárovi a podľa neho som v poriadku
Bol som na kožnom s tým, že som si našiel fľak na žaludi, ktorý sa mi objavuje od 10 rokov. Príde a odíde. Cca na 3-4 mesiace. zisťuje sa či to nie je "Raiterov syndróm". Tam mi robili vyšetrenia na všetko možné a nič. HIV, Syfilis, HPV, mužské veci a všetko OK.
Na CT ORL OK, len cysta v ľavom dolnom sinuse.
Na MRI mozgu OK
INterné OK
Kardiológia OK - Holter EKG + bicykel OK
Na očnom OK
Na zubnom RTG pre fokusy OK
Sono brucha OK, len malý polyp v žlčníku
Psychiatrická ambulancia OK
Pľúcne - mykoplazmy pn. Igg prechodené a IgA pozitívne 1,91
Beriem 2 ATB, najprv Klacid - bol prerušný, nakoľko som mal operáciu platničky v driekovej časti 05.03.2018
Robené onkomarkery črevo, pečeň, prostata, pľúca. OK
Sono štítna žľaza OK aj krv
jediný zvýšený Bilirubín, ale už 4 roky, uzavreté ako Gillbertov syndróm
Viac krát braná krv - OK
po operácii platničky zvýšené D-diemery 1,12 a hneď CT s kontrastnou látkou s výsledkom OK
Gastro u prof. Hyrdel v Martine OK. liečim sa u neho na barrettov pažerák už 4 roky. Povedal, že z toho to nemám. žalúdok je pekný ružový, bez zápalu. Pažerák stabilizovaný, bez zápalu.
Krvné CRP aj všetky možné veci mi brali veľa krát a je to negatívne.
Jedniné mám zvýšený Kalprotektín 172 a teraz čakám na opakované výsledky. Ten kalprotektín mi robil v Júni 2017, lebo som mal bolesti po jedle a tak mi dali aj neurol 0,25 a potom to prešlo. Ten kalprotektín sa neriešila rieši sa teraz.
Neviem, z čoho mám stále subfebrílie, nakoľko moja teplota bola vždy len 36,3 36,5 max.

Ráno keď sa zobudím, tak teplota je 36,5-36,7 a keď telo začne produkovať sebe menšiu aktivitu, tak teplota 37,0 - 37,1 celý deň.
toto mám všimnuté od toho decembra.
PROSTE DEEEES.
non-stop únava

Pripomeniem, že som v decembri chodieval na Žilinskú plaváreň krytú a trošku ma pri močení zaštipe trubica na konci už pri vývode, ale keď močím tak to prechádza. Dá sa to vydržať.

Ak by ste mali čokoľvek, čo by mi pomohlo, kľudne píšte.
martos.juraj@gmail.com 0918 234587

Juraj za

Pozdravujem ta Tomáš
Mas pravdu a myslím že preto som mal aj tep zvýšený nakoľko mám teplotu a telo s niečim bojuje a keď som športoval tak som tomu len pomohol.
Chlamýdie pľúcne som mal hraničné hodnoty takze Ok len mám vysoke pľúcne mykoplazmy a d dimery.

Ako poviem ti že nič má naozaj nebaví.
Boreliozu nemám
Mononukleoza neviem to by mi našli myslím už pri obyčajnom odbere či?
Juraj

Tomas12345

Presne viem ako sa citís zvysenu teplotu som mával aj ja furt okolo 37,3 a večer to prešlo a vtedy sa cítil dobre.

Samozrejme ak mas zvysenu teplotu tak by si sa nemal namahat a uz vobec nie sportovat. Z toho si mal aj ten pulz zrychleny.

Ja som mal zvysenu teplotu z plucnych chlamydii, tebe ich vysetrovali ?

Takisto moze byt zvysena teplota z mononukleozy, boreliozy a z inych infekcii.

Este jednu vec. Neviem z coho to bolo ale vzdy ked som si dal horucu vodu tak mi tie teploty zmizli. Vyskusaj to sipiť horucu vodu.

JurajZA

Čauko Omen.
Ono ja som bral len ten Lanzul a beriem ho už 3 roky.
tie ostatné leiky som začal brať až potom a hlavne po operácii latničky. Teploty začali od decembra, resp. vtedy som si to všimol na sebe, ale monžno to mám už viac dlho.

No uvidí sa, ako vyjdu testy. zajtra pôjdem ešte na urológiu a na odber pre alergológiu.

uvidíme no.

Omen

Juraj, tých liekov a suplementov máš veľa. Zober si príbalové letáčiky z liekov, pozorne ich prečítaj a porovnaj so svojimi ťažkosťami. Porovnaj si aj to, kedy si daný liek začal užívať s časom, kedy ti nastúpili problémy. Možno objavíš zaujímavé veci a získaš odpovede na niektoré otázky. Ak je v nežiaducich účinkoch spomenutá napr. horúčka, ty môžeš dostať len zvýšenú teplotu.

JurajZA

Pozdravujem ťa.
Jasné, nebudem vynechávať lepok. Však sa ide robiť test na to.
Gastroenterológa mám a aj s ním riešim ten kalprotektín. Prof. Hyrdel v Martine.
Colostrum mám od LR lifetakt 125ml.
ja beriem viac liekov.
ráno 3tbl wobenzym, Lanzul 30mg, Nebilet 1/2 0,5mg, raňajky, potom Milgamma N, aescín, o 09:00 atb Ciprinol. o 10 Escitalopram na PP a úzkosť. obed 3tbl wobenzym obed potom milgamma N, neskôr probiotika Lactobacilus 23 fore, vecer - wobenzym 3 tbl vecera a potom Milgamma N. o 21:00 500mg Ciprinol.

to beriem viac menej všetko po operácii platničky. až na ATB Ciprinol, ktorý mám na pozitívne IgA Mykoplazmy pneumonia.

J.

Omen

Juraj, lepok zo stravy pred vyšetrením NESMIEŠ vyradiť!
V tvojom prípade prichádza do úvahy ešte gastroenterológ, ktorý by ti mal vyšetriť celý tráviaci trakt a tiež ti môže spraviť testy na celiakiu, alergiu na mlieko,...
Užívaš nejaké lieky alebo suplementy? Názov kolostra?

JurajZA

Pozdravujem ťa Omen.

Ako je pravda, že moja strava nie je najlepšia to sa musí uznať. ja zjem všetko a bez pripomienok a hlavne veľa. viem sa najesť aj 10 pred spaním a hlavne veľa sladkého. najhoršie je tá teplota. ako náhle keď sa začnem hýbať, robiť nejaký pohyb tak booom. Vravím, môže v tom byť aj strava. Idem si od dnes nejak upraviť stravu a presedlať na stravu bez lepku a uvidí sa, aspoň pokiaľ nebudem mať alergológiu a imunológiu.
od včera som pridal aj kravské kolostrum v tekutej forme na imunitu.
Naozaj ti veľmi ďakujem, že si sa ozval a napísal nejaký koment.
Ak by ťa čokoľvek ešte napadlo, budem rád ak napíšeš.
Juro

Omen

Potrebuješ alergiologické aj imunologické vyšetrenie, tak si vyhliadni dobrého lekára, ktorý sa ti povenuje a spraví ti aj testy na potravinové alergie a intolerancie, ako aj na celiakiu.
Zvýšený kalprotektín totiž signalizuje črevné zápalové ochorenie, ktoré okrem iného vyvolávajú potravinové alergie a celiakia.
Reiterov syndróm sa objavuje tiež pri črevnom zápalovom ochorení a zároveň súvisí aj so zápalom močovej trubice. Chcelo by to aj skúseného reumatológa, keďže sa jedná o reumatické ochorenie.
Tvoje subfebrílie tu majú svoje opodstatnenie.