Ahojte. ake su plusy kontaktnych sosoviek? mam dost silne dioptrie a rozmyslam nad sosovkami... v com su ich minusy? dakujem
Kontaktne sosovky. plusy a minusy nosenia
Omen - nechapem co tu strasis, ja za ten cas som nemala nikdy ziadne zapaly oci ani ziadne problemy a to mi potvrdila aj ocna, tak naco je toto dobre? A poznam dalsich x ludi co su takisto dlhodobymi nositelmi sosoviek, niektori dost nezodpovedne manipuluju so sosovkami (nedodrzuju cas vybratia, idu si do oka spinavymi rukami, sosovky davaju pod vodu....) a nemali nikdy ziadne zapaly..... netrvdim ze nic take nemoze vzniknut ale to postihne fakt len ludi, ktorym sosovky proste v oku nesedia, lebo su aj taky....
Nikkinka, počuť a vedieť sú dve rôzne veci! Nie je to celkom tak, ako si sa dočítala, a tak ti dávam do pozornosti toto, aby si sa dozvedela o NEGATÍVACH nosenia šošoviek :www.zzz.sk.
dakujem pekne presne toto som chcela pocut :-D
ziadne minusy tam nevidim. pouzivam uz asi 16 rokov, stale jednu znacku a jeden typ, prve co som vyskusala a su mi super, nemala som teda dovod skusat ine.
nie su az tak drahe, ked s nimi spravne zaobchadzas, tak si ich ani tak lahko neznicis, priznam sa, ze som s nimi uz parkrat aj spala a akurat som mala potom z nich suche oci, take akoby prilepene na oci, vtedy si vzdy streknem do oci ruzovu vodu a hned to prejde, dokonca v nich aj plavam, ci uz na plavarni alebo v mori, akurat po pobyte v mori ich vymenim, ale nie po kazdom plavani, ale az na konci celeho pobytu. samozrejme kazdy den cisty roztok,ale aj to niekedy flakam, ze mam aj dva-tri dni ten isty. a mam ich cely den, od rana az do noci, nie len zopar hodin a ako vravim, ked som niekde na chate,tak v nich aj spim, ked som niekde v civilizacii tak si ich na noc samozrejme vyberiem
Tak minusy napriklad ze musis ich vystriedat viac pokial nenajdes tie ktore ti fakt ze sadnu co ide dost do penazi, ale mozes byt kludne ten typ, co si vyskusa jedny a uz ti budu sediet uplne super.... ja sosovky nosim uz cca 10 rokov a neviem si vynachvalit, bez nich si uz zivot neviem predstavit a ktomu sosovky za tie roky velmi napredovali aj co sa tyka materialu a mas velmi velky vyber znaciek, velkosti, ci chces farebne alebo priehladne... proste pre mna sucast zivota..... a este ma napadlo negativum ze v klimatizovanom alebo vykurenom ale aj prasnom prostredi ta mozu stipat oci a su citlivejsie tie oci ked nosis sosovky, na to si treba zvyknut, lebo niekto ti moze napisat alebo povedat ze spravne sosovky by ti nemali robit problemy, ale ja som vyskusala uz strasne vela znaciek a aj ked mi sosovky maximalne sedia, tak sa mi aj tak stane ze pri tom nevhodnom prostredi ktore som opisovala vyssie mi proste tie oci zvyknu slziet, stipat no proste citis ze mas suche tie oci, ale tomu pomozu umele slzy, ktore si vzdy ber so sebou a nebudes mat ziadny problem, takze za mna sosovky urcite ANO :)