Norsko

Príspevok v téme: Norsko
Fullhd

Ahojte zije niekto v norsku?
Bol tam niekto?
Co si myslite o noroch a ich nazoroch o vychove deti?

Nedavno som cital o tom ako odoberaju deti pre napr. dieta je dlhodobo smutne,rodic fackuje,taha za usi dieta(pre nich fyzicke tyranie).
Odobera ich najme rumunom,slovakom,cechom,rusom atd.

Je to velmi stiplava tema a hojne sa o tom rozprava,pise...

Dik.

Aliss

Omen, ja ti mozem poskytnut reakcie ludi, ktori maju skusenosti s barnevernet, pricom nijak nebudem zverejnovat ich osobne udaje. Aj ja mam skusenosti s barnevernet. Dokonca poznam skolku a slovensku ucitelku, ktora v nej ucila a chodili tam deti ceskeho paru, ktore boli odobrane. Bol to jeden z najznamejsich pripadov pred par rokmi. Vtedy som citala kadeco v nasich dennikoch. Najma v tych pofidernych. A to co vravela ucitelka sa s tym zhodovalo maximalne tak v nazve krajiny :) Nikde sa nepisalo, ake bolo vyjadrenie psychologa, lekara a najma uciteliek, ktore s detmi boli v kontakte, a ktore opisali, na co sa deti stazovali...Netvrdim, ze ziadne dieta nebolo v Norsku odobrane nepravom, alebo za podivnych okolnosti. Ale je nespocetne vela pripadov, kedy to skutocne bolo pravom. Treba jednoducho selektovat a neverit absolutne vsetkemu :)

Omen

Zaujímavé myšlienkové pochody máte, len čo je pravda! Zásadne sa nevyjadrujem k téme, o ktorej nemám ani šajnu, neprišla som reálne s ňou do styku,... Hádam si nemyslíte, že vám poskytnem osobné údaje klientov, preto som poskytla článok z Topiek. Amen!

snailovnik

ty si sa prestahoval do norska, vzali ti dieta a musel si to riesit na slovensku :D. co tu vypravas. kraviny citas a este sa tu s tym ohanas

Aliss

Omen to ako vazne? :D Topky.sk? Radsej budes verit takemu zdroju informacii ako ludom, co v danej krajine ziju? Vies, ked som sa do Norska prestahovala, svorka mi volala asi po tyzdni s revom, aby som sa okamzite vratila, lebo nas tam zabiju moslimovia a navyse ked porodim (ziadne dieta necakam), tak mi dieta zoberu. Vies odkial mala toto info? Cas.sk, cize taka sestra topiek. Clovek, ktory tento zdroj informacii povazuje za relevantny, by sa mal nad sebou zamysliet a trosku uvazovat. Pytaj sa ludi, co tam ziju! Nepocuvaj a never tomu, co ti kto serviruje. V UK bolo za rok 2007 odobranych viac deti ako v Norsku za poslednych 10 rokov. O tom topky nepisu?

Omen

Je na tom niečo smiešne??? Ak by sa to týkalo teba, žil si v Nórsku a hľadal pomoc tu na Slovensku, tiež by si sa smial???

Omen

Pre tých, čo nevedia, nepripúšťajú, dokonca popierajú skutočnosť, že v Nórsku deti neodoberajú cudzincom:
www.topky.sk!
A toto nie je ojedinelý prípad!

ModryPsik

Žijem v Nórsku 4,5 roka, študovala som tu na vysokej škole od 2. ročníka manažment živočíšnej výroby a ich výška sa s našou univerzitou v Nitre nedá porovnať ! Úplne iný prístup ! Momentálne som vydatá za Nóra a čakáme chlapčeka, čo sa týka školstva aspoň z môjho pohľadu, je oveľa lepšie, učitelia majú k deťom a mládeži lepší prístup, ak počúvam čo mi rozpráva sesternica čo prežva na gymnáziu na Slovensku, tak je to čisté psychické deptanie ! Po jej mladšom bratovi učiteľka v škôlke vybehla, že psík nemôže byť modrý ! Ďalej neviem o tom, že by rodičom brali dieťa keď je dlhodobo smutné, alebo ho matka pobozká. V Nórsku sa mi žije dobre, aj keď mi chýba slovenské maslo a bryndzové halušky a v zime je tu veľká zima :D

Aliss

Rada by som ta este upozornila, aby si necital tie hlupe clanky na nete, ktore maju sokovat a vytvorir diskusiu. Za inym zamerom nie su pisane. Ak chces vediet ako to je skutocne so socialkou, pytaj sa ludi co tam ziju. Aj ti maju rozne nazory a skusenosti, ale obrovske mnozstvo sa zhodlo na tom, ze citat na nete tie nezmyselne clanky, je ako verit na vesmirnych jasterov. Tot som cestovala do jedneho statu, v telke ukazovali hrozostrasne zabery ako tam horia budovy, su zavrete skoly, banky atd...znami mi hufne volali, aby mi vyhovorili cestu. Prisla som na miesto urcenia a....po horiacich budovach, teroristoch, zatvorenych skolach a skolabovanej mhd ani zmienka. Zabery v slovenskej telke boli stare cca 5 rokov, ale boli pouzite ako aktualna situacia. Ktp veri vsetkemu, co mu je predkladane, budiz. Ale ja ti to neodporucam :)