Zdravím, som v na osemročnom gymnáziu v kvinte čiže akoby v 1.ročniku SŠ. Rozmýšľala som nad tým, že čo by som chcela v živote robiť a zistila som že sa neviem vlastne rozhodnúť.A taktiež neviem z čoho by som išla maturovať.Mňa by bavilo niečo s biolou a chémiou alebo geografiou, aj som rozmýšĺala nad veterinou keďže mám rada zvieratá a tak.Ale neviem ,že keď to vyštudujem či budem mať prácu.A naopak ma vôbec nebaví matika, fyzika a informatika.Preto by som sa vás chcela opýtať čo by sa mi oplatilo študovať? Bola by som rada keby mi poradite....
Čo sa oplatí študovať v dnešnej dobe?
osobne som toho nazoru ze studuj/pracuj v tom co ta bavi. kedysi som sa pustil do studia v odbore kde som videl len velke peniaze. ale skutocnost je taka ze travit 8 hodin denne 5 dni do tyzdna v praci ktora ta vobec nebavi a nenaplna s vidinou toho ze tam mas stravit este neviem kolko desatroci je strasna uplne. pokial po gymply nebudes vediet kam, preco nepracovat na rok do cudziny trebars? alebo ist niekam na vemenny pobyt (za ubytovanie a stravu pracujes par hodin denne na farme napr.)? mozno teraz sa ti to nezda, ale su to veci ktore ti vedia tak rozsirit obzory a otvorit oci. netrap sa teraz tym co netreba, uzivaj si bezstarostnu mladost a hlavne nenechaj sa nikim dotlacit (najcastejsie rodicia) trebars na nejaku vysku co ani nevies ci chces al tvoja mamka ano. vela stastia
Ahoj:) v prvom ročníku na strednej určite nemusíš mať jasnú budúcnosť. Ja som sa napríklad rozhodovala až v štvrtaku kam na výšku. Ale keď už máš nejaku tu predstavu napr. tu veterinu a vedela by si že ťa to zaujima, choď to toho. Prácu nemá istú nikto. A je určite lepšie študovať niečo, čo ťa zaujima, ako to, o čom ti ludia hovoria ze budes mat istú robotu. Študium dokáze byť otrava keď to robíš nasilu. Choď si za svojim :) niečo urcite najdeš.