Ak na to pristúpiš, už nebudeš poctivec. Raz príde dievča, ktoré budeš milovať a budeš ľutovať, že máš za sebou takú skúsenosť.
Sex - milovanie je o sebadarovaní milovanej osobe v láske. Keď sa s niekým miluješ, hovoríš mu svojím telom: som úplne tvoj, teraz a navždy, si moja jediná. Nezáväzný sex je klamanie telom, lebo to, čo komunikuješ telom, je v rozpore s tým, čo si myslíš: nie som tvoj navždy, len teraz na chvíľu, nie si moja jediná, lebo nie si moja manželka, nepočítam s tebou do života, len si chcem užiť.
Ak chceš teda ostať panicom, nestačí len nemať pohlavný styk, ale byť panicom aj v srdci a mysli. Ak budeš mať za sebou orálny sex, skutočným panicom už nebudeš. Nezáväzný sex nie je o láske, ale o uspokojovaní sexuálnej žiadostivosti. Zvlášť to platí pre orálny sex.
Čo sa týka masturbácie, je to vlastne podobné. Pri nezáväznom sexe človek zneužíva telo iného na egoistické uspokojenie, pri masturbácii sa človek zneužíva sám. Telo má snubný význam a je darom pre manželského partnera. Telo ženy je darom lásky pre jej manžela a telo muža darom pre jeho manželku. V intímnom stretnutí sa z lásky úplne darúvajú jeden druhému, pričom toto stretnutie je zavŕšené výronom semena muža do tela ženy. Ak tomu tak nie je, chýba úplnosť v darovaní. Preto všetky praktiky, ktoré smerujú v výronu semena muža mimo pohlavných orgánov ženy - teda aj orálny sex, svedčia o egoistickom hľadaní sexuálneho pôžitku a sú zneužitím sexuality.
Ak sa túžiš prvýkrát milovať s tou pravou, ktorá bude tvojou manželkou, zachovaj sa pre ňu čistým úplne. Aby si sa potom nehanbil a neľutoval, že si sa znížil k sexu bez lásky s niekým, kto pre teba veľa neznamená, len so zvedavosti či túžby po získaní skúseností. Žena, ktorá by stála za to, by z tvojich sexuálnych skúseností získaných u inej ženy nadšená nebola. Okrem toho, je krásne a úžasné objavovať telo ženy po prvýkrát u vlastnej manželky, ktorú by si miloval a na ktorú by si v čistote čakal.