keby ste na tom cloveku videli ze to fakt mysli uprimne a ze ho nejaka chyba mrzi,?
prijali by ste keby sa vam niekto ospravedlnil?
Asi by záležalo hlavne od situácie a pokiaľ to myslí naozaj úprimne tak nestačia len slová prepáč a mrzí ma to. Chce to hlavne činy aby ti dokázal že už danú vec nikdy neurobí.
nepíšeš nič bližšie takže nedá sa odpovedať na takú otázku...
..akože vo všeobecnosti, .. čo znamená odpustiť? v akom zmysle?
odpustiť tomu človeku s tým, že si každý žijeme svoj život a že toho človeka nebudem preklínať...? to sa dá....
alebo sa pýtaš či odpostiť konkretne frajerovi za to že ťa podvadza každy vikend s inou , a odpustiť mu v zmysle že budeme sa tváriť akoby sa nič nestalo a chodiť spolu dalej? - tak také odpustenie v žiadnom prípade
V živote sa stávajú chyby a vždy, keď sa nejaká chyba stane, tak to určite nebýva dielom iba jedného...
Tak odpustit, prepacit, no podla toho o co ide vsakze.... ak by sa stalo nieco dost zle a ten clovek povie iba prepac, tak jasne ze mu to neodpustim hned ani neprepacim, to mozno casom.... napr. pri nevere (aj ked to neviem ci by som niekedy odpustila), ale ak ide o nejaku vec, ktora sa da prepacit, tak ano prijmem ospravedlnenie, pokial vsak vidim ze to ten clovek mysli vazne... a uprimne ho to mrzi, nie ze mi povie prepac iba zo slusnosti a potom sa hrajme ze je vsetko v poriadku- tak to nie....
Povedať "prepáč" patrí k základom bontónu, tak ako "prosím", "ďakujem", pozdrav,...
Na tvoju otázku odpovedám - áno!
Falošná ľútosť nedokáže zmeniť nič k lepšiemu.
Za seba nie. Neviem odpúšťať.