Problémy so spolužiakom

Príspevok v téme: Problémy so spolužiakom
Prettysmile007

Dobrý deň, potrebovala by som s niečim poradiť. Ide o pomerne citlivú záležitosť. Momentálne navštevujem prvý ročník bilingválneho gymnázia, s tým, že na ňom mienim ostať iba rok a na ďalší rok ísť na obyčajné gymnázium. Mám spolužiaka, s ktorým sme spolu istý čas chodili, no rozišli sme sa. Hneď potom mi začal neustále robiť naprieky, ohovára ma pred ostatnými spolužiakmi, aj pred ľuďmi z iných tried, robí mi scény, vypisuje mi, aké má kvôli mne psychické problémy, ako sa poškodzuje, atď... Keď som si ho zablokovala, aj vymazala všetky jeho kontakty, tak mi pred celou triedou vynadal, že prečo som to urobila. Navyše v čase, keď sme ešte boli spolu, som mu povedala o tom, že budúci rok plánujem prestúpiť, tak sa mi teraz vyhráža, že ak to spravím, tak spácha samovraždu. Som z toho zúfalá, mám zájsť za východnou poradkyňou, prípadne to riešiť s triednou, alebo rovno s psychológom? Zas nechcem to veľmi rozmazávať, aby z toho nemal nejaké problémy, no mám pocit, že to, čo stvára, už nie je normálne. Už to na tej škole asi nevydržím...

Prettysmile007

nicolette12 ďakujem za rady :) Už som sa s ním párkrát pokúšala dohovoriť aj mimo školy, no vždy to skončilo hádkou a iba sa to zhošilo. Raz sme sa dokonca pohádali tak veľmi, že potom dva týždne neprišiel do školy a absolútne nikto o ňom nič nevedel. Vtedy som sa oňho neskutočne bála. Takže mimo školy to už radšej riešiť nechcem, on sa pred spolužiakmi ešte ako-tak kontroluje, no akonáhle sme len sami dvaja, tak je ako utrnhutý z reťaze... Ale s tým jeho bratom sa pokúsime niečo vymyslieť, on nevyzerá, že by mu to bolo ľahostajné a tiež je to asi jediný normálny človek z jeho rodiny. Navrhoval aj toho odborníka, len s tým by zas asi nesúhlasila ich mama...

nicollette12

Tak to je dost zle, ze jeho vlastna mama to berie takto a este z teba urobi sprostu... no nemala by si to vzdavat a ako som ti uz pisala tak by si mala oslovit jeho v prvom rade a ukazat ze ti to nie je lahostajne, lebo keby bolo tak to ani nepises sem a neriesis to vobec, takze vidime vsetci ze ti na tom zalezi... takze zajtra ked budes v skole, za nim chod a zavolaj si ho mimo triedu a dohodnite sa na stretnuti, k tomu mu povedz ze sa trapis aj ty kvoli nemu... tak snad to vyriesite...a nehovor mu ze si pisala jeho mame lebo by to zas zle pochopil a bol by ohen na streche...

Prettysmile007

Rozhodla som sa cez FB kontaktovať jeho mamu, nakoľko s otcom nežije. No tá ma iba odbila so slovami, že som sa s ním nemala rozchádzať, že kvôli mne má také stavy a že to ja som pravdepodobne chorá na hlavu (vyslovene tak to napísala), aj si ma pre istotu zablokovala... No potom som si spomenula, že má staršieho brata, tak som napísala aj jemu. Ten ma našťastie neposlal kade-ľahšie, povedal mi, že jeho brat je dosť problémový, len mama si to odmieta pripustiť. Navyše som sa dozvedela, že v 8. ročníku na ZŠ robil jednej spolužiačke zhruba to, čo robí teraz mne, a dospelo to až do takétho štádia, že musela kvôli nemu prestúpiť na inú školu. Na pár sedeniach u psychológa vraj bol, no to bolo v čase, keď ich opustil otec a bol vtedy ešte malý.

fajnapralinka

ja by som ho upozornila že ešte raz sa mi budeš vyhražať tak ti zavolam zachranku a odvezu ta rovno na psychiatru, psychopat!
alebo policiu, ,.. snad maš nejake IQ a nenechaš sa vydierať nejakým psychopatom...

tasty

určite to povedz svojim rodičom, aby si sa tým sama netrápila, a zašla by som aj za výchovným poradcom v škole,, a ten rok už nejak vydržíš a keby sa vyhrážal zabitim, tak by som to riešila cez jeho rodičov, najrozumnejšie ak Tvoji rodičia by zašli za jeho a vysvetlili by situáciu,,, každopádne to v poriadku nie je ako sa správa

TutanchámonxD

Chorý človek, ktorého by mali zatvoriť na liečenie pretože to nemá očividne v poriadku v tej jeho makovici.

nicollette12

Nemyslim si, ze triedna ucitelka by ti s tym nejak pomohla, je to vasa osobna vec ze ste spolu chodili, k tomu, bolo by to este horsie keby to zacala riesit skola, vsetci by si o tom zacali posuskavat a on by bol na tom este horsie ako teraz je... skus si to vyriesit najprv sama, mozno ze sa potrebuje vyrozpravat tebe, ale ty ho nepocuvas a povazujes ho za sibnuteho... skus sa s nim dohodnut mimo skoly, ze sa s nim chces o niecom porozpravat a ze sa kvoli tomu trapis ze mysli na take veci... ked to nezaberie a bude to este horsie, tak vtedy chod za jeho rodicmi, najdi si na nich kontakt, mozno ze ich ma aj na nejakej socialnej sieti a skus im napisat, o co sa jedna, kto si a co sa stalo, teda ak ich nepoznas osobne, ak ano, tak rovno chod za nimi, povedz im o probleme a dohodni sa, ze nech mu to zatial nehovoria, ale nech sa ho nezavezne najprv spytaju ako sa citi, ci je vsetko v poriadku atd... oni potom zhodnotia co maju robit, ale v prvom rade je to vasa osobna vec a triedna ucitelka alebo psychologicka zo skoly s tym nic neurobia, iba on sa bude citit zle lebo mu pride ze si z neho urobila blazna... takze skus co ti radim, lebo ked budes mat neskor problemy vo vztahu, tak ich nebudes vediet riesit....

hurmikaki

chod za triednou, školskou poradkynou a ak poznáš tak chod za jeho rodičmi.. a ak mas spravy kde sa vyhraza ze sa zabije, vytlač ich a ukaz im....
a nezabije sa...
aj mne sa jeden magor vyhrazal ze sa zabije, na ulici si predo mna klakol a začal revať ze sa zabije... otočila som sa a odišla som preč, so slovami že "na mna citové vydieranie neplatí!!!"
a predstav si že ten magor žije...

skus mu povedať aj ty : že ho máš totálne u riti, neplatí na teba citove vydieranie...

Anonym_93436

Určite zájdi za niekým, či už ako si spomenula za výchovným poradcom alebo psychológom ...
Máš pravdu, nie je to normálne čo robí.