Ahojte, ako reagujete ked vas prídu chlapci oliat? Možno je to trosku blba otázka ale ja fakt neviem čo mam v tej chvíli robiť kričať, utekať?? Alebo len ticho trapne stáť a pozerať na nich :/
Veľká noc
Nuž, tam kde nemajú čo piť, asi zomierajú, ak ti to mam takto kruto povedať. Alebo utekajú do krajín, kde ta voda (ešte) je.
Oblievacroka-jedna moja známa mi keď som bola ešte mladšia vravela, že musím zjapať, aby boli chlapci šťastní.
Keď som bola mladšia som sa na to celkom tešila, som si aj na každého prichystala oblečko normálne(mladšia, mladšia..asi keď som mala 12, takže dosť malá).
No, to či sa to ženám páči, ide asi individuálne. Ja som rada za nejakú voňavočku dobrú, možno nejaký veršík, to je zlaté, zvlášť od nejakých mladších členov rodiny napríklad, korbáčikom keď šib šib je to fajn. ALE! Je veľa typov oblievačov...jedni rozrežú korbáčom zadky a vytešujú sa, že si len tak a dokonca za odmenu môžu vybíjať svoje sadistické sklony aj tu. Pritom keď oblievajú, tak je mokrý aj strop, aj podlaha...Voňavky nemajú dobré a keď ich zmiešajú viacerí, sú z toho omamné halucinogénne látky...
Mne osobne sa páči na zachovanie tradície, že trošku vody(aj keď dneska mi prišlo priveľa ľadovej vody), šib šib jemne a voňavka keď tak nejaká príjemná. Nevyžívam sa ale v tom, keď to zo mňa teče všetko...No čo sa chalanov týka, niektorí sú, zvlášť tí starší muži v štýle, že zachovávajú tradíciu, tí mladší majú hnusný uspokojivý úškľabok(nie všetci) a iní to robia iba z tej kvázi povinnosti.
Určite každá žienka inak, niektoré to neznášajú, iné sa tešia, iné fajn, ale mierne...
Dnešok som predýchala, veľa vody dosť, ale voňavky chlapíci tohto roku trafili. Ja patrím k tej mladšej generácií žien, ešte takže. Korbáčom niektorí milo, iní tak, že som až odskočila. Nepáči sa mi ale, že sa pekný zvyk maľovaných vajíčok zmenil na peniaze zväčša, čokolády a rôzne druhy sladkých pochutín. Ja som síce veľmi maľované vajíčka nikdy nedávala, ale staršie generácie to robili a to mi prišlo milé, ale teraz nejaký chalan by to 100% vyhodil, teda...drvivá väčšina. Presne ako sa tu písalo...akože oni vyšibú, oblejú, strieknu voňavku a za to dostanú odmenu...akože...aj ja chcem no. :D Kebyže som chalan a viem koľko si viem zarobiť tak by som teda obehla niekoľko domov...Čo už.
Ešte čo bola tvoja otázka, že ako reagujem. Úsmev, grimasa, keď na mňa lejú vodu tak grimasa, keď vylejú a to nečakám tak spísknem, korbáčikom, že uch a na básničku sa usmievam. Keď skončí tortúra, tak sa usmejem, poďakujem, dám pusku na líčko a odmenu.
Snáď som ti to celkom fajn objasnila. ;-)
Pekný večer. :-*
Samý čistý vzduch všade naokolo, lebo tu už nikoho niet, ale nikto nemysli na otravu kyslíkom!!! Aspoň keby tu postavili nejakú smradľavú fabriku, tak o dosť ľahšie by sa nám tu dýchalo. Najlepšie fabriku na spaľovanie tabakových kubánskych dútnikov. Konečne by sme sa mohli nadýchnuť z plných pľúc! Všetko naopak! Niečo dobré, ale celé zle.
A čo pijú v Afrike, keď tam nie je voda? Ja by som takú krajinu bral, kde sa vôbec voda nepije. A keby že tam je namiesto kyslíka oxid uhoľnatý, tak to by boli dokonalé podmienky pre život našincov:-)
A keď si predstavím že sa míňa voda to svete a niekde nemajú čo piť... A u nás s ňou na veľ. pondelok chlapi tak plytvaju...
A oslava prírody je menej barbarský zvyk? Zbytočne tu budeme filozofovať, nikto nič na tom nezmení. My už sme tak nastavení, že chceme jedno, aj to druhé.
Čakala som, že sa tu viac zapojí ľudí. Ja dúfam, že tento barbarsky zvyk zanikne a budú to pohodove sviatky a oslava jari a prírody.
To záleží od toho, či chceš aby ta poriadne olievali každý rok, vtedy behaj a kvič ako najata.
Ako ešte beriem, keď si frajerku oleje jej frajer. Ale čo som videla prípady, že dievča olievali všetci chlapci a bolo z toho miss mokré tričko, no fuj!
Keď sa ich chceš postupne zbaviť, rob to ako ja voľakedy. Stoj bez pohybu a zahundri niečo v štýle "veď už olej, na čo čakáš," a tvár sa hrozne otrávene. Hoci by ma teba mali vyliať aj vedro vody, ty sa nesmieš ani pohnúť a stále mať otrávený ksicht. Mne sa takto postupne podarilo zbaviť olievacov a opilcov.
A často aj vypadnem niekam preč aj s kamarátkami. A máme kľud.
Podľa mňa je to barbarsky a hlúpy zvyk. Tak chlap vyšibe ženu alebo ju poleje a ona mu má za to dať odmenu a ešte sa aj tešiť? A sa veľmi Čudujem ženám, ktoré sa z toho naozaj tešia.
Moja babka vravela, že keď ona bola mladá, v utorok chodili dievčatá polievať chlapcov. Tento zvyk sa prečo nezachoval? Keď je to tak super zvyk, ako tvrdia neandertalski chlapi, pridajme ešte deň voľna, aby to ženy mohli chlapom vrátiť!
Ženyyy. Uvedomili ste si niekedy, že aj nám to môže pripadať trápne občas? Že uvažujeme nad tým, či sa vám to naozaj páči alebo je to len o tom, že vydržíte, pretože sa to patrí alebo si myslíte, že my na to celý rok čakáme a spôsobuje nám to nesmiernu radosť? (okej oblievať kýbľom je naozaj sranda :D)
A mohli by ste mi naozaj napísať váš skutočný a úprimný názor na to, nech už nemusím toľko rozmýšľať ;)
Keď ťa prídu obliať, vybehni z domu, utekaj po celej ulici / dedine (neviem kde bývaš) a bľač pritom z celého hrdla, aspoň budú mať všetci susedia zábavu :))
Ešte šťastie, že u nás v Bratislave sa tieto smiešne dedinské zvyky nedodržiavajú, ja sedím zamknutá doma vo svojom byte a mám pokoj, ešte to by mi chýbalo, aby ma voľakto oblieval !