Escapelle cez plodné dni

Príspevok v téme: Escapelle cez plodné dni
D2D

Ahojte. Posledná menštruácia mi skončila 22. 2. 2018. s priateľom som mala pohlavný styk 9. 3. 2018 a v tom čase som mala posledný deň ovulácie. No stala sa nám nehoda, praskol nám kondóm. Do hodiny od nehody som užila Escapelle. Už je to 6. deň od užitia tabletky po a zatiaľ mám len výtok a posledné asi 2-3 dni pociťujem mierne bolesti v podbrušku (ako pri menštruácii), no menštruácia zatiaľ neprišla. Je možné že nebudem tehotná a môžem bez stresov očakávať menštruáciu? Mala by mi prísť 22. 3. ale keďze som užila Escapelle tak sa mi to asi posunie. Chcela by som vedieť či príde menzes skôr alebo ho môžem očakávať normálne. Hlavne chcem vedieť váš názor či môžem byť tehotná ak ešte menšteuácia neprišla. Ďakujem Vám za odpoveď.

posa

akinom - no dufam, dakujem za povzbudenie, celu noc som sa budila a mala totalnu uzkost, ze moj zivot skoncil, jedno dieta mam uz velke, hypoteku, pozicky, makam na splacani a toto by ma odrovnalo, nemali by sme co jest. Mna hlavnr vykalalo, ze sa ozvalo dost bab, ktorym prave krd sa to stalo mali plodne dni a otehotneli, na roznych strankach som sa docitala, ze to nie je potratova tabletka a ked doslo k spojeniu vajicka a spermie uz to nefunguje, len tym bbabam, ktore su naprijlad den pred ovulaciou a ju im oddiali, zase nejaky gynekolog spomenul, ze moue nastat hormonalna smrst a v maternici mehostinne prostredie a uz oplodnene vajicko sa neujme, no budem dufat, inak ziadne priznaky ako opisovali,, ze bolesti hlavy, nevolnost po tabletke som nastastie nemala

akinom007

Nemaj ziadej strach, tabletka ti zaberie ak si ju uzila na cas ako pises, je jedno ci ovulujes alebo nie tabletka splni svoj ucinok tak ako ma. Neboj sa. Nezaberie vtedy ked to niektora uzije neskoro neviem teraz spamati kolko hodin myslim ze ta nova tabletka ma dokonca limit par dni.
Prva na trhu bola Postinor ta sa musela tusim do 24h a boli jej 2 kusy- tu som nikdy neuzila. Potom bolo Escapelle to malo dlhsi limit a teraz je Ellaone do 120h od styku max

posa

dlhe roky vsetko fungovalo a dnes muz neustrirhol a akurat mam olodne dni, mam uolne mrakoty z otehotnenia, ovulacia dnes prebieha, cely den ma boli podbrusie cize viem, ze ovulujem, akurat strasna smola, ze sa trafil do plodmych dni, do 4 hodin od styku som zjedla tabletku, baby co ste prave ovulovali, pomohla vam? ja dufam, ze len neoddaluje ovulaciu, ale zabranuje uz aj oplodnemu vajicku sa uhniezdit. Kecy o tom, ze tie bunky su uz dieta, citat nechcem, dakujem za pochopenie

escap

Na to, že následkom sexuálneho styku môže dôjsť k počatiu dieťaťa je treba myslieť pred stykom a nie po ňom. Ak nechcem deti, tak budem sexuálne zdržanlivý alebo prijmem prípadné následky, pretože ak už došlo k počatia dieťaťa, nemám právo vziať mu život. O to strašnejšie je, ak život deťom berú ich vlastní rodičia, ktorí boli určení na to, aby deťom život dávali a chránili. Teraz nemyslím len na umelé potraty ale aj na tzv. tabletku po.

Levonorgestrel (výrobný názov: Postinor alebo Escapelle) je gestagén, ktorý môže zabrániť ovulácii, ak sa podá v predovulačnom období, inak zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka vo výstelke maternice – má skorý abortívny účinok = potrat v skorom štádiu.

Ak pred užitím už došlo k uhniezdeniu oplodneného vajíčka, je levonorgestrel neúčinný.

Nielen tabletka po ale aj hormonálna antikoncepcia má potratové účinky. Je nezodpovedné mať sex a potom (v prípade HAK aj pred a počas) to riešiť tabletkami či potratom. Riešením pre manželov sú prirodzené metódy plánovania rodičovstva a pre ostatných život v čistote a sexuálnej zdržanlivosti, ktorá buduje život a nie ho ničí.

Tabletka po teda funguje takto: ak následkom pohlavného styku počas plodných dní už pred užitím tabletky došlo k počatiu dieťaťa (t.j. k oplodneniu vajíčka spermiou), pričom ešte nedošlo k uhniezdeniu v maternici, po jej užití tabletka urobí všetko pre to, aby počaté dieťa usmrtila. Ženy by si mali uvedomiť svoju zodpovednosť pred Bohom za to, ak užitím tabletky spôsobia potrat vlastného dieťaťa. Ak teda žena vezme za život tabletku po viackrát, nemôže vedieť, koľko detí počala a hneď ich aj vlastným úmyselným konaním usmrtila.

D2D

Ďakujem Lollka, áno viem, že mi to môže rozhádzať cyklus. Len som chcela vedieť či tabletka ozaj funguje aj cez plodné dni.

Lollka

No ta tabletka ti moze uplne rozhadzat cyklus, mozes dostat menzes skor i ovela neskor ako by mal byt tak potom nepanikar, je minimalna sanca zeby si bola tehotna