môže mi prísť kontrola, ak som PN na úrade práce?

Príspevok v téme: môže mi prísť kontrola, ak som PN na úrade práce?
zltalienka

dobry,
moze mi prist kontrola( neviem skade,ci z uradu,ci zo socialky), ak som na urade prace, nikdy som este nerobila, nepoberam ziadne davky od statu, ani nemocensku, ani pn nic, proste, som iba absolventka, a som evidovana na urade prace ako nezamestnana, a som na dlhodobej Pn?( viac uz ako tri mesiace). Ziadne vychádzky nemam, ani nic, a ja teda neviem,ci teraz mozem dostat nejaku kontrolu,alebo co vlastne?
Viem,ze chodievaju kontroly tym,kt. dostavaju z uradu prace nejake peniaze pripadne co im vyplacaju pnky,ale moze ne prist,ked oni vlastne mi nic nedavaju? Aky je terajsi zakon? mam sa obavat tej kontroly,alebo nie? lebo ja mam "taku chorobu", pri kt. nemusim proste lezat v posteli a aj zajdem k susede na navstevu a pod.
Tak aky je postup?

samozrejme

radsej si zájdi za Dr. alebo posli niekoho s tvojim zaznamom a nech ti napise Dr. vychádzky... 2x denne a v tom case si mozes ist ku susedke a kde chces...
asi sa nechceš dotahovať s uradmi,..

samozrejme

Dr. ti vychádzky nedá, ty si musíš otvoriť papulku a povedať že chceš resp. potrebujes vychádzky.. lebo Dr. to neriešia, zabudaju na to ze je to podstatna vec...

je fuk že ty nedostavaš žiadne peniaze, kto za teba platí odvody...?
ved si chod do poistovne a zisti si, ked si na urade, platí za teba štát zdravotku , keby si na urade nebola musela by si si platit sama a nikoho nezaujima z čoho...
takze keby ti prisla kontrola ty tie peniaze co za teba platí štát poistovni by si "štátu" musela vrátit...

už polopatistickejšie to vysvetliť neviem,.. nech ti to vysvetlia doma... ludia u ktorych byvaš, rodičia?

zltalienka

ale ja od uradu a od poistovne neberiem ziadne peniaze,ani euro,lebo som absolventka/ kt. este nikdy poriadne nerobila na zmluvu nic/, takze neberiem ziadne peniaze, aj v takom pripade mozu dojst ?ale dr. mi nedala vychádzky tak neviem,co s tym. A to musi na mna upouzornit nejaka ta uradnicka, na urade prace,alebo to si sami zmyslia?
Pochybujem,ze by mi povedali,nech si zapltim cele tri mesiace, to nemam z coho, kedze nerobim,a nemam ani nic usetrene oni mi nic nedavaju.Ved to sa spatne nedava nie?
a to chodia z poistov ne, ci z uradu prace?
To ste ma teraz nepotesili vazne..Lebo ja chodim hocikedy aj sa prejst aj vsetko...

samozrejme

vychádzky sa dávaju 2 hodiny doobedu, 2 hod pobede, na to aby si si sla k susedke alebo na nákup...
ak ti príde kontrola a ty budeš u susedky, je to porušenie liečby..
a vyradia ta z uradu, a budes musiet zaplatit nemocenske a nikoho nezaujima to odkial na to zoberies peniaze...
lebo štát za teba platí do zdravotky.. ak ti dojde kontola a nebudes doma v posteli budes to musiet zaplatit, cele 3 mes.

rp

Ano moze sa to stat, mne osobne bola takato kontrola 2 uradnicky z UP . Sranda na to je aky bordel tam maju , bol som rok na pn a na urade prace poberal som mesacne cca 100€, po roku mi priznali ciastocny invalidny dochodok . po polroku mi prisla tato kontrola ze som na up a ze som marod ze ma prisli skontrolovat . ked som im vysvetlil ze som uz na id skoro mi neverili , stalo s v RK vlani, maju tam mrdnik .