Náhodné žlté fľaky na koži

Príspevok v téme: Náhodné žlté fľaky na koži
Tyia

Dobry vecer :) mam problem ze sa mi obcas zviknu na prstoch vytvorit taketo zlte flaky, fakt netusim ze od coho, ked som googlila tak mi vyhodilo ze to moze byt chora pecen ale to sa mi nezda kedze som zdrava, ani v najvacsich chripkach som nebola chora, nic ma neboli a ni nic podobne. z priznakou chorej pecene mam len take zlte flaky na kozi... Neviete co to moze byt alebo nemate niekto s tym skusenost? (vzdy ked sa mi to objavi tak si spomeniem ze som pocas dna nechytala nic zlte ani nic podobne) :) a ps:mam histaminovu intoleranciu ale myslim ze to s tymto nema nic spolocne... Dakujem velmi za odpovede :)

Nikusik724

Nechodíš náhodou do solária? Ja som chodila a urobilo sa mi to isté po celých rukách skoro a aj na stehnách. Najprv som si myslela že sa v noci asi bijem alebo co. Ale potom mi kamarátka povedala či to nemôže byť z toho. Tak som prestala chodiť a zmizlo mi to a rok zatial nič. Takže ak chodíš tak to je z toho pravdepodobne, keďže aj píšeš že nemáš žiadne zdravotné problémy.

Omen

Tyia, ideš na to dobre! Nesúvisí to s HIT a je to záležitosť aj pečene! : )
To ale neznamená, že ju máš chorú, ale narušenú jej činnosť, ako aj jej párového orgánu žlčníka a vylučovacích orgánoch. Treba obmedziť konzumáciu mäsa, rýb, vajec, soli,...

Je ale možné, že je to triviálna záležitosť a ty konzumuješ nadmerné množstvo potravín obsahujúcich žlté a oranžové pigmenty ako sú karotény, potraviny obsahujúce aditíva E160a a suplementy.