ONLINE TEST: Ako bude možno vyzerať Vaše zdravie o pár rokov pri súčasnom životnom štýle?

Táto diskusia patrí k článku: ONLINE TEST: Ako bude možno vyzerať Vaše zdravie o pár rokov pri súčasnom životnom štýle?
ONLINE TEST: Ako bude možno vyzerať Vaše zdravie o pár rokov pri súčasnom životnom štýle?

Vedeli ste, že choroby srdcovo- cievneho systému sú v rozvinutých krajinách najčastejšou príčinou všetkých úmrtí? Na celkovej úmrtnosti sa podieľajú v rozmedzí 50- 60%. Podľa najnovších zistení vedcov je najväčšia pravdepodobnosť infarktu v pondelok alebo na tretí deň po diagnóze chrípky či ochorenia dýchacích ciest. Môže za to aj náš životný štýl.

Aja112

Taka blbost..niekto sa stravuje zdravo, cvicii atd a umrie skor ako ten co fajci pije a zere slaninu. A zdravo sa stravovat? To sa ani neda :-D zial potraviny humus. Vsak aj tak nase slovenske kvalitne potraviny idu do zahranicia a tie nekvalitne si nechavame :-D Ono uz je aj jedno ci si das das slaninu, klobasu, vyprazany syr to je len priklad. :-D :-D ja vravim treba papat na co ma clovek chut a samozrejme neprehanat to...dobre vieme ze vsetkeho vela skodi.

Economist

Áno, zas len samé kecy, všeobecné tvrdenia, ale nič konkrétne z praxe ! Že, len krvný tlak. A ostatné veci, napr. správne stravovanie, dostatočný pohyb, spánok, genetika, časté zdravotné prehliadky a neviem aká prevencia atď. ? Takéto akoby absolútne nič ? Tak keď už sme pri tom krvnom tlaku, tak že sa len priznajte, koľký s z Vás dodnes fajčíte, bez ohľadu na množstvo cigariet a koľko % nikotínu, tabaku, alebo čoho iného, ale či ešte fajčíte a keď nie, či ste ešte niekedy fajčili ? Podľa vedcov, tie prieskumy, iné kecy atď. 1 cigareta, alebo množstvo tabaku, ktorá sa v cigarete nachádza, skracuje život v priemere o 1 hod ! Takže ak v DNA máte zapísané, že toľko a toľko, čo je predpoveď Vašej budúcnosti a vyfajčíte toľko a toľko, tak počet x hodín = toľko asi by ste sa mali v skutočnosti dožiť, ale to nie je ani na veštcoch ! Ale aj iné veci, ako alkohol, úplne jedno aký, na jednej strane chmeľ obsahuje nenahraditeľné vitamíny, ale na druhej strane tie % alkoholu, tvrdnutie pečene, takisto iné tekuté veci, ktoré sa len tak bežne nepijú, energeťáky, energia v podobe taurínu, ak niekto na stavbe ťažko maká, tak OK, ale na druhej strane iné škodlivé látky zvyšujúce riziku infarktu, aj odtiaľ môžu pôsobiť srdcovo cievne choroby, nie len nedostatočným pohybom či fajčením. Nehoriac o typickom probléme odpadových potravín zo zahraničia, lebo v supermarketoch pri veľkých množstvách produktoch najlacnejšie, veď konkurencia je samá o sebe, tak prečo nie, ale za mňa, že ako čo, hlavne mäsovým a mliečnym výrobkom sa vyhýbať, lebo toto je najväčšie riziko pre zdravie, veľa škodlivých látok, ktoré zdravie vôbec neudržujú, s ovocím je to zas všade rovnako, ak nemáte vypestované podomácky, ako len všade kúpené. Jasné, aj nezdravé životné prostredie, emisie, pálenie si zraku smartphonom. Rozpísať sa to tu nedá, lebo to je tak veľa faktorov určujúcu najdlhšiu záruku veku dožitia, že ani balenie kancelárskeho papiera by nám nepomohlo, ale za mňa veľmi stručne a najvýstižnejšie, nefajčiť vôbec ani raz v živote a to odnaučiť aj partnerku, alkohol, zásadne pivo kvôli vitamínom, aj to menej alkoholu a viac kvality, teda slovenské, žiadne české a iné hovná, radšej rôzne ovocné 4%, "radleri" ako tie 12%, tvrdé už vôbec nie 48 či 52%. Minerálne vody, nie limonády a iné umelé cukry, mäso výhradne slovenské ako aj syry, sladkosti tam ani taký vplyv nie je, ovocia čo najviac, viac varených jedál ako polotovarov, záťaž organizmu športom, ťažkou prácou či inou relaxáciou. Proste viac sa priblížiť doprava k obrázku k ovociu a čím najmenej doľava k tým dnešným moderným "rýchlo-stravovaním." Môj osobný výsledok z praxe = krvný tlak 60/90, takže máte sa čo učiť vážení, a to už mám 22 a pol, pritom nepracujem a žijem skôr chudobne bez ženy na SK, bez ničoho ako priemerne materiálne.