ahojte, mojej priateľke bola nedávno diagnostikovaná depresia, pričom máva niekedy dosť ťažké stavy keď nechce ani vstať z postele. Psychiater jej nasadil lieky a zároveň chodí aj k psychológovi. Psychológ ju naučil aby sa nebála ozvať a zavolala si niekoho keď to potrebuje, a nás poučil aby sme to nebrali na ľahkú váhu a nenechávali ju samú. Obaja ešte bývame u rodičov. Jej otec robí hocikedy aj popoludní alebo večer a jej mama sa zasa tiež na niečo lieči (ale niečo ľahšie, tuším úzkosť). Proste ona sama to niekedy nezvláda tak často už po príchode zo školy utekám za ňou a dosť často aj u nej prespím aby vôbec ráno vstala do školy. To sa zas nepáči mojim rodičom, vyčítajú mi že keď ma živia tak budem doma (btw mám 20) ale zasa nevedia čo mojej priateľke je. No a neviem či im to mám povedať, už teraz je to tak že ani vreckové keď na niečo potrebujem mi nedajú a ani auto mi nechcú požičať (to si požičiavame od jej rodičov keď sa ideme niekam zabaviť alebo na výlet). A ako ich poznám tak ich takéto veci nezaujímajú, oni jednoducho by povedali že sa z toho proste sama musí dostať a hotovo, alebo že nech sa ňou nezaťažujem. Aspoň sa toho obávam, úprimne by som sa ani nečudoval keby ma potom doma zviazali a nepustili nikam, takí mi prídu. Čo by ste v tejto situácii robili?
priateľka s depresiou a moji rodičia
Toto tč 0944555844 tento pán mi pomohol mala som podobné problémy je to lepšie o moc zavolajte a presvedčíte sa
A nemozes sa k nej aspon na toto obdobie prestavovat? Aspon kym je najhorsie... z pisania som vycitala ze s jej rodicmi mas dobry vztah, tak sa s nimi skus o tom porozpravat... a tvojim rodicon taktiez povedz o tom co sa jej deje teraz ze ma depresiu a povedz im co ti povedal lekar, snad to pochopia... a ked nie tak co uz, ale urcite stoj pri priatelke, ona ti neskor za to bude velmi vdacna... teraz este keby si ju opustil kvoli tvojim rodicom tak by jej bolo este horsie...