Viete o laboratóriu v Bratislave, kde mi vyšetria hormóny štítnej žľazy bez toho, aby som musela ísť k lekárovi? Proste mi tam vezmú krv, urobia rozbor a ja za to sama zaplatím. Ak áno, neviete koľko také testy stoja? Vďaka za informácie.
Môžem si dať v laboratóriu vyšetriť hormóny štítnej žľazy sama keď si zaplatím? Bez lekára.
Samozrejme ze sa da, robi to Medirex, cennik si pozri na ich stranke
Možno vás to bude zaujímať. Alebo si môžete urobiť doma meranie a porovnať s výsledkami z lab.
MUDr. Broda O. Barnes, autor knihy Hypothyroidism: The Unsuspected Illness [Hypotyreóza: netušená choroba] - tvrdí, že moderná medicína nie je schopná diagnostikovať zníženú funkciu štítnej žľazy preto, že sa pri zisťovaní tejto poruchy spolieha na nepresné krvné testy. Rovnako významné je jeho tvrdenie, že moderná medicína často lieči zníženú funkciu štítnej žľazy nesprávnou formou náhradnej hormonálnej terapie.
Kniha Dr. Barnesa tiež vysvetľuje, ako boli pôvodné testy funkcie štítnej žľazy založené na pacientových príznakoch a na skúške miery spotreby kyslíka (základný metabolizmus, ktorý priamo súvisí s funkciou štítnej žľazy) nahradené v roku 1940 laboratórnymi krvnými testami hormónov štítnej žľazy, nie jej funkcie.
"Barnesov test bazálnej teploty". Spočíva v meraní teploty tela ráno po prebudení, ktorá by, meraná pod pazuchou, mala podľa dr. Barnesa byť pri normálnej funkcii štítnej žľazy v priemere 36,55 až 36,8°C. Jedná sa o predovulačné teploty z 2. alebo 3. dňa cyklu u menštruujúcich žien, alebo teploty merané kedykoľvek u ostatných žien, mužov alebo detí. Podľa jeho knihy je bazálna teplota meraná pod pazuchou rovnaká ako teplota meraná v ústach.