Syn si našiel novú priateľku, neviem aký ma so mnou problém ale keď je u nás na návšteve odmieta jesť! Čokoľvek pripravím, nič neje, či sú to koláče, buchty, chlebíčky, šalát, obed atď. Nič neje.
Už som sa aj syna pýtala či sa hanbí alebo má dietu či zdrav. problém a on že nie, že ona je taký slabý jedák a nechúti jej.
Povedzte, je toto normálne aby mladá žena nejedla? Jedine čo vypije vodu, nechce ani víno ani pivo ani kávu.. ok, ale nič nezjesť len jedine čo zje je pár sušienok či čipsov.
Hygienu pri varení dodržiavam, niesom žiadna špinavá, zanedbaná žena ktorej hygiena nič nehovorí.
Pýtala som sa jej či má nejaký zdrav. problém, vraj nie, nieje ani tučná, práveže je chudunká veľmi a potrebovala by podľa mňa pribrať. Keby ste ju videli tiež by ste mi to potvrdili.
Príde mi to strašné hlúpe keď príde návšteva, všetci jedia a ona nie. Tak to vyzerá ako keby sme sa predtým pohádali alebo čo...
Priateľka druhého syna a manžel mojej dcéry jedia normálne, chutí im. A táto podivína... ako toto žieňa vôbec varí pýtala som sa syna, vraj hej ale čím ďalej tým viac o tom pochybuje, veď načo by varila keď odmieta jesť.
Ona mi tvrdí často, že jedla doma ale ísť na návštevu a predtým sa najesť je neslušné, nemyslíte?
A tak sa pýtam čo za tým podľa vás môže byť?
Je anorektička alebo má problém v hlave sama so sebou? Hanbí sa jesť pred ľuďmi?
Možno sa vám zdá že riešim somariny ale keby ste boli na mojom mieste ako budúcej svokry tejto slečny tiež by ste sa nad tým zamýšľali že vv čom to vezí..
ďakujem
Synova priateľka má nejaký problém?
No, milá zakaldateľka tíémy, ale vám to tu tie kočeny riadne natreli.
Môj názor je rovnaký ako váš. Vôbec si nemyslím, že riešite somariny. Moja svokra ma tiež núkavala, keď som k nim chodievala, tiež som jedla menje, prirodzene ako 20ročná :-)
Ale úplne chápem, že sa vás to ako gazdinky dotkne, ke´d všetko odmieta, človek má potom pocit, že sa toho bridí či čo.
Ideálne by bolo jej to narovinu povedať, že si nad tým lámete hlavu a trošku vás to i mrzí.
Ak nepoľaví, normálne sa na to vykašlite.
Jasné, že budúcnosť vášho syna vám nie je ľahostajná, ale je to zrejme dospelý muž, a ak nastanú problémy (okolo jedla a varenia), potom príde rad na vás ako prípadne pomôcť :-)
ste uplne dr..ta mater , riesite kraviny, ste laznicka, ked nechce, tak jest nebude..co ju chcete nutit? ..mat taku mater tak ma j..ne.
Buducasvokra
Zbytocne riesite somariny.
Tiez som mlada baba a tiez nikdy nejedavam - ani u babky,tety,na ziadnej rodinnej navsteve. A niekedy chodim na navstevu pia -so -ne a to sa mam na kazdej navsteve napchavat alebo vyzobkavat somariny ked niesom hladna? Ja mam vo zvyku sa najest doma a dalsie jedlo jest podla pocitu hladu. Zvycajne je to jedlo, ktore si sama navarim popripade co mame doma navarene. Osobne sa vyhybam aj restauraciam - nie ze by som z nich mala strach alebo co,ale po tom jedle co tam zjem je mi tazko,preto sa najradsej stravujem doma. Akceptujte ju taku aka je.
Haha karvicka je super, ale myslela som rakvicku :D :D
Problem mate vy, nie synova priatelka :) Prilis ju riesite, prilis sa zameriavate na veci, do ktorych vas nic :) Sama som toto zazila, ked bol moj partner atakovany mojou rodinou, lebo nejedol na rodinnych stretkach tucne a mastne jedla. Vysvetlit, ze trenuje a teda ma iny jedalny listok, neobstal. Bol za slabocha, co nevie zjest bravcovy rezen. A to, ze nepil alkohol, tak to bol len klincek do karvicky :D Co je to za chlapa, co si raz za cas otvori pivo, nechodi do krciem a neda si poharik tvrdeho??! :D Myslim, ze u vas je to podobny pripad. Prilis riesis nieco, na co ani nemas dosah ani pravo. Hodnotit ju a osocovat, lebo neje tvoje jedlo? Tak nechce, bodka :) Zvol iny uhol pohladu a ber ju taku, aka ja. Lebo to moze dopadnut tak, ako v nasej rodine. Prestali sme chodit na rodinne sleziny, lebo ani po opakovanom milom a asertivnom rozhovore z nasej strany, ponosy neprestali. Tak sa vyhybame ludom z rodiny, ktori dokazu hodiny riesit, ze moj partner nie je normalny chlap ak nepije, nefajci a neje ich jedlo...
Ja neznasam ked mam jest pred ludmi. Preto vzdy vydrzim kym budem sama a vtedy sa najem. Ma iz taky blok. V skole som si jedlo bravala na zachody na chalanske kde nikto nechodil a tam ho zjedla. Alebo na chodbu po ktorej malokto chodil ale bolo to tazke aby ma na ten zachod nepristihli tak som v skole nejedavala a vydrzala kym pridem hladová domov. Viem ze je ti riadne blbé ale blok je blok. Odmietam restauracie a veci im podobné.
Ja mam jednu kamosku ktora v puberte mala taky blok, hanbila sa jest pred niektorymi ludmi, konkretne pred chlapcami. Inak je to ukecana baba a tento blok som u nej nerozumela. Teraz je uz vydata a davno ju to preslo.
To ze u vas nechce jest si nespajajte s vami lebo pravdepodobne to s vami nesuvisi. Moze byt teoreticky aj anorekticka, ale moze mat aj nejaky blok, ze sa hanbi jest pred cudzimi ludmi. Ja na vasom mieste by som to neriesila, nech si kazdy robi co chce, ked nechce jest, nech neje. Nepripravujte jej ziadne jedlo a nevarte pre nu, ked pride postavte pred nu pohar vody a vybavene. Je to divne ked sa zide rodina a vsetci jedia a jedna osoba nie, ale s tym nic neurobite, proste to len akceptujte.
Buduca svokra:
z toho, čo píšete ste rázna žena, pred ktorou mávajú ľudia rešpekt. Synova priateľka naopak je predpokladám viac ustráchanejšia, čo sa zintenzívňuje tým, že ste jej (potenciálna) svokra... a tým, že jej „problém“ s jedlom si vzťahujete aj na seba a analyzujete ju sa to zintenzívňuje ešte viac. Aj keď si to Vy nemusíte uvedomovať, počas rodinných stretnutí môže ona Váš pohľad a myšlienky intenzívne cítiť a o to viac si do úst nedá takmer nič ....ako píše „jeho snubenica“ u Vás doma môže pre ňu predstavovať cudzie prostredie, v ktorom sa (zatiaľ) necíti komfortne.
To, čo by pomohlo v prvom rade – akceptujte to, že u Vás neje, nesúďte ju a rovnako nevzťahujte problém na seba. Namiesto jej zdravia, stravy a výzoru by bol vhodnejší úprimný záujem o ňu samotnú, prijmite ju takú, aká je...môžete to brať ako príležitosť, ktorá Vám pomôže trochu znežnieť - cítiť porozumenie a synovej priateľke naopak byť časom viac otvorenejšia, odvážnejšia...a možno si začne viac vychutnávať aj Vašu kuchyňu.
Mozno jej prejde chut pri etikete slusnosti a povinnosti jest v cudzom prostredi. To mila pani cloveku stiahne zaludok tak, ze skor nez by do seba nieco dostal, to vyvrati. Niektori ludia jedia zo slusnosti, ini z povinnosti a ostatni podla chuti ci z hladu. Ti, ktori jedia z hladu a podla chuti do seba nedostanu nic, ak nie su hladni alebo na to chut nemaju. Nemusite si to brat osobne. Ona si ozaj nic neda, pokym nebude hladna a kedze bola hladna doma, najedla sa prirodzene, ze tam.