Ako by som mala oznámiť rodičom že som tehotná? Mám 19 priateľ takisto. On pracuje a mňa čakajú ešte 2 roky školy. Jeho rodičom sme to už povedali a zobrali to dobre. Problem je s mojimi rodičmi. Bojim sa najmä otcovej reakcie keďže je dosť nervák. Mama to podla mňa zoberie len so stresom že čo dalej, ale bojim sa tatka. Viem že bude krik z jeho strany. Prosim poraďte mi ako im to povedať. Naozaj potrebujem pomoc.
Ako oznámiť rodičom že som tehotná?
Lebo vy tu všetci kritizujúci ste tu dokonalí ludia pravdaže?dokonalé ženy ktorým ide život podľa plánu však? ;-) Vám sa nikdy nemôže nič stať zlé a podobne nemám pravdu? :)
a ty zakladateľka len to rodičom oznám čo najskôr,si dospelá nikto ťa nemôže k ničomu prinutit..pokus sa najsť si nejaku brigádu aspon..... ved predsa,,,niesi ani prvá ani posledná
Tak asi nie su vsetci taki dokonali ako niektore zienky na tomto fore, ktore maju cely svoj zivot pod kontrolou a tvrdo si ho planuju. Zrejme to babo planovane nebolo aj to sa v zivote stava, lebo tie najlepsie veci v zivote prichadzaju, ked to clovek necaka a nie je na to pripraveny.
Vsetko sa da v pohode riesit. Stalo sa to aj spoluziacke na vyske. Prestupila na externe studium, porodila, zvladala aj skolu bez odkladu, zo zaciatku pomohli rodicia, po skole si nasla pracu, vzali sa, prestahovali do svojho atd. Vsetko sa da, ked sa chce. Ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa navari. Mozno trochu postresuju, pokricia a neskor budu radi, ze maju vnuca. Idealny sposob ako im to oznamit asi neexistuje. Mozno to najskor povedz mame, ktora ti pomoze otca na to pripravit a spracovat. Predsa len vie lepsie, ako na neho.
filipa - citim zavan ironie, myslim si dobre? :)
To bolo plánované tehotenstvo ?
nicolette, ona je v 19 rokoch dospelá, pokojne môže rodiť. Samozrejme nezavesí dieťa na krk rodičom, ale sa oň zodpovedne postará a nenechá sa rodičmi živiť, ani u nich nebude bývať, pokiaľ tam nemajú nachystané samostatné bývanie. Proste sa zachová dospelo, postará sa o decko, doštuduje školu, ak bude chcieť, ale samostatne s frajerom, nie za prachy od rodičov a im na krku...
Si dospelá. Tak neviem, čo máš za problém? Povieš im, že budú starými rodičmi, spolu to oslávite, zbalíš si veci a odkráčaš s priateľom do Vášho spoločného bývania.
Ak to dieta sama chces a si ista, ze priatel sa na teba nevyprdne neskor, ked pride dieta na svet, tak im to sebavedomo a hrdo oznam.... a aj keby obidvaja rodicia na teba kricali a nervovali by sa, tak sa im ani necudujem, lebo 19 rocna ktora nema ani skolu skoncenu a nevie este poriadne co je zivot je tehotna, tak to je silna kava... ale kazdy to citime inak ze?
Nuž, na toto si mala myslieť skôr... Mohli ste počkať kým si nedorobíš školu.
A ako im to povedať, no... to fakt neviem. Neviem, či sa to sem hodí, ale poznám taký vtip, že:
-Ako najlepšie povedať mame že som tehotná?
-Máme problém, babi... :D
...Skús pozrieť na nete, určite nie si prvá ani posledná, čo toto rieši. Držím palce ;)
19 ročná bez vlastného bytu ktorá v živote nič neodrobila len visela rodičom na krku..! to si to teda dotiahla!!!
Normálne im to povedz: Mami, oci... Som tehotná. V pokoji, s úsmevom na tvári.
A prečo si si robila decko, keď si vedela, čo bude nasledovať ?