Čo si myslíte ?

simusaaaaas

Zlati veriaci..Boh je láska, preto žiaden kostol,modlitby, spoved, oplatka a neviem čo ešte vás nezachrania pred peklom a hriechom..ked budete ohovarat,klamat,zavidiet, osočovat, využivat, privlastnovat, hanobit a mozem pokračovat do nekonečna...vážte si seba aj iných, širte lasku, dobro, spravodlivost...pomahajte a potom žiadne mazanie chyb spovedou a tym ostatnym nebude potrebne....

Hold vynimkam..ospravedlnujem sa ludom ktori chodia do kostola skutočne preto ze to tak citia a nielen zo strachu z chyb co napachali...
Pekny vecer :D :D

Sviatok

no tak si myslím že keď nechodíš na prijímanie z dôvodu že nechceš chodiť na prijímanie tak to vedome vlastne odmietaš Boha. Najlepšie bude, keď sa opýtaš kňaza, ten to vie najlepšie!

cosimyslite

Počkať... Takže, ak vedome nechodím na prijímanie, keď nemám ťažký hriech, tak je to ťažký hriech ? To som nevedela.
Mňa vždy učili, že na spoveď sa má chodiť každý mesiac, aj keď nemáš ťažký hriech. Takže keď som nebola v nejakom mesiaci na spovedi, tak som nesmela ísť na prijímanie, aj keď som ťažký hriech nemala.

Takže v podstate mám teraz ťažký hriech, pretože vedome nechodím na prijímanie a na spovedi som bola posledný krát pred Vianocami. Začiatkom februára som na prijímanie prestala chodiť, pretože som nebola vyspovedaná (mala som len ľahké hriechy).

Sviatok

Toho debilka menom Snailovnik si nevšímaj. No a odpoveď na otázku. Keď chodíš pravidelne do kostola a nemáš ťažký hriech, pokojne choď na prijímanie. To je celá veda :D

Snailovnik

budes v pohode vzhladom nato ze cele vyspovedavanie, biblia, kostoly, boh a celkovo zhrnute nabozenstvo (mam namysli uplne vsetky) su jedna velka kravina/vymysel. teda by som sa neobaval byt tebou. aj ked sa ludia vyspovedavaju, snad si nemyslis ze ich niekto modlitby, spovede alebo prosby niekto pocuva. ved nebud hlupucka