Ahojte! Mám 15 a vidím že sa s mojou sestrou (17) niečo deje... Naše vzťahy ako medzi sestrami už dlhšie nefungovali (asi dva roky, čo som myslela že je to kvôly strednej škole ktorú navštevuje) ale teraz sa to zhoršilo.
Na strednej jej dávajú dosť zabrať a aj keď síce nechodí na intrák príde domov nají sa, popíše s frajerom a ešte aj zavolá a ide sa učiť. Prakticky ja ju celý deň nevidím... A učí sa tak že má pri sebe telefón aby keď jej zavolá frajer tak aby mu mohla zdvihnúť/ odpísať. Veď to je choré.... Ona je viac s ním než so mnou, vlestnou sestrou! Už sa spolu ani nerozprávame- nemáme si čo povedať. Zo začiatku som si myslela že je to hlavne kvôly škole ktorá jej prepĺňa deň ale nie, je to aj hlavne kvôly frajerovi s ktorím si každú sekundu píše, volá. So mnou prehodí iba fakt málo viet a to tiež musím začať konverzáciu ja. Myslíte si že preháňam? Ale, nie! Nič nemám proti jej frajerovi (dokonca som chcela aby mala niekoho) ale toto je už moc. Nemá na nič čas a aj keď má využije ho tak aby bola s frajerom (samozrejme je to úplne v pohode) len na mňa nemá čas a ani ju to zrejme netrápi (to nie je v pohode). Keď aj raz za tri mesiace chce tráviť čas so mnou tak tam musí byť jej frajer. Je úplne bezcitná- sa čudujem že to jej frajer s ňou vydrží... A najhoršie je že si to neuvedomuje. On jej vkuse volá a aj vidím že ju to niekedy otravuje a keď sa jej opýtam či ju to otravuje povie že vôbec a že nikdy- no trapné byť ja ňou tak s ním zatočím :-D
Pomôžte čo mám robiť? Vždy keď s ňou začnem o tomto hovoriť, ma vysmeje. Ďakujem za každý nápad a príspevok :-)
Sestra so mnou nekomunikuje
Respektuj jej rozhodnutie, ako travi volny cas. Nevnucuj sa jej, pride cas, kedy budes mat ty frajera a ona zlomene srdce a nebude sa mat komu ani vykecat. Potom sa ti zacne strkat do priazne a ty budes robit s nou to, co robi ona teraz s tebou. Lebo ti sama dala taky priklad, tak nech sa potom necuduje. Zatial si vypln volny cas aj takymi aktivitami, pri ktorych mozes byt sama. Mozes hrat pocitacove hry, pozerat telku, pozerat videa na nete a nieco si citat. Nemusis sa nudit. Aj malovane krizovky a sudoku celkom dobre vyplnia cas, aj krizovky a osemsmerovky, vsak nieco uz vymyslis. Ked o teba niekto nestoji, zbytocne je sa vnucovat. Tym len zhorsis vase vztahy.
Pochop to, ze sestra je vo veku, kedy je normalne mat prvu lasku, tak sa necuduj ze s nim travi vsetok volny cas... aj na teba to raz pride, neboj sa.... a potom pochopis ake to je, ked sa clovek prvy krat zamiluje :) no urcite si este pockaj, nie ze ju teraz budes chciet napodobnovat, na to mas este dost casu...
Prečo by mala dať prednosť nejakému decku pred svojim frajerom ? Zrejme ťa už má plné zuby, ked sa o teba ako mladšiu sestru musela stárať, resp. pomáhať so starostlivosťou matke a prebaľovať ti okadený zadok.
Nezavid jej frajera a ten cas co mu DOBROVOLNE venuje. Budes mat chalana aj ty, budes presne taka ista. Ak chces s nou travit viac casu, otvor usta a povedz jej normalne o tom, ze by si s nou chcela mat ako sestra nejake zazitky, pokecat atd